olamazur 26.11.07, 10:00 Jak się to fachowo nazywa? Pytam, ponieważ chcę kupić, ale nie znam nazwy producenta. Będę wdzięczna za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lfgirl Re: lokówka do włosów zwana "gofrownicą" 26.11.07, 10:28 Ja mam prostownicę do włosów firmy "Wahl Cutek" taką, jaką użwa moja frzjerka. Najtańsza nie była ale jestem z niej naprawdę zadowolona.Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: lokówka do włosów zwana "gofrownicą" 26.11.07, 11:32 Ja spotkałam się z nazwą "karbownica". Często jest to prostownica z wymiennymi wkładkami i o różnych rozmiarach. Ja miałam kiedyś firmy Babyliss (nie wiem czy tak to sie pisze) :) Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur polecacie? 26.11.07, 12:48 A więc prostownica - dzięki za nazwę. Sprawdziłam już to sobie, najtańsza kosztuje... 15 zł. Droższe też są. Polecacie jej używanie 30-latce? Mam bardzo klapnięte włosy i brak pomysłu, co z tym zrobić. Ścięłam sporo, zaczęłam brać jakąś odżywkę w tabletkach, zmieniłam szampon na taki od włosów przetłuszczających się. I co dalej? Przyszło mi do głowy, że sobie te włosy jakoś podniosę gofrownicą właśnie. Dobry pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
a_nika Re: polecacie? 26.11.07, 15:14 ale uwaga, bo nie wszystkie prostownice maja wymienne koncowki. moja nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrawu Re: polecacie? 26.11.07, 16:35 Ola, ja raczej dalabym sobie spokoj z gofrownica. Takie wlosy kojarza mi sie z 12-latkami:) Jelsi masz dluzsze wlosy, sprobuj suszyc je od spodu, z glowa opuszczona na dol. Ja tez mam cienkie wlosy, w dodatku rozjasniane ale nie sa przyklapniete, bo zawsze daje troche pianki, i mam dobra, nie palaca wlosow suszarke. Mysle ze lepiej byloby zainwestowac w dobra suszarke, niz kupowac gofrownice. Ale to tylko moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrawu Re: polecacie? 26.11.07, 16:41 chociaz, jak widac, nie tylko 12-latki sie gofrują:) www.ci-n.com/armageddon/images/styles/Crimped.jpg z.about.com/d/beauty/1/0/7/H/hallowhair15.JPGAle... katietrapp.typepad.com/photos/uncategorized/2007/07/30/summer_2007_camp_etc_024_2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: polecacie? 26.11.07, 16:50 Warto użyć już trochę zapomnianego sprzętu, który świetnie podnosi włosy tzn. dyfuzora. O to mi chodzi: bi.gazeta.pl/im/9/3130/z3130009X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur Re: polecacie? 27.11.07, 11:28 Nooo, jak 12-latka zdecydowanie nie chcę wyglądać... Ale mój problem polega na tym, że jak mam bardzo gęste i ciężkie włosy, trudno cokolwiek z nimi zrobić. Kiedyś zrobiłam sobie trwałą krótko przed świętami BN, a na sylwestra włosy już się wyprostowały :-( Takie są ciężkie :-( Więc nawet jeśli zrobię sobie mocny fryz wieczorem, to rano powinny być już tylko lekko podniesione. Dyfuzor miałam, ale on nie podnosił moich włosów. Chyba zaryzykuję tę karbownicę... Jak chcecie, to dam znać, jak się sprawdza :-) Odpowiedz Link Zgłoś