2nati 22.11.07, 14:31 DZiewczyny może znacie jakąś dietę jak szybko schudnąć. Otóż jestem półroku po porodzie i mam do zrzucenia 8 kg i nie wiem jak to zrobić. Z góry dzieki za porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Jak mam schudnąć? 22.11.07, 14:35 Poczytaj jakieś sensowne strony ze zdrowym żywieniem, tam jak byk stoi, że NAJGORSZE jest szybkie zejście z wagi po dziwacznych, wymyślnych dietach, efekt jojo murowany. Chcesz schudnąć, zmień całkowicie (nie na chwilę) nawyki żywieniowe, odstaw słodycze (lub ogranicz),nie jedz po 18-19, pij sporo wody, ruszaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
mk0615 Re: Jak mam schudnąć? 22.11.07, 16:51 Święte słowa, Marzeka1. To jest właśnie najlepsza recepta. Nati, jeśli tylko masz z kim zostawić dziecko to zapisz się na jakieś zajęcia ruchowe, tak ze 3 razy w tygodniu. I nie zawracaj sobie głowy żadnymi superdietami. Poprostu jedz mądrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: Jak mam schudnąć? 22.11.07, 19:14 A po co ma się zapisywać na zajęcia? Rower stacjonarny alebo coś w tym stylu dziecko śpi i jedziemy, co za różnica czy się zmęczy sama czy w towarzystwie :)) Tak ok 40 min dziennie i może nawet żadna dieta nie będzie potrzebna. Mnie nadmiarowe 8 kg schodziło powoli przez 3 lata, nie robiłam nic. W ciąży przytyłam, bo musiałam leżeć, potem samo się unormowało. Odpowiedz Link Zgłoś
mk0615 Re: Jak mam schudnąć? 23.11.07, 05:56 1 Nie wiem, czy Nati ma w domu rowerek stacjonarny, 2 ćwiczenie wyłącznie na rowerku jest nudne, 3 zajęcia w grupie są przyjemniejsze, poza tym bardziej różnorodne, ćwiczymy wówczas wszystie partie mięśni, jest to zwykle dobra zabawa i ma się ochotę do tego wracać, 4 w domu zawsze znajdzie się powód aby ćwiczenia przerwać czy odłożyć na później, natomiast jak już zapłacimy za karnet na basen czy aerobic to mamy konkretną motywację aby tego pilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
mk0615 Re: Jak mam schudnąć? 23.11.07, 06:03 1 Nie wiem czy Nati ma w domu rowerek stacjonarny 2 ćwiczenie na rowerku jest nudne 3 zajęcia w grupie są przyjemne i motywujące, a przede wszystkim są to ćwiczenia różnorodne 4 w domu bardzo łatwo znaleźć powód aby ćwiczenia przerwać lub odłożyć na później, a jak zapłacimy za karnet na basen czy aerobicto już mamy motywację aby tego pilnować. 5 dla kobiety, która siedzi w domu z dzieckiem obowiązek wyjścia Nie neguję oczywiście absolutnie Twojej metody, ale widać, że masz silną wolę, sporo samozaparcia, a nie wszyscy to mają. Najlepiej z resztą chodzić na aerobic i w domu jeździć na rowerku.do ludzi jest bardzo wskazany Odpowiedz Link Zgłoś
mk0615 Re: Jak mam schudnąć? 23.11.07, 06:06 Sorry, komputer mi zwariował, albo ja słabo kumam, bo dopiero robię kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
azille Re: Jak mam schudnąć? 23.11.07, 07:53 Najlepsza dieta jaka znam, na ktorej schudlam w 2 m-ce ok 7 kg bez efektu jojo to Montignac. Poczytaj w necie lub kup ksiazke "Jesc aby scudnac" Odpowiedz Link Zgłoś
azille Aha 23.11.07, 07:54 Ja przytylam w ciazy 30 kg :-) I nie mam ani jednego kg z tych 30-tu Wystarczy dobra dieta i konsekwencja Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miseczka.0 Re: Aha 23.11.07, 08:29 a dla mnie to niepojęte, że nie chudniesz przy dziecku.Ja byłam jescze szczuplejsza niż przed ciążą.Tyle pracy przy dziecku, zarwane noce i cały dom na głowie-nie znam lepszej diety.No ale jeśli masz pomoc mamy, teściowej, niani itp. to może u Ciebie taki mechanizm nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
azille Re: Aha 23.11.07, 10:29 ja mam nianie (pracuje zawodowo), nie karmilam i dziecko przesypialo noce obiady i sprzatanie zalatwi maz moze dlatego nie schudlam od razu choc watpie ;) znam dziewczyne ktora zajmowala sie dzieckiem i karmila ja a w dalszym ciagu ma 5kg na + to bardzo indywidualna sprawa jak widzisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
amica_zolwica dieta montignac 23.11.07, 23:02 tylko dieta montignac!!! oczywiscie musisz troche poczytac i zorientowac sie o co chodzi ale ja schudlam 15 kilo!!! to naprawde dziala!!! polecam polska wersja to dieta zuzla Odpowiedz Link Zgłoś
feralcat Re: Determinacja 24.11.07, 00:23 Biegaj rano na czczo.Jedz owoce i chleb (ogolnie weglowodany) tylko w pierwszej czesci dnia , do obiadu. Potem juz tylko bialko (ryba+warzywa, kurczak+warzywa itp.Jedz 500 kcla mniej niz wynosi twoje dzinnie zapotrzebowanie. Cwicz z ciezarkami, niekoniecznie w silowni. Wystrezgaj sie slodyczy, tlustych mies, smietany, cukru itp. Ogolnie jedz zdrowo. Ale wszystkie rady na nic jesli nie masz silnej waoli i sily zaparcia. Pomysl czy jestes gotowa na tygodnie wyrzeczen i cwiczen. Jesli tak to ci sie uda. Jesli nie to kazda dieta skonczy sie niepowodzeniem i ratunku bedziesz szukac na forach itp. Zycze wytrwalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
2nati Re: Jak mam schudnac? 24.11.07, 18:17 Dziekuje za rady dziewczyny. Jesli chodzi o mnie to motywacje mam, wygrzebałam ostatnio swoje ulubione spodnie w ktorych chodzilam przed ciążą i mam zamiar znów je założyć. A poza tym zbliza się sylwester. Rowera treningowego jeszcze nie mam ale wkrotce bede miała. JA np. dzieckiem zajmuje sie sama gdyz moja mama pracuje, tesciowa za granicą a mąż jest kierowcą zawodowym i widzę go tylko w weekend, także jesli chodzi o wyjscie z domu np na aerobik to odpada ( na nianie mnie nie stać), przy dziecku schudłam 7kg ale 8 jeszcze zostalo. Bardzo chce zrzucić kg i mysle ze mi sie uda. O końcowym rezultacie na pewno napiszę. Jeszcze raz dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś