kasiaw143 26.03.08, 19:57 czy ktoś zna jakąś nie najdroższą a przynoszący efekty zabieg wybielający zęby?? jeśli tak to jaki?? czy było to w gabinecie czy domowym sposobem?? Co polecacie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annkier Re: wybielanie zębów 26.03.08, 20:18 też jestem zainteresowana wybieleniem podobno są rózne metody sprawdzałam i ceny są bardzo zróżnicowane jak uzyskac białe zęby czytałm cos o sposobie wybielania tzw. nakładkowym jest tańszy ale czy efekt tak dobry jak wybielenie jednorazowe 2h w gabinecie przy uzyciu lampy na zimno (podobno to też ma znaczenie) ja znalazłam tą metode za 1080zł ale przyznam że drogo, zna ktoś tanie w Warszawie lub okolicach? barzo mi sie spieszy wię sposób nakładkowy odpada bo to kilka dni terzeba w domu stosowac Odpowiedz Link Zgłoś
madziq81 Re: wybielanie zębów 26.03.08, 20:47 Polecam wybielanie nakładkowe- masz kontrolę nad całym procesem, masz już szyny więc możesz po jakimś czasie jak zęby lekko zmienią kolor trochę je "dobielić", jest tańsze niż to w gabinecie. Sama wybielałam preparatem Opalescence 20%. Wiem, że ostatnio pojawił się w jeszcze wyższym stężeniu-także do wybielania nakładkowego-wystarczy go wtedy zaaplikować na godzinę. Wybielania w gabinecie nie polecam- droższe, efekt jak dla mnie taki sam jak w przypadku nakładkowego-co prawda na jednej wizycie, ale leżenie 2h też nie jest przyjemne- ja wolę meczyć się 2 tyg z nakładkami ;) Wybielanie wykorzystujące lampy podobno baaardzo boli- zeznania pacjentów ;) Wybielałam zęby ponad 3 lata temu-rozjaśniły się o parę tonów- z lekko żółtawych stały się naprawdę białe :) Nie wróciły już do pierwotnego koloru. Za miesiąc zdejmuję aparat- zrobię sobie "kurację przypominającą" ;) Przy wybieleniu nakładkowym też mogą występować dolegliwości związane z nadwrażliwością zębów- u mnie akurat były naprawdę niewielkie, ale znam osoby, które nie wytrzymały w nakładkach nawet godziny :/ Na pewno reagują odsłonięte szyjki zębów- trzeba więc o to zadbać przed rozpoczęciem wybielania. Pozdrawiam:) You can only be free when you have nothing to loose... Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: wybielanie zębów 26.03.08, 20:57 nie dalej jak miesiąc temu był dość długi wątek na ten temat, ale kompletnie nie pamiętam jego tytułu, może ktoś inny go namierzy.. Odpowiedz Link Zgłoś