Dodaj do ulubionych

jaka długość?

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 19:26
jaką długość powinny mieć paznokcie u stóp
dzisiej będąc na manicure widziłam dziewczynę z długimi paznokciami
u stóp,manikirzystka powiedziała mi,że dłuższe paznokcie są bardzo popularne
w tym sezonie
czy zapuszczacie pazurki u nożek?
elżbieta
Obserwuj wątek
    • Gość: oliwka Re: jaka długość? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 20:23
      Ja w tym momencie mam niepomalowane paznokcie u stóp, ale dłuższe niz
      zazwyczaj. Zawsze obcinałam je tak, że były krótsze niz "do końca" palca. A
      teraz mam dokładnie wypilnikowane i "do końca" palców u stóp. Podobają mi się.
      Nawet bardziej moje stopy z tak "zapuszczonymi" pazurkami wyglądaja, choc nie
      mówie, ze przed tem mi sie nie podobały :)))

Oliwka
      • Gość: julita30 Re: jaka długość? IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 21:02
        Nie zapuszczamy pazurków u stópek ;-))
        Moje sa nie przedłużone, ale też nie obcięte przy samej skórze..takie
        akurat.Całe lato maluje paznokcie u stóp na intensywne kolory ( bordo, śliwka ,
        ciemna czerwień --nie toleruje jasnego lakieru na paznokciach u stóop )Mam
        kształtne paznokcie na stopach i chętnie nosze buty z odkrytymi palcami.Szkoda
        że tylko latem sa widoczne ;-)) Natomiast nie jestem zbyt zadowolona z paznokci
        u rąk...mam takie " łopatki ;-))) i nie maluje wcale, przeciągam tylko
        bezbarwnym , nabłyszczającym lakierem.
        Nie podobają mi się zapuszczone paznokcie na stopach oraz frencz .
        • Gość: oliwka Re: jaka długość? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 11:56
          A wiecie co ja kilka dni temu widziałam w autobusie? Dziewczyna miała długie
          paznokcie u stóp, pomalowane na czarno a w nich wyciete, dosłownie wycieta
          dzura - tzn. wyciete serduszko. Musze przyznać, że pierwszy raz w zyciu
          widziałąm cos takiego. Az mnie dreszcz przeszedł... To nie było nic
          naklejonego, tylko prawdziwe wycięcie!
          Oliwka
        • rooodanaserio Ale wiocha, Julitko! 05.09.03, 15:37
    • nitulina Re: jaka długość? 26.08.03, 12:00
      W Stanach wiele bab nosi zapuszczone wypilowane w szpic paznokcie u nog, mim
      zdaniem wyglada to oblesnie....nawet bardzo....
    • Gość: mua Re: jaka długość? IP: *.rmf.pl 26.08.03, 12:35
      Gość portalu: elżbieta napisał(a):

> jaką długość powinny mieć paznokcie u stóp
      > dzisiej będąc na manicure widziłam dziewczynę z długimi
      paznokciami
      > u stóp,manikirzystka powiedziała mi,że dłuższe
      paznokcie są bardzo popularne
      > w tym sezonie

o matko....jak najkrocej....we mnie dluzsze niz koniec
      palca paznokcie (a jeszcze krotsze - jeszcze lepsze) to
      cos obrzydliwego... to samo dotyczy 'frencza', jesli to
      ma byc 'naturalne' to ja z innego swiata jestem (na
      szczescie)

mua
    • Gość: Monka Re: jaka długość? IP: *.almainternet.pl 26.08.03, 12:42
      yyyyy długie paznokcie u nóg???? chyba jak ktoś chce pobić rekord guinessa :)))
      fuj... a z butów będą niedługo wychodzić takie cuda i o chodnik trzeć....
      ble
    • Gość: elżbieta Re: jaka długość? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 15:57
      dziwczyny chyba niezbyt dokładnie zrozumiałyście moje pytanie,tamta kobieta
      miała paromilimetrowe ładnie wypilnikowane i perfekcyjnie wymalowane paznokcie-
      intensywna czerwień,efekt był piorunujący...pomyślałam o swoich stopach ....,
      a wy piszecie /nie wszystkie/ o jakiś dewiantkach
      elżbieta
      • Gość: oliwka Re: jaka długość? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 20:47
        Gość portalu: elżbieta napisał(a):

> dziwczyny chyba niezbyt dokładnie zrozumiałyście moje pytanie,tamta kobieta
        > miała paromilimetrowe ładnie wypilnikowane i perfekcyjnie wymalowane
        paznokcie-
        > intensywna czerwień,efekt był piorunujący...pomyślałam o swoich stopach ....,
        > a wy piszecie /nie wszystkie/ o jakiś dewiantkach
        > elżbieta

Dokładnie, tez mi o to chodzi. Ja nie mówie o szponach na 2 cm. ale o nie
        krótkich tylko takich paznokciach, u których jest widoczny naturalny biały
        paseczek, to przecież nie oznacza, ze paznokcie sa długie, i napewno tez nie
        oznacza, ze sa brzydkie!!!
        Oliwka
    • Gość: elżbieta Re: jaka długość? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 15:49
      dziewczyny jesteście strasznie leniwe,myślałam,że podzielicie się swoimi
      opiniami,we wtorek idę na pedicure i zastanawiam się czy jeżeli zostawię sobie
      dłuższe paznokcie to wyjdę na idiotkę czy nie,mi podobają się stopy z dłuższymi
      paznokciami ale nie mam z kim na ten temat pogadać ...
      elżbieta
      • Gość: Monika Re: jaka długość? IP: *.com.pl / 192.168.6.* 31.08.03, 18:17
        Elżbieto,
        Łatwiej jest obciąć paznokcie, niż je wydłużyć. ;) Jeśli korci cię zostawienie
        sobie dłuższych pazurków, to dlaczego nie sprobujesz? Zawsze możesz je w każdej
        chwili obciąć :)
        Ja jestem zwolenniczką krótkich paznokci... u siebie :) Nie mam, niestety, zbyt
        ładnego kształtu, więc nawet ich nie maluję (co innego dłonie! Tutaj akurat,
        nieskromnie powiem, paznokcie są bardzo ładne).
        Moim zdaniem, kształt (piłowanie), kolor i długość paznokci u stóp, to
        idywidualna sprawa. Jaskrawe kolory lakieru przyciągają uwagę, uwydatniają
        kształt stóp. Podobnie jest z długością paznokcia :)

Życzę odwagi! :)
        • Gość: oliwka Re: jaka długość? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 31.08.03, 19:44
          Ja w dalszym ciągu mam dłuższe paznokcie u stóp. Moja siostra, szwagierka,
          znajome tez takie maja. Jeżeli tylko masz ładny kształ to zostaw takie jakie
          masz, czyli ciut dłuższe! Mi się podobaja. Pozdrawiam/oliwka
    • Gość: Zoe Re: jaka długość? IP: *.imm / 192.168.128.* 31.08.03, 22:15
      www.fun.from.hell.pl/2003-01-03/paznokcie.jpg
      • Gość: oliwka Re: jaka długość? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 10:38
    • Gość: elżbieta Re: jaka długość? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 16:14
      właśnie wróciłam z pedicure,pani Irenka pochwaliła mój pomysł z zostawieniem
      dłuższych niż zazwyczaj paznokci u nóg,pięknie je wymodelowała i zrobiła
      wspaniałego frencza podkreślając naturalną długość paznokcia,efekt jest
      cudowny,stopa nabrała lekkości i wyrazistości-poprostu rewelacja,szkoda,że lato
      się kończy...,ale uważam,że następne będzie latem DŁUGICH PAZNOKCI
      OLIWKO i MONIKO dziękuje za podpowiedzi,pozdrawiam elżbieta
      P.S
      ZOe,jeżeli to zdjęcie twoich stóp - to trochę przesadziłaś z długością paznokci
      elżbieta
      • Gość: oliwka Re: jaka długość? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 19:34
        Ciesze się, że posłuchałas naszych rad Elzbieto :-)
        Pozdrawiam/oliwka
        PS wydaje mi się, że ZOe "wkleiła" to zdjecie na watek, bo chciała zapytać,
        czy podobaja nam się jej stopy... ale mi nie bardzo przypadły do gustu... i
        chyba odpadł Ci jeden paznokiec - ostatni, albo jeszcze nie zdazył wyrosnac.
        Oliwka
        • Gość: Zoe Re: jaka długość? IP: *.imm / 192.168.128.* 03.09.03, 11:23
          chcialam jedynie w taki niemy sposob wyrazic swoja opinie na temat dlugosci
          paznokci u stop
          niezaleznie od zmieniajacych sie trendow uwazam, ze paznokcie u stop powinny
          byc jak najkrotsze
          Wam moga sie nie podobac krotkie, mnie nie podobaja sie dlugie (tzn. dluzsze
          niz najkrotsze)
          ot, i tyle
          pozdrawiam
          • Gość: oliwka Re: jaka długość? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 15:08
            O.K. w końcu sa różne gusta :) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka