Dodaj do ulubionych

Ładny koloryt skóry bez solarium

02.02.08, 19:10
Nie mogę korzystac z solarium bo mam znamiona na skórze i wole nie ryzykowac,
chodzilam troche ale boje sie o te znamiona. Jaki preparat mozecie polecic
zeby miec ladny kolor lekko opalonej skóry? Stosowałam różne samoopalacze ale
niestety nie daja rownomiernego koloru mimo peelingu przed, zostają smugi
Obserwuj wątek
    • sleepysheep Re: Ładny koloryt skóry bez solarium 02.02.08, 20:23
      Ja stosuję balsam brązujący Garniera i jestem zadowolona z efektu - nie ma smug,
      ładny kolor wychodzi. Niestety minusem jest zapach jaki pozostawiają po sobie
      tego typu środki, no i może to też ubrania brudzić (jak się naskórek ściera).
      Możesz więc też pochrupać trochę marchewek albo sięgnąć po jakieś marchewkowe
      soki, bo karoten poprawia też koloryt (choć znałam już przypadki, gdzie ktoś
      praktycznie żył na marchewkowych przetworach i w efekcie miał pomarańczową skórę
      - tak więc z umiarem:)).
    • sleepysheep ps. :) 02.02.08, 20:28
      A jak już masz jakiś samoopalacz, to spróbuj mieszać go ze zwykłym balsamem do
      ciała - słyszałam, że wtedy się jakoś lepiej rozprowadza - może nie będzie
      zostawiał takich smug? :)
    • plisowanka Re: Ładny koloryt skóry bez solarium 02.02.08, 21:01
      Wszelkie kosmetyki działające na zasadzie samoopalacza odradzam, bo zawsze będzie opalenizna nierówna; poza tym to się nierówno ściera podczas mycia itd.

Słyszałam, że w aptekach jest do nabycia olejek marchewkowy, który po dłuższym stosowaniu poprawia koloryt skóry. Sama jeszcze tego nie stosowałam, ale zamierzam.

A na większe wyjścia dobre byłoby coś brązującego działającego na takiej zasadzie, jak podkład do twarzy, tyle że na całe ciało. Też o tym słyszałam, że są takie specyfiki, ale nie są one zbyt popularne jak na razie. Po prostu smaruje się tym całe ciało, efekt jest natychmiastowy, więc nie ma ryzyka smug, a pod koniec dnia to się zmywa bez problemu i róznomiernie.
      • kajka85 Re: Ładny koloryt skóry bez solarium 02.02.08, 21:52
        ten olejek jest z Diadermy ,mam go ,uzywam kilka miesiecy i koloryt cery WOGÓLE
        sie nie zmienił :((, uzywam go na noc ,baaaardzo natłuszcza cerę ale rano jest
        bardzo gładka i promienna- to jego jedyny plus.
        pozdrawiam
      • sleepysheep Re: Ładny koloryt skóry bez solarium 03.02.08, 00:38
        Nie wiem czy dobrze myślę, ale może chodzi Ci o takie kremy, które stosują np.
        tancerze zawodowi - nie wiem niestety jak to sie nazywa profesjonalnie, ale wiem
        że są rzeczywiście takie specyfiki, które nakładają na siebie przed zawodami,
        później normalnie można to zmyć. Ale raz, że z tego co wiem to kolor niestety
        mało naturalny jest, a dwa - komu by się chciało całe ciało codziennie smarować
        czymś takim? Ja już wolę balsam brązujący - ja tam jakoś na nierówną opaleniznę
        nie narzekam - nie jest bardziej nierówna niż ta słoneczna czy z solarium - brak
        jakichś smug, a ewentualne przebarwienia na łokciach, kostkach czy kolanach
        można "zetrzeć" sokiem z cytryny, albo po prostu pamiętać, żeby na te partie
        skóry nakładać mniej kremu, lub dodatkowo "rozcieńczyć" go zwykłym balsamem.
        • yagiennka Re: Ładny koloryt skóry bez solarium 03.02.08, 10:56
          Ja nie używam bo mnie ten smród dobija, nie jestem w stanie tego znieść. Chodzę
          co jakiś czas na solarium ale rzadko, tak co 3 tyg raz na 10 min mniej wiecej i
          to wystarcza.
          A najlepsze wydaje mi sie jednak to picie soku z marchewki lub branie
          berakarotenu. Poza tym nie wiem czemu tak nie lubicie naturalnego koloru swojej
          skóry??
          • sleepysheep Re: Ładny koloryt skóry bez solarium 03.02.08, 14:01
            yagiennka, ogólnie przyjęło się, że opalona skóra wygląda atrakcyjniej obecnie -
            poza tym mniej widocznie są wszelkie jej niedoskonałości, od rozstępów czy
            cellulitu, na trądzikowych krostkach skończywszy. Ja np. mając problem z
            nierównomiernym kolorytem skóry (właśnie różne tam krostki na buzi, jakiś
            czerwony punkcik itp. - a nie lubię nakładać duże ilości kosmetyków, które
            tuszowałyby takie sprawy) sięgam właśnie po taki balsam brązujący i naprawdę już
            po jednym użyciu wygląda to naprawdę lepiej - nie znika, ale kontrast nie jest
            już tak duży i nie rzuca się (zwłaszcza mi:)) to tak w oczy :)
      • justa_79 Re: Ładny koloryt skóry bez solarium 03.02.08, 11:46
        ja tam nie mam problemu z nierównomiernym schodzeniem samoopalacza
        czy balsamu brązującego, wystarczy wypróbować kilka i znajdzie się
        coś dobrego. a z kolei takie smarowidła zmywalne dają kolor
        nienaturalny, często właśnie nierównomierny i ścierają się ze skóry
        jeszcze przed myciem - i jest się w łaty.
        • kiniusiowy Re: Ładny koloryt skóry bez solarium 03.02.08, 12:10
          Ja też tak myślę. Musisz poszukać ... :) Jakiś napewno spełni Twoje
          oczekiwania ...
    • mikams75 Re: Ładny koloryt skóry bez solarium 03.02.08, 13:46
      samoopalacz sam z siebie nie robi smug. Tak sie dzieje przy niewprawnym
      nakladaniu. Trzeba dojsc do wprawy i bedzie po klopocie.
      Kolor natomiast jest rzecza indywidualna - zalezy nie tylko od skladu kosmetykow
      ale i naszej skory, ph, skladu potu.
      I tak ten sam kosmetyk na jednej dziewczynie bedzie ladny, a na innej np.
      pomranczowy.
      Najlepszym rozwiazaniem sa balsamy slabo barwiace, bo wowczas jest mniejsza
      szansa zeby sie pomalowac w paski.
      • gwiazda-wieczorna Loreal 03.02.08, 19:46
        samoopalacz Loreala w żelu jest najlepszy z tych drogeryjnych w
        cenach umiarkowanych ;) polecam
        www.perfectfresh.com/?pa=359&ex=pa
    • plisowanka wytłumaczcie mi 03.02.08, 21:02
      Mam pytanie do tych, które używają samoopalaczy (balsamów brązujących) i je sobie chwalą. Nie wiem, jak wy to robicie, że Wam to nie schodzi po jednym dniu. Jak wiadomo, należy myć się codziennie. Ja uważam, że dobrze można się umyć jedynie przy użyciu gąbki takiej nieco ostrej (lepiej schodzi brud, dodatkowo jest to masaż i zapobieganie wrastania włosków po depilacji). Więc po takim jednokrotnym umyciu NIE MA JUŻ ŚLADU SAMOOPALACZA. Więc i tak samoopalacz codziennie schodzi. Wyjaśnijcie mi tę kwestię, bardzo proszę.
      • sleepysheep Re: wytłumaczcie mi 03.02.08, 21:24
        No dobra - tak naprawdę to brudas ze mnie i myję się raz na tydzień ;) A na
        poważnie - prysznic biorę codziennie (a ręce i twarz myję nawet jeszcze
        częściej), ale nie używam gąbek tylko myjki, w związku z czym zapewne nie
        ścieram sobie tak naskórka jak Ty (dobry pilling robię raz na tydzień, chyba że
        mam lenia) no i prawdę powiedziawszy ta "powierzchowna opalenizna" nie schodzi
        mi od razu po pierwszym myciu, nie robią mi się też żadne plamy/łaty, a samego
        balsamu brązującego nie używam też codziennie. Zatem jest to pewnie kwestia
        wspomnianej intensywności ścierania naskórka, no i pewnie też nie bez znaczenia
        jest też sama skóra - na każdej taka opalenizna będzie inna (tak samo, jak np.
        inny będzie jej odcień). To że niektórym utrzymuje się ona dłużej, nie musi
        znaczyć, że te osoby się nie myją lub robią to niedokładnie :)
      • malange Re: wytłumaczcie mi 03.02.08, 21:29
        Nie wiem co robisz w ciagu dnia, ale ja na przykład tak się nie brudzę żeby
        trzeć się codzinnie ostra gąbką - zwykła myjka mi wystarczy.
        • plisowanka Re: wytłumaczcie mi 03.02.08, 23:05
          Ja z kolei sobie nie wyobrażam myć się jakąś gładką powierzchnią gąbki czy myjki. I to nie tylko ze względu na jakiś duży bród (choć latem człowiek wydziela więcej potu i się bardziej brudzi, a to właśnie o tej porze roku nam najbardziej zależy na opaleniźnie), ale i o poprawę ukrwienia skóry i o zapobieganie wrastaniu się włosków po depilacji.
          • littlefrog Re: wytłumaczcie mi 04.02.08, 09:06
            ja też potrafię się umyć tylko szorstką gąbką ;) po myciu smaruję się balsamem
            nawilżającym, a skóra jest gładziutka i nie potrzebuje już żadnych pilingów.
      • justa_79 Re: wytłumaczcie mi 04.02.08, 10:12
        nie używam codziennie szorstkiej gąbki, bez niej też można się umyć.
        używam takiej tylko wtedy, kiedy chcę się pozbyć resztek
        samoopalacza.
    • niedzwiedzica_sousie Re: Ładny koloryt skóry bez solarium 04.02.08, 08:52
      pij codziennie jednodniowy sok z marchewki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka