Dodaj do ulubionych

włosy BLOND farbowane/rozjaśniane a ŻÓŁTE refleksy

08.01.08, 16:46
witam,mam nastepujace pytania do pań majacych włosy blond naturalne lub tez farbowane:
1)jak radzicie sobie z niechcianymi żółtymi refleksami na włosach?

2)jak mozna zapobiec ich pojawianiu się?

(czytałam, w innym wątku o szmponie L'oreal silver, osoby uzywajace prosze o opinię na jego temat lub polecenie preparatu o podobnym działaniu, interesuje mnie tez czy taki szampon nie niszczy włosow- dla mnie to ważne ponieważ moje sa bardzo długie)

sama jestem posiadaczką ciemnego blondu, ktory rozjasniam o ton lub dwa farbą o zimnym odcieniu i własnie na utrzymaniu zimnej tonacji włosa bardzo mi zależy

dziekuję za rady
Obserwuj wątek
    • littlefrog Re: włosy BLOND farbowane/rozjaśniane a ŻÓŁTE ref 08.01.08, 18:31
      jest jeszcze Regenal Welli.
      • littlefrog Re: włosy BLOND farbowane/rozjaśniane a ŻÓŁTE ref 08.01.08, 18:32
        wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=6748
      • azareth Re: włosy BLOND farbowane/rozjaśniane a ŻÓŁTE ref 08.01.08, 18:43
        dzieki Littlefrog. zanim załozyłam watek przeszukałam foruma i google. jedyne co mnie niepokoi dosc mocno to fakt, ze szampon niszczy/wysusza włosy...ja nie za bardzo moge sobie pozwolic na takie straty..

bede wdzieczna za dalsze opinie

(ponoc szampon weli został wycofany..sprawdze)
        • littlefrog Re: włosy BLOND farbowane/rozjaśniane a ŻÓŁTE ref 08.01.08, 20:05
          włosy są suche tylko po umyciu tym szamponem, jak później myjesz je zwykłymi to
          są takie same jak zawsze ;)
        • mruu1 Re: włosy BLOND farbowane/rozjaśniane a ŻÓŁTE ref 13.01.08, 19:09
          Mieszam Regeneral w stosunku 1:1 ze zwykłym szamponem i z włosami nic złego się
          nie dzieje, nie są suche, ani zniszczone.
    • justa_79 Re: włosy BLOND farbowane/rozjaśniane a ŻÓŁTE ref 08.01.08, 19:58
      jest jeszcze np. Silver Shampoo Rossmanna, też wysusza włosy, więc
      chyba wszystkie szampony tego typu tak działają. są jeszcze
      płukanki, np. Celii. mogę Ci polecić maseczkę do włosów blond Avonu,
      nadaje włosom chłodny odcień (ma kolor fioletowy), a nie niszczy ich.
      • azareth Re: włosy BLOND farbowane/rozjaśniane a ŻÓŁTE ref 09.01.08, 16:49
        ten z rossmana jakoś mnie nie przekonuje;) chyba skusze sie jednak na silver Loreal Professionel-i przy okazji zapytam co sadzicie i ich kosmetykach do włosow?
        • kropka00 Re: włosy BLOND farbowane/rozjaśniane a ŻÓŁTE ref 09.01.08, 21:02
          Hej,jestem naturalną blondynką jednak mój kolor wpada trochę w
          rudawy odcień i też szukałam czegoś co je trochę rozjaśni.
          Natrafiłam na moim zdaniem rewelacyjny produkt: spray do włosów
          Joanny.
          Chodzi mi o dokładnie ten pordukt:
          esentia.pl/Joanna_Rozjasniacze_Blond_Blond_Reflex_Rozjasniacz_w_sprayu_p28950.htm

Na moich włosach sprawdza się znakomicie, po pewnym czasie nabrały
          bardzo ładnego, naturalnego blond odcienia. Poleciłam go juz wielu
          moim blond-koleżankom i wszystkie go sobie chwalą ;)
          Wart spróbować, cena nie jest odstraszająca. Tylko trudno go
          znależć, to jego jedyna wada ;)
          • snowflake1 Re: włosy BLOND farbowane/rozjaśniane a ŻÓŁTE ref 09.01.08, 23:47
            Mozna tez po kazdym myciu polac sobie wlosy szklanka wody z JEDNA
            (lub najwyzej dwoma) kropelka gencjany. Ja tak robie i wszyscy mnie
            pytaja co to za piekna farba. A po farbowaniu wygladaly tragicznie,
            byly zolte okropnie.
            • domiska75 Re: włosy BLOND farbowane/rozjaśniane a ŻÓŁTE ref 10.01.08, 12:08
              Ja używam wella regenal, mnie więcej dwa razy w tygodniu, potem
              nakładam odżywkę, włosy mam mięciutkie i całkiem bez żółtego.
              Polecam!
              • dorota2710 Re: włosy BLOND farbowane/rozjaśniane a ŻÓŁTE ref 11.01.08, 20:57
                A oprócz Welli i Loreala Silver jest jeszcze Shine Blonde i Vitamino
                Color też Loreala tylko z serii Professionell, nie wysusza, wręcz
                przeciwnie i włosy nie żółkną wcale przynajmniej moje właśnie po
                Vitamino Color, polecam.
                • azareth Re: włosy BLOND farbowane/rozjaśniane a ŻÓŁTE ref 13.01.08, 14:46
                  dzieki za wszystkie opinie:)
                • krasnoludka Re: włosy BLOND farbowane/rozjaśniane a ŻÓŁTE ref 13.01.08, 20:23
                  Silver L'Oreala to też linia profesjonalna.
                  Ja sobie chwalę, zawsze po użyciu każdego szamponu używam odżywki lub maski, więc suche nie są.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka