Dodaj do ulubionych

wybielanie zębów

26.03.08, 19:57
czy ktoś zna jakąś nie najdroższą a przynoszący efekty zabieg wybielający zęby?? jeśli tak to jaki??
czy było to w gabinecie czy domowym sposobem?? Co polecacie??
Obserwuj wątek
    • annkier Re: wybielanie zębów 26.03.08, 20:18
      też jestem zainteresowana wybieleniem
      podobno są rózne metody
      sprawdzałam i ceny są bardzo zróżnicowane
      jak uzyskac białe zęby
      czytałm cos o sposobie wybielania tzw. nakładkowym jest tańszy ale czy efekt tak
      dobry jak wybielenie jednorazowe 2h w gabinecie przy uzyciu lampy na zimno
      (podobno to też ma znaczenie)
      ja znalazłam tą metode za 1080zł ale przyznam że drogo, zna ktoś tanie w
      Warszawie lub okolicach?
      barzo mi sie spieszy wię sposób nakładkowy odpada bo to kilka dni terzeba w domu
      stosowac
    • madziq81 Re: wybielanie zębów 26.03.08, 20:47
      Polecam wybielanie nakładkowe- masz kontrolę nad całym procesem, masz już szyny
      więc możesz po jakimś czasie jak zęby lekko zmienią kolor trochę je "dobielić",
      jest tańsze niż to w gabinecie. Sama wybielałam preparatem Opalescence 20%.
      Wiem, że ostatnio pojawił się w jeszcze wyższym stężeniu-także do wybielania
      nakładkowego-wystarczy go wtedy zaaplikować na godzinę.

Wybielania w gabinecie nie polecam- droższe, efekt jak dla mnie taki sam jak w
      przypadku nakładkowego-co prawda na jednej wizycie, ale leżenie 2h też nie jest
      przyjemne- ja wolę meczyć się 2 tyg z nakładkami ;) Wybielanie wykorzystujące
      lampy podobno baaardzo boli- zeznania pacjentów ;)

Wybielałam zęby ponad 3 lata temu-rozjaśniły się o parę tonów- z lekko żółtawych
      stały się naprawdę białe :) Nie wróciły już do pierwotnego koloru. Za miesiąc
      zdejmuję aparat- zrobię sobie "kurację przypominającą" ;)

Przy wybieleniu nakładkowym też mogą występować dolegliwości związane z
      nadwrażliwością zębów- u mnie akurat były naprawdę niewielkie, ale znam osoby,
      które nie wytrzymały w nakładkach nawet godziny :/
      Na pewno reagują odsłonięte szyjki zębów- trzeba więc o to zadbać przed
      rozpoczęciem wybielania.

Pozdrawiam:)
      You can only be free when you have nothing to loose...
      • littlefrog Re: wybielanie zębów 26.03.08, 20:57
        nie dalej jak miesiąc temu był dość długi wątek na ten temat, ale kompletnie nie
        pamiętam jego tytułu, może ktoś inny go namierzy..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka