Dodaj do ulubionych

Effaclar K + Active C rownoczesnie...?

28.01.08, 22:31
Zastanawiam sie, czy mozna stosowac te kremy w tym samym czasie.
Active C mi bardzo odpowiada, ale ze od jakiegos czasu mam wagry na nosie, brodzie i troche na czole, kupilam Effaclar. Uzylam pare razy i jest ok, ale oprocz strefy T cere mam sucha i naczynkowa. Zastanawiam sie, czy moge zrobic taki myk: normalnie wczesnym wieczorem, zaraz po powrocie z pracy zmywam makijaz, ale krem nakladam dopiero przed snem czyli kilka godzin pozniej. Czy gdybym po tym demakijazu nalozyla Effaclar na nos, brode i czolo, a przed snem Active C na cala twarz, to one by sie jakos pogryzly :) ?
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Effaclar K + Active C rownoczesnie...? 29.01.08, 13:28
      stosowanie jednocześnie (w sensie jeden na drugi) kwasów i wit. C
      zwiększa ryzyko podrażnień. poza tym, wit. C jest skuteczniejsza,
      jeśli stosuje się ją na dzień, pod filtry.
      • slotna Re: Effaclar K + Active C rownoczesnie...? 29.01.08, 15:29
        Dzieki za odpowiedz.

Czyli jedyne co moze sie stac, to podraznienie?

Wit C moze i jest skuteczniejsza na dzien, ale w nocy mi skora wysycha od ogrzewania, a jak sie posmaruje activem nie budze sie ze skorupa na twarzy.
        • slotna Re: Effaclar K + Active C rownoczesnie...? 03.02.08, 02:16
          Sprobowalam activu na dzien i juz nie bede :) Skora taka sama jak po zwyklym nawilzaczu, a te wszystkie warstwy mnie dusily i podklad sie walkowal. Pewnie dziala jakos na dluzsza mete, chroni, itp, ale pozostane przy uzywaniu go na noc, co mi baaardzo odpowiada:)

Effaclar jak na razie mnie nie podraznil ani odrobnke, ciekawe tylko, czy taki sposob uzywania da w ogole jakies efekty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka