gazela100 16.02.08, 15:14 szukam kremu nawilżającego przeciwzmarszczkowego na noc dla skóry tłustej tuż po 30. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda2-7 Re: krem na noc 18.02.08, 14:17 www.synesis.pl/sklep/product_info.php/products_id/29 ten ma bardzo bogaty skład i mozna go stosować za równo na noc jak i na dzień (kosztuje nie całe 60 zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: krem na noc 18.02.08, 21:16 mnie właśnie bardzo ciekawi skład INCI, czy mogłabyś go przepisać z opakowania? Odpowiedz Link Zgłoś
magda2-7 Re: krem na noc 19.02.08, 14:40 justa_79, podam Ci wieczorkiem bo krem mam w domu :-) a z pamięci nie powiem INCI możesz ewentualnie zobaczyć na stronie tam jest opisany skład podaję link www.synesis.pl/sklep/product_info.php/products_id/29 Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: krem na noc 20.02.08, 10:04 już to widziałam, ale interesuje mnie skład INCI. Odpowiedz Link Zgłoś
magda2-7 Re: krem na noc 20.02.08, 10:32 AQUA CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE BUTYLOSPERMUM PARKII MACADAMIA OIL JOJOBA OIL PENTYLENE GLYCOL ISOPROPYL PALMITATE RUSCUS ACULEATUS, ELEUTHEROCOCCUS SENTICOSUS, GINGKO BILOBA TOCOPHERYL ACETATE MAGNESIUM L-ASCORBYL PCA FRUCTOSE D-PANTHENOL BETA-GLUCAN CERAMIDE III B Odpowiedz Link Zgłoś
magda2-7 Re: krem na noc 20.02.08, 10:38 ciąg dalszy składników tego kremu: UMBIQUINONE HYDROXYETHYL UREA HIALURONIC ACID HESPERIDIN METHYL CHALCONE HYDROXYETHYL ACRYLATE / SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, SQUALANE POLYSORBATE 60 Odpowiedz Link Zgłoś
marjari Re: krem na noc 20.02.08, 14:59 Kobieto, to co robisz to się nazwya SPAM! Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: krem na noc 20.02.08, 15:05 ale dzięki temu spamowi wszystkim forumowiczkom na widok słowa synesis robi się słabo i na pewno go nie kupią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gazela100 Re: krem na noc 20.02.08, 19:19 możecie mi podpowiedziec jaki krem mam w końcu kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: krem na noc 20.02.08, 19:23 ja Ci nie powiem bo za radą dermatologa nie używam żadnych kremów na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: krem na noc 20.02.08, 22:45 A jakie deramtolog mial argumenty na "nie"? Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: krem na noc 21.02.08, 09:07 takie że skóra tego wcale nie potrzebuje, bo sama jest w stanie zapewnić sobie odpowiednie nawilżenie (mam mieszaną), a poza tym bardzo poprawił się dzięki temu stan mojej skóry, zniknęły zaskórniki i podskórne grudki, i skóra wygląda o niebo lepiej. już wiele było dyskusji na ten temat, krem nawilżający to tylko chwyt marketingowy, działa tylko na naskórek i nie licz na to że jak się czymś posmarujesz to stanie się cud. Odpowiedz Link Zgłoś
marjari Re: krem na noc 21.02.08, 10:33 Ja akurat nie próbowałam nie używać :), ale może spróbuję. Chiaż wydaje mi się, ze jesli nie użwyać, to latem, bo teraz jednak powietrze w pomieszczeniach jest suche i ja musze się czymś smarować (mimo smarowania skóra mi przysycha). Ja osobiście używam Multi Active Clarinsa i jestem z niego zadowolona. Jest w dwóch wersjach - krem i takie serum do bardziej tłustej skóry. Mimo, że sama mam cerę mieszaną, to używam kremu (własnie ze względu na porę roku i suche powietrze). Mogę jeszcze polecić Lancome Primordiale - również super, tylko że niestety droższy Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Littlefrog 21.02.08, 15:03 Na dzień też nie używasz zadnego kremu? Ja też od jakiegoś czasu nie uzywam kremów, tylko maści od dermatologa, żeby poprawić stan skóry. Nie czułas na początku szczypania, swędzenia skóry? Nie przesuszala się? Nie wiem czy zrezygnować z tej metody czy poczekać az przejdzie, tzn mam nadzieje ze skóra sie przyzwyczai :) Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Littlefrog 21.02.08, 15:18 na początku tak, ale skóra szybko się przyzwyczaiła do nowych warunków ;) na dzień używam odrobinę ddml clinique, głównie na policzki i pod oczy, on jest lekko tłustawy więc chroni przed mrozem choć głównym jego zadaniem ma być przyklejenie pudru do mojej twarzy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
magda2-7 Re: krem na noc 21.02.08, 16:18 littlefrog napisała: > ale dzięki temu spamowi wszystkim forumowiczkom na widok słowa synesis robi się > słabo i na pewno go nie kupią ;) Widzę, że atakujesz intensywnie coś co uważasz za zagroszenie dla firmy którą reprezentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: krem na noc 21.02.08, 16:21 >a littlefrog jak widze jest Twoim klonem. Wszedzie sobie >podtakujecie nawzajem coś Ci się chyba pomyliło. >Widzę, że atakujesz intensywnie coś co uważasz za zagroszenie dla >firmy którą reprezentujesz. znów Ci się coś pomyliło bo ja nie reprezentuję żadnej firmy. a Ty tej swojej bardziej szkodzisz niż pomagasz. Odpowiedz Link Zgłoś
magda2-7 Re: krem na noc 21.02.08, 16:15 marjari napisała: > Kobieto, to co robisz to się nazwya SPAM! Twoje uwagi są niedorzeczne. Konkretnie odpowiadam na konkretne pytanie. a littlefrog jak widze jest Twoim klonem. Wszedzie sobie podtakujecie nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
gazela100 Re: krem na noc 21.02.08, 19:35 ludzie, nie interesuje mnie wasza polemika, chcę kupić krem na noc dla wspomnianej wyżej cery, a clarins i lancome nie kupię bo już się nie raz przejechałam na drogich kremach, więc może coś w rozsądnej cenie? Proszę o konkretne propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
marjari Re: krem na noc 21.02.08, 20:57 Po pierwsze - nie UWAGI, ale UWAGA (bo mam jedną), po drugie nie wiem, w którym miejscu poza tym wątkiem zgadzam się z Littlefrog a i w tym nie do końca - bo jakbyś nie zauważyła - ona nie poleca stosowania na noc żadnego kremu, a ja jakieś polecam. A po trzecie, to śledząc Twoje wątki w 90% zachwalasz jedną markę, więc nie dziw się, że jesteś tak oceniana. Po prostu jesteś niewiarygodna i bardziej szkodzisz tej marce niż pomagasz. No, chyba że masz taki zamiar robić jej czarny PR :D. I przepraszam bardzo Gazelę za zaśmiecanie wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: krem na noc 21.02.08, 22:16 Może Nirvanesque Nuxa, ten dla każdego rodzaju cery- jest dość lekki Albo taka kombinacja: Flavo C 15% (wit C w takim stężeniu działa wybitnie przeciwzmarszczkowo) i na to coś lekkiego, nawilżającego (Xerial 5 SVR, Humektan) Lub krem z retinaldehydem co 2-3 noce: Eluage lub Ystheal Avene- jest wersja dla skóry mieszanej. Tylko spróbuj najpierw próbki, bo mogą podrażniać, szczególnie Ystheal Odpowiedz Link Zgłoś
aga1822 Re: krem na noc 29.02.08, 15:13 Jeżeli chodzi o krem nawilżający, to mogę poleci Dardia w mleczku. Jest jeszcze chyba w innych formach, ale według mnie ta jest najlepsza. Krem dobrze nawilża. A jak na razie u siebie zmarszczek nie zauważyłam :). Odpowiedz Link Zgłoś
ququlkka Re: krem na noc 29.02.08, 23:46 Po radzie na lovetrapie przestałam używać specjalnych kremów na dzień/noc/zachmurzenie/4 dzień cyklu/itd. Wystarczy jeden, a dobry, np z body shopu. I działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
gazela100 Re: krem na noc 08.03.08, 18:51 co to za dardia? a coś innego dostepniejszego? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: krem na noc 08.03.08, 19:08 Olay Total Effects (taki czarny z pompką)- można dostać wszędzie, średnio drogi, a rano cera jak nowa ;) PS. i nie pracuję dla P&G, po prostu zużyłam już kilka takich kremów i jestem zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: krem na noc 08.03.08, 19:43 Przyłączam sie do opinii Littlefrog. Tym bardziej, że zwykle kremy stricte przeciwzmarszczkowe nie są nawilżające tylko raczej odżywcze (czytaj gó..e składniki natłuszczające), czego tłusta cera absolutnie nie potrzebuje. Secundo, na tłustej cerze dość późno pojawiają się zmarszczki, więc nie wiem czy jest sens stosowania takiego rodzaju kremu ok. trzydziestki. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: krem na noc 08.03.08, 19:44 Miało być "głównie", wystąpiła literówka i cenzor zadziałał ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś