meeg71 04.03.08, 13:54 Chciałabym usunąć część włosów łonowych.Niestety za każdym razem jak odrastają mnie to swędzi i drapie itp.Czy jest jakiś sposób,abym po depilacji nie miała takich problemów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamelia04.08.2007 Re: Włosy łonowe 04.03.08, 15:36 mnie tez swedzi jak odrastają, staram sie nie drapac, zeby nie draznic dodatkowo Odpowiedz Link Zgłoś
pat358 Re: Włosy łonowe 04.03.08, 21:52 ja po prostu nie dopuszczam do odrastania wloskow.Za kazdym razem jak biore prysznic podgalam tam gdzie trzeba i nie ma problemu.Moze wydaje sie to upierdliwe ,ale mozna sie przyzwyczaic.Dla mnie jest to juz odruch automatyczny podczas kapieli. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Włosy łonowe 04.03.08, 22:56 ja chodze do kosmetyczki na wosk na "te partie", wiec musze poczekac az mi odrosna, żeby wosk złapał Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Włosy łonowe 05.03.08, 01:36 Ja też zastanawiam się nad włoskiem, bo codzienne golenie zaczyna mnie denerwować. To bardzo boli? I jak długo utrzymują sie efekty? Wolę spytać tutaj, bo kosmetyczki często przesadzają :-) Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Włosy łonowe 05.03.08, 01:40 lepiej woskowac niz golic, a w ogole jak ktos moze niech sobie zafunduje laser - polecam. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Włosy łonowe 05.03.08, 01:54 Niby racja, ale jakoś nie przemawiają do mnie lasery - rodzice namawiali mnie na korektę wady wzroku i zlikwidowanie pięknej blizny - niestety nie jestem przekonana.. Dlatego też pytam o depilację woskiem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
maniu111 Re: Włosy łonowe 05.03.08, 09:43 a ja raz w tygodniu jade depilatorem i jest ok-na poczatku bolało... Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Włosy łonowe 05.03.08, 11:53 ja chodze raz na 1,5-2 m-ce, mozna chodzic tez co miesiac, to mniej boli, ale kosmetyczce jest lepiej rwac takie 1,5 miesięczne. Ty swoje wzmocniłas maszynka do golenia Co do doznań w czasie depilacji: przyjemne toto nie jest, ale na pewno sie nie mdleje z bólu. U mnie cała przyjemnosc trwa 20 min i po wszystkim (depiluje bikini na 0). Depiluje u kosmetyczni te partie od ponad 3 lat, nie zdecydowalabym sie na maszynke. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Włosy łonowe 05.03.08, 13:47 Niby mam ciemne włosy i powinnam mieć gęste i mocne, jak to w tym przypadku bywa, ale tak nie jest. Gęste i mocne mam tylko na głowie, poza tym strasznie szybko mi rosną - w ciagu dwóch lat uhodowałam długość do pasa z takich ledwo za ucho. Najbardziej przeraża mnie w depilacji ten okres, kiedy trzeba te włosy wyhodować... no po prostu nie wyobrażam siebie "takiej" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Włosy łonowe 05.03.08, 15:22 pozwolisz im urosnac na 1 cm i do kosmetyczki. Modelki w reklamach bielizny maja wlosy nie dłuzsze niz 1 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
j0anna1 Re: Włosy łonowe 05.03.08, 19:31 Ja depiluje samodzielnie woskiem bez plastrow (calosc lub z cienkiem paskiem) - dlugosc 0.5 cm jest idealna. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Włosy łonowe 06.03.08, 11:13 to masz stalowe nerwy kiedys sama sobie chyba dwa razy wydepilowałam zwykłym woskiem całe bikini. Włosy były długie i kręciły sie. Potem juz mi sie odechciało takich wyczynów i chodze systematycznie do kosmetyczki. pod pachami sobie sama depiluje woskiem bez plastrów. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Włosy łonowe 06.03.08, 11:20 > Najbardziej przeraża mnie w depilacji ten okres, kiedy trzeba te włosy wyhodowa > ć... no po prostu nie wyobrażam siebie "takiej" :-) Jakiej? Naturalnej? Nie przesadzacie z tym obrzydzeniem do włosów łonowych? Mdli cię na widok własnego owłosienia? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Włosy łonowe 06.03.08, 14:06 Może Ciebie mdli, skoro używasz takiego słownictwa. Każdy ma inne poczucie estetyki, ja mam takie i nic Tobie do tego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Włosy łonowe 06.03.08, 15:19 Jakiego słownictwa? Nie klnę, nie wulgaryzuję. Chyba że dla ciebie "włosy łonowe" to wulgarne określenie, nic mnie już nie zdziwi ;-) > Każdy ma inne poczucie estetyki, ja mam takie i nic Tobie do tego:- ) Jakbyś nie zauważyła, to forum, na którym każdy ma prawo wyrazić swoje poglądy. Mój pogląd jest taki, że panuje paranoja dotycząca włosów występujących na ciele kobiety. Widzę, że również rozmawianie o tym sprawia ci niemałe problemy, skoro od razu przechodzisz do ataku. Proponuję specjalistę, fobie można leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Włosy łonowe 06.03.08, 19:19 A ja Tobie proponuję kurs czytania ze zrozumieniem. Mnie nie mdli żadna część mojego ciała, a skoro Ty uważasz, że kogoś może mdlić, to najwyraźniej patrzysz na to przez pryzmat siebie. Wiecej samoakceptacji. A mój pogląd jest taki, że moje ciało to moja sprawa, a Twoje ciało to Twoja sprawa, możesz sobie chodzić zarośnięta od głowy po czubki palców. Mam to naprawdę w nosie. Rozmawianie nie sprawia mi żadnego problemu, mogę rozmawiać o wszystkim i to nie ja atakuję, lecz Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Włosy łonowe 06.03.08, 19:38 Ręce i cycki opadają, nie da się z tobą dyskutować. Proponuję kurs czytania już nawet nie ze zrozumieniem, ale czytania w ogóle, bo chyba czytałaś moje co drugie słowo. >a skoro Ty uważasz, że kogoś może mdlić, to najwyraźniej patrzysz > na to przez pryzmat siebie. Wiecej samoakceptacji. Hehhe no po prostu rozbroiłaś mnie :)) Ile masz lat dziecko, młodziutka chyba jesteś? Logika i sztuka odpowiadania rzeczowo na argumenty jeszcze mocno szwankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Włosy łonowe 06.03.08, 20:22 Logika na 4+. Spokojna Twoja... :-) Ha ha ha:-) To Ty mnie bawisz, bardzo:-) I niestety dalej nie rozumiesz o czym piszę:-) A rozmowa z Tobą nie wnosi nic konstruktywnego do tematu, nie dla mnie przepychanki słowne na tym poziomie, poszukaj sobie kogoś innego:-) A jeśli chcesz odpowiedzi na argumenty to proponuję najpierw ich użyć - taka dobra rada na przyszłość. A per dziecko to zwracaj się do swoich dzieci, ja sobie tego nie życzę i sama odnoszę się do Ciebie z szacunkiem, tego chyba Ciebie w domu nie nauczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Włosy łonowe 06.03.08, 21:01 > Logika na 4+. Tak myślałam - ech, ta młodość... -) Dzieci nie mam, więc pudło. Ale z jednym się zgadzam - rzeczywiście dyskusja z tobą nie ma sensu. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Włosy łonowe 06.03.08, 15:46 nie wszystko co naturalne, to jest a priori piekne. Tez mi sie nie podobaja wlosy łonowe, zwłaszcza, ze rosna długie i w połowie uda jeszcze kiełkuja. Nie widzę powodu dla uwielbienia dla natury z racji tego, ze jest naturą. Depiluję sobie nogi, bikini, pachy, reguluje brwi, nosze tez soczewki kontaktowe, bo mnie "natura" obdarzyła wadą wzroku (dalekowzrocznoscia konkretnie), nakladam sobie makijaż, żeby wyrównac kolor cery, podkreslic oko i usta, itd. Nie zamierzam bynajmniej zaprzestac tych praktyk. Cały przemysł kosmetyczny i odziezowy jest nastawiony na to, dodać tego, co natura nie dała dostatecznie duzo i żeby zmniejszyc to czego mamy za duzo. Tobie sie może podobać zarosniete ciało, bo naturalne, kogos innego może, jak to określilas, mdlić ten gąszcz. Jedni i drudzy maja prawo do pisania o swoich upodobaniach. Mamy wolnosć słowa, a tutaj jest forum. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Włosy łonowe 06.03.08, 15:55 Ustalmy jedno - ja też się maluję, noszę szkła kontaktowe i się depiluję. Ale obrzydzenie do własnego ciała, nawet - o zgrozo - owłosionego uważam za anomalię i efekt zidiocenia wywołanego długoletnią kampanią przemysłów kosmetycznych, które usiłują nam wmówić, że jakiekolwiek owłosienie na ciele oprócz głowy jest be. Nie dajmy się zwariować. Koniec, kropka. > Tobie sie może podobać zarosniete ciało, Skąd taki wniosek? Ja tylko apeluję o zdrowy rozsądek. Rozumiem, że istnieją tylko dwie skrajności - wydepilowana na maksa oraz zarośnięta małpa z poprzedniej epoki? > Cały przemysł kosmetyczny i odziezowy jest nastawiony na to, dodać > tego, co natura nie dała dostatecznie duzo i żeby zmniejszyc to > czego mamy za duzo. Ale to chyba nie oznacza, że musimy mu się bezrefleksyjnie we wszystkim poddawać? Odpowiedz Link Zgłoś
monique_beauty Re: Włosy łonowe 06.03.08, 17:51 Każda kobieta, która ma jakieś poczucie smaku i estetyki i jest świadoma swojego piękna, jeż również świadoma mankamentów w swojej urodzie. Niestety jest to także owłosienie, którego pozbywanie się jest jak chleb powszedni dla kobiety pięknej. Dla mnie całym ceremoniałem jest pielęgnacja stóp, paznokci, depilacja pach, miejsc intymnych. Naszym facetom może wydawać się to totalną pomyłką. Wyobraźcie sobie pieszczoty oralne z facetem mającym busz na 10cm :- ( Disgusting. To działa w drugą stronę także. Ale gdy facet powie nam: jaka jesteś piękna, jak ładnie pachniesz, jaka jesteś zadbana to wtedy nasze ego jest leciutko połechtane i stwierdzamy, ze nasze wysiłki w upiększaniu się nie idą na marne. I jeszcze jedno!!!! Spójrzmy wreszcie prawdzie w oczy. Jedne świadomie inne może mniej, ale w rezultacie robimy to wszystko dla nich-dla facetów;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Włosy łonowe 08.03.08, 14:17 > Ale obrzydzenie do własnego ciała, nawet - o zgrozo - owłosionego > uważam za anomalię i efekt zidiocenia wywołanego długoletnią sama sobie wymyśliłaś to obrzydzenie i wmawiasz je innym. nikt tu nic takiego nie napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Włosy łonowe 08.03.08, 10:30 kamelia04.08.2007 napisała: > ja chodze raz na 1,5-2 m-ce, mozna chodzic tez co miesiac, to mniej > boli, ale kosmetyczce jest lepiej rwac takie 1,5 miesięczne. > Ty swoje wzmocniłas maszynka do golenia Golenie nie "wzmacnia" wlosow, nie opowiadaj ludziom bzdur. Odrastaja jak zwykle, tylko maja inne konce, uciete, przez co sprawiaja wrazenie mocniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrunia87 Re: Włosy łonowe 06.03.08, 16:28 Polecam golic sie lekko przytepiona maszynka, mi to bardzo pomaga. Kiedy tylko uzyje nowej mam straszne podraznienia. Warto tez posmarowac kremem ogolone miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Włosy łonowe 06.03.08, 22:22 ""Rozumiem, że istnieją tylko dwie skrajności - wydepilowana na maksa oraz zarośnięta małpa z poprzedniej epoki?"" sorry ale pod pachami, w okolicach tzw bikini bedac w majtkach i na nogach, u kobiet nie akceptuje sie zadnego widocznego owlosienia. ma byc golo, i czesc. tak ze dyskusja o "umiarze" w tych miejscach mija sie z celem. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
snowflake1 Re: Włosy łonowe 07.03.08, 01:56 Ja ma swoja maszynke elektryczna i codzien jak wstaje i ide siusiu jade sobie przy okazji. Zajmuje to minutke a nie swedzi przy odrastaniu i milutka jest nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Włosy łonowe 07.03.08, 08:33 na nogach, u kobiet nie akceptuje sie zadnego widocznego owlosienia. > ma byc golo, i czesc. Gdzie się nie akceptuje? Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Włosy łonowe 08.03.08, 00:21 moja droga - rozejrzyj sie. na tej samej zasadzie mozna sie spytac - a kto decyduje ze do kosciola nie wypada isc z golym brzuchem? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Włosy łonowe 08.03.08, 13:22 Moja droga. Mylisz zupełnie inne pojęcia. To, że panuje taka presja i moda naprawdę nie oznacza, że należy się jej bezrefleksyjnie poddawać. Ja nogi golę, ale naprawdę nie uważam tego za wyższą konieczność. Więcej luzu i dystansu do dyktatów mody i obyczaju życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Włosy łonowe 08.03.08, 22:48 a chodz sobie zarosnieta co mnie to obchodzi. najwyzej ktos popatrzy na ciebie z odraza, mnie nic do tego. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
paris2000 do morgen_stern 09.03.08, 00:10 Twoje sugestie i wypowiedzi świadczą, że jesteś starą, brzydką owłosioną lochą. Przykro mi bardzo, że musisz siedzieć przed kompem zamiast spędzać czas w miłym towarzystwie interesującego faceta. No niestety świat jest tak urządzony, że jedne się bawią życiem i są szczęśliwe, a innymi życie się bawi i udają one, że są szczęśliwe. Pozdrowienia dla żałosnej morgen_stern. Ps. Weź się za siebie bidulko:-) Odpowiedz Link Zgłoś
monique_beauty Re: Włosy łonowe 15.03.08, 19:23 Najlepszy sposób to ogolić zanim zaczną cię denerwować:-) Odpowiedz Link Zgłoś
shiseido Re: Włosy łonowe 15.03.08, 23:17 Polecam depilacje woskiem- na gorąco, żadne paski a ciepły wosk wprost na włoski,nie wiem, czy wszędzie to robią, ale od ponad 2 lat w ten sposób pozbywam się niechcianych kłaczków-skóra jest gładka jak pupa niemowlaka, włoski odrastają delikatne i nie "gryzące". A jeśli golisz- kup Folisan, zmiękcza skórę, eliminuje podrażnienia i zmniejsza ryzyko wrastania włosów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś