obserwator82 03.04.08, 10:52 Jak mozna temu zapobiec?? Przesilenie wiosenne i włosy zaczęły mi mocniej wypadać. Jem witaminy i jak jeszcze mogę temu zapobiec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allia80 Re: Wypadanie włosów - już brak mi na to siły 03.04.08, 11:46 Mi pomogły: 1) PLACEN FORMULA HP (www.placenta.hg.pl/prok/placenta.html) 2) tabletki VITAPIL, które poleciła mi moja fryzjerka Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Wypadanie włosów - już brak mi na to siły 03.04.08, 12:01 WAX Treatment. Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: Wypadanie włosów - już brak mi na to siły 03.04.08, 13:48 Szampon Dermena + Loxon 2% (tylko tak jest bez recepty) --> do kupienia w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
princessa.of.persia Revalid 03.04.08, 14:15 Łykanie witamin nie pomoze jesli Ci ich nie brakuje. Na poczatek zrob podstawowe badania, morfologia, cynk, zelazo. Jesli wyjda ok to polecam Revalid. On zawiera keratyne ktora jest budulcem wlosa i przytwierdz go do podloza. Ja mialam tak ze mi wypadaly wlosy garsciami ze stresu. Wszytskei badania wzorowe. I co z tego, stracilam polowe wlosów. Dopiero Revalid pomogl. Zaczelam zgodnie z instrukcja od dawku uderzeniowej: 3x2 przez miesiac a potem dawka mnijesza. Po 2 tyg juz mi nie wypadaly prawie wcale. A wczesniej meczylam sie z tym przez 8 mcy i nic nie pomgalo.(Inneov, Merz Special) POlecam tez wcierki na wlosy Radical i Ducray. Loxony i inne takie wcierki maja ryzyko ze moga wlosy zaczac wypadac bardziej wiec raczej odradzam. Trzymam kciuki za Twoje wloski Odpowiedz Link Zgłoś
ryfkaa Re: Wypadanie włosów - już brak mi na to siły 03.04.08, 23:17 Jakie witaminy jesz? czy w odpowiednich proporcjach?nie znam osoby której nie pomógłby Merz,tabletki specjalnie stworzone z myślą o "wypadających włosach"Ich skład reguluje zapotrzebowanie na witaminy potrzebne organizmowi.Oto on- * Aminosäure (N-Acetyl-DL-Methionin) * Betacaroten * Eisensalz (Eisen-II-fumarat) * Vitamin A (Retinolacetat) * Vitamin B1 (Thiamin) * Vitamin B2 (Riboflavin) * Vitamin B3 (Nicotinsäure) * Vitamin B5 (Calciumpantothenat) * Vitamin B6 (Pyridoxin) * Vitamin B9 (Folsäure) * Vitamin B12 (Cobalamin) * Vitamin C (Ascorbinsäure) * Vitamin E (D,L-alpha-Tocopherolsuccinat) * Vitamin H (Biotin) Najważniejsza z tego dla włosów jest biotyna,musi być podawana w odpowiednich proporcjach z innymi witaminami i minerałami aby nie zaburzyć jej przyswajania.Spróbuj odstawic inne witaminy ,zazyj ten kompleks.Różnicę zauwazysz po około 2 tygodnich.Jednak aby zadziałało całkowicie,powinieneś przeprowadzić kuracje 8-tygodniową.Jest to lek firmy farmaceutycznej,znanej w Niemczech,mającej bardzo dobre leki ,np dla cięzko chorych na białączkę( Firma mówi sama za siebie.Powodzenia. Die Funktionen der Vital- und Aufbaust Odpowiedz Link Zgłoś
princessa.of.persia Re: Wypadanie włosów - już brak mi na to siły 04.04.08, 07:52 A mi Merz nie pomogł. Uwazam ze bez sensu łykac witaminy jesli wypadanie wlosów nie jest zwiazane z ich brakiem. Ja ta robilam i stracilam tylko 3 miesiace bo wlosy wypadaly caly czas, zero poprawy. Potem zalowalam ze Revalid wczesniej nie kupilam bo uratowal moja czupryne. Odpowiedz Link Zgłoś
marcia-dwa Re: Wypadanie włosów - już brak mi na to siły 05.04.08, 22:24 szampon Revalid z apteki, około 20,00zł. Po ciąży włosy wypadały mi garściami, po szamponie jak ręką odjął! Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Wypadanie włosów - już brak mi na to siły 06.04.08, 00:08 przede wszystkim BADANIA! Miałam ten sam problem, okazało się, że słaba hemoglobina :( Odpowiedz Link Zgłoś
omniabulgari Re: Wypadanie włosów - już brak mi na to siły 06.04.08, 16:59 ja też mam z tym problem, głownie z powodu przesilenia wiosennego. Ja osobiście widziałam efekty po ampułkach vichy. Teraz mam tonik dermedic capilarte, wlasciwie skonczylam kuracje, zadnych efektow. Po vichy roslo mi pelno wlosow na calej glowie. Po tym zero tego typu efektow. Ale moja fryzjerka mowi, ze o ile to jest z przesilenia, czy po ciazy (nie problemy zdrowotne) to najlepszy jest loxon 2%. Poleca go wszytskim klientkom na wypadajace wlosy, czesto po ciazy i mowi, ze na wiekszosc osob dziala, że czesąc je po pewnym czasie widzi jak masowo odrastaja włosy. Ja tez zamierzam wyprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś