Dodaj do ulubionych

Jak dbać o suche włosy

IP: *.protonet.pl 13.08.03, 20:49
Mam bardzo przezuszone włosy. Po umyciu bardziej przypominają siano, niż
zwykłe włosy. Tym bardziej, że są kręcone i mają tendecje do "puszenia".
Chciałabym się dowiedzieć jakie szampony i odżywki są najlepsze do tego typu
włosów. Używałam produktów do włosów firmy DOVE i byłam bardzo zadowolona,
niestety ceny tych samponów i odżywek bardzo podrożały. Czy do tak
przesuszonych włosów, nadaje się odżywka np. firmy TIMOTEI, lub ZIAJA?? I czy
lepsza byłaby dla mnie odżywka bez spłukiwania, czy zwykła??

Obserwuj wątek
    • Gość: Edytka Re: Jak dbać o suche włosy IP: *.icpnet.pl 13.08.03, 20:55
      Madziu zetnij wszystkie szkoda forsy na te odżywki. Kupisz sobie chustkę i
      zawiążesz na główce. Uprzedzając Twe kolejne pytania od razu odpowiem: łysiny
      nie trzeba myć.
      • Gość: LIVIA Re: Jak dbać o suche włosy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 22:30
        EDYTKO NIE ZALAMUJ NASZEJ MADZI TO BARDZO TRUDNE DLA KOBIETY . RADZE ,
        PONIEWASZ MAM PODOBNE WŁOSY ,KUP DOBRY BALSAM W SALONIE I NIE ZAPOMNIJ O SERUM
        NA KOŃCE. EDYTKO MASZ PODOBNE POGLĄDY JAK MÓJ MĄŻ.
    • Gość: Brygida Re: Jak dbać o suche włosy IP: *.visp.energis.pl 14.08.03, 11:04
      Ja też jestem posiadaczką suchych włosów, dodatkowo zniszczonych wielokrotnym
      farbowaniem. Ostatnio wypróbowałam nową złotą linię Pantene. Szampon nie jest
      taki rewelacyjny, ale odżywkę gorąco polecam. Rzeczywiście nawilża włosy i po
      jej użyciu ładnie się układają.
      • Gość: nela Re: Jak dbać o suche włosy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 14:30
        Nie do konca zrozumialam, czy chodzi Ci tylko o odzywienie, czy tez, zeby nie
        bylo efektu "napuszenia"... do tego ostatniego NAJLEPSZE!!! sa produkty z serii
        Loreal professionnel "Liss extreme", ja kupilam w JLDavid: to sa kosmetyki do
        wlosow kreconych wlasnie. Ja nie mam kreconych, ale takie wlasnie "napuszone",
        i efekt jest po prostu rewelacyjny.
    • Gość: daria Re: Jak dbać o suche włosy IP: *.4web.pl 14.08.03, 15:05
      Jeżeli chcesz coś taniego i skutecznego to proponuję (to nie żart, sprawdziłam)
      maseczkę z majonezu.Najlepiej Helmansa, bo jest bez konserwntów
      • Gość: lori Re: Jak dbać o suche włosy IP: *.matrixx / 192.168.0.* 24.08.03, 22:11
        hehe, a jak ją stosowałaś (maseczkę, czyli majonez)?
    • Gość: kudlata Re: Jak dbać o suche włosy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 18:38
      tez mam krecone i przesuszone, dodatkowo jezdze jeszcze na rowerze
      eksperymentuje z kosmetykami
      liss extreme Loreal pojawil sie w ktoryms liscie
      testowalam maske i mleczko do splukiwania, to drugie o wiele skuteczniejsze i
      do tego wydajne
      cena tylko niestety chyba 45zl
      a tak wogole co sobe cos upodobam to wycofuja z rynku
      kiedys byla maska Garnier fruktis i zostala wycofana, zostala taka sobie odzywka
      mialam tez swietny "no frizz zel" Renee Furterera, super wydasjny, wystarczyl
      mi chyba na 9 miesiecy
      ale tez wycofali
      probowalam tez odzywki nawilzajacej clinique, to z tych drozszych, taka sobie

sa tez chyba jakies zabiegi nawilzajace na wlosy, "sauna" czy cos podobnego w
      nazwie, ale nie probowalam
    • Gość: hhh Re: Jak dbać o suche włosy IP: *.espol.com.pl 14.08.03, 19:44
      nie polecam pantiprovi bo w nich sama chemia
      >
      >
      • Gość: tangerines Re: Jak dbać o suche włosy IP: *.pop.e-wro.net.pl 14.08.03, 20:18
        Moja Mama ma włosy suche i zniszczone, znalazłam jej takie specjały i kuracja
        na prawdę pomaga.
        Odżywczy olejek na gorąco Oriflame raz na tydzień, jak się lubisz bawić to
        maseczka z żółtka, 2 łyżek oliwy (lub olejku rycynowego) i soku z 1/2 cytryny-
        na długie włosy 2 porcje. Odżywka Ziaja z olejkiem rycynowym bez spłukiwania
        oraz szampon z tej serii. Odżywkę nakładaj głównie na końcówki włosów.
        Koszt każdego z podanych preparatów do 6 zł.
        Jeszcze jedna rzecz to olejek Biosilk firmy Farouk. Mała buteleczka to 12 zł,
        starcza na długo, do nabycia u fryzjerów lub w sklepach fryzjerskich, opłaca
        się bardziej niż Oriflame bo tamto kosztuje 6 zł za sztukę do jednorazowego
        użytku. Nie stosuj olejku Biosilk razem z odżywką. Może przez kilka pierwszych
        tygodni sam olejek a potem odżywkę. Po jednej buteleczce Biosilku widać efekt.
        • ulicja Re: Jak dbać o suche włosy 14.08.03, 20:44
          a włosy przesuszone po słońcu i silnym wietrze?? właśnie wróciłam znad morza i
          moje włosy wymagają intensywnej odżywki, mocno nawilżającej. A pozaty włosy mam
          rozjaśnione ;(( co najlepiek stosować?
    • Gość: aska Re: Jak dbać o suche włosy IP: *.vast.net.pl / 10.0.0.* 14.08.03, 23:48
      Dobra jest Henna Wax. Ostatnio kupilam odzywke i szmpon SUNSILK-jest super! Odzywke spłukuje sie po minucie! Dla mnie rewelacja za smieszne pieniadze (szampon i odzywka-7,20).

• Gość: tangerines Re: Jak dbać o suche włosy IP: *.pop.e-wro.net.pl 15.08.03, 08:26
        Ulicjo spróbuj złotej serii Pantene, albo coś Sunsilka. I polecam ten olejek
        Biosilk.
        • vaunti Re: Jak dbać o suche włosy 15.08.03, 12:48
          Moja mamunica kupiła sobie w supermarkecie szampon i odzywke Sunsilk [po
          promocyjnej cenie] i jak na moje oko, jej włosy naprawdę wyglądają lepiej - a
          ma kręcone z tendencją do puszenia się - i nie ma już sianka. Sama go
          używam ... na moje proste elektryzujące się włosy. :)

Na przesuszone włoski mogę polecić maseczkę do włosów firmy Avon - teraz była
          nawet promocja, bo sama kupowałam za 11.90zl
    • isia67 Re: Jak dbać o suche włosy 18.08.03, 18:28
      Jeśli masz ochotę to raz w tygodniu rzeczywiście połóż sobie majonezik (ale nie
      taki zrobiony przez siebie). Żółtko (na długie włosy 2), łyżka oliwy z oliwek,
      sok z połówki cytryny. Można dodać wit A+E w kroplach (parę kropli). Zamiast
      oliwy może być olejek rycynowy. Wszystko dobrze miksujemy (wygląda rzeczywiście
      jak majonez). Nakładamy na zmoczone i dobrze wytarte ręcznikiem włosy
      (próbowałam na suche, ale ciężko się rozprowadza i trochę ten zabieg szarpie
      moje też suche włosy) na mokro jest ok. Owijamy głowę folią spożywczą (nie
      alumniową), albo nakładamy czepek taki pod przysznic, może też być torebka
      foliowa. Ja to teraz podgrzewam suszarką, a potem nakładam ręcznik (ma być w
      cieple). Trzymam tak minimum 20 min. Spłukuję w niezbyt gorącej wodzie, a potem
      myję szamponem. Odżywki też używam, ale nie jakieś super mocnej. Sposób jest b.
      dobry i tani, ale troszkę z nim zachodu, choć warto. Pozdr.
      • myszka323 Re: Jak dbać o suche włosy 19.08.03, 22:04
        ja tez mam baaardzo suche wlosy i na dodatek krecone- po umyciu poprostu szopa!
        stosuje szampon Gliss Kur i balsam Gliss Kur do splukiwania, a potem na
        wilgotne wlosy olejek z Avonu (teraz w promocji- normalnie ok. 20 zl) ale
        olejek bardzo chwale sobie bo pomaga i jest wydajny , w kazym razie polecam
        wszystkiew /w produkty
        oczywiscie nie zostawiam wlosow mokrych tylko niestety musze je wyciagac na
        szczotke i jak mi sie chce (ale to baaaaardzo rzadko) to jeszcze prasuje je
        zelazkiem
        ha-teraz juz wiadomo dlaczego mam przesuszone:)

ale nie martwcie sie - wszystkie jestesmy piekne:)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka