Dodaj do ulubionych

POMOCY!Problem z czarnym włosami!!!!

IP: *.pl / 192.168.100.* 09.09.03, 11:23
Jakieś 2 lata temu zafarbowałam włosy na czarno. Wtedy niestety nie było
szamponów koloryzujących tylko farby. Używałam więc i używam nadal farby
Wella , koler czarny. Moje naturalne włosy są brązowe,ciemno brązowe- choć
szczerze powiem że nie pamiętam bo np. odrosty są bardzo jasne jak dla mnie
ale to pewnie złudzenie przy czarnych włosach, poza tym na mój kolor
naturalny kiedyś chwytały mi brązy i bordo. No i hmm teraz już nie chcę mieć
czarnych włosów i nie wiem jak pozbyć się tego koloru. Tzn. wiem jakie są
sposoby- dekoloryzacja, ale ja tego nie zrobię,gdyż nie chcę wyłysieć... Nie
wiem, może pasemka? Moje włosy są bardzo zdrowe, gęste i błyszczące...Co
robić? Marzy mi sie taki ciemny brązik na włosach z jasnymi pasemkami, taka
czekolada na głowie... A poza tym poradźcie jaki kolor mi pasuje -mam ciemną
karnację, ciemną oprawę oczu a same oczy zielono-brązowe. Co mi będzie
pasowało? No i jak bezboleśnie pozbyć sie czarnych włosów (są do ramion)
Obserwuj wątek
    • Gość: monia76 Re: POMOCY!Problem z czarnym włosami!!!! IP: *.u.mcnet.pl 09.09.03, 11:41
      poprostu ufarbuj to na kolor docelowy! czarny da sie przeciez ufarbowac na braz
      czy bordo i z pewnoscia ladnie sie pokryje.
      • imoe Re: POMOCY!Problem z czarnym włosami!!!! 09.09.03, 11:43
        jak sie pozbyc czarnego to nie wiem :) ale z tego jak sie opisalas to
        czekolada powinna super do ciebie pasowac, masz "ciepla" karnacje to i cieple
        kolory do ciebie pasuja. pozdrawiam i.
        • Gość: Marcela Re: POMOCY!Problem z czarnym włosami!!!!- do moni IP: *.pl / 192.168.100.* 09.09.03, 11:50
          Przykro mi ale czarny nic nie chwyta. Dziewczyny pomóżcie, mam dośc tych
          czarnych włosów. Napewno któraś z was miala w tym problem?
          • Gość: kara Re: POMOCY!Problem z czarnym włosami!!!! IP: 195.94.199.* 09.09.03, 12:10
            Ja też kiedyś zafundowałam sobie czarne włosy (i to szamponem!!!) i to był
            największy błąd. Pofarbowałam ponad 2 lata temu a dopiero od wiosny tego roku
            nie widać różnicy w kolorze. Pierwszą naiwnością było sądzenie, że jeśli na
            szampon nałożę farbę (kolor rudy) to mi zafarbuje. W związku z tym, że nie
            chciałam katować włosów przez 2 miesiące łaziłam z rudym odrostem i czarną
            resztą. Cudownie to wyglądało. Potem pomalowałam ciemnym brązem, ale i tak było
            mocno widać różnicę. Zrobiłam czerwone pasemka, ale tych na czarnym prawie nie
            było widać, bo się gorzej odbarwił.
            W końcu po 1,5 roku zaczęłam włosy konsekwentnie farbować na średni brąz i w
            końcu popatrzyłam na włoski i nie widać czarnego!
            Jesli chcesz się pozbyć koloru na dobre to radą jest tylko obcięcie. Moja
            kumpela z czarnych przemalowała na blond, nie dość że połowa włosów jej
            wylazła, to jeszcze to co zostało wygląda jak sianko.
            Druga kumpela brunetka malowana farbuje się cały czas na ciemny brąz, efekt
            mizerny, ale mnie inwazyjnych metod nie znam.
            Uzbroj się w cierpliwość, bo zejście z czarnego nie jest łatwe.
            Życzę powodzenia!!
            • Gość: Marcela Re: POMOCY!Problem z czarnym włosami!!!! IP: *.pl / 192.168.100.* 09.09.03, 13:08
              I tak obcięłam włosy, miałam prawie do pasa, teraz mam do ramion, nie wyobrażam
              sobie obcięcia, dekoloryzacji też. Czy jesli będe je teraz farbowała na brąz to
              cos mi wyjdzie. Nie chcę chodzić z odrostami...Proszeeeeeeee heeelp!!!!!!!!!!!
              • Gość: ania ciezka walka IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 13:25
                ja pare lat farbowalam wlosy na czarno..osatni raz 3 lata temu.
                najpier malowalam brazem, po 3 miesiacach znowu brazem..potem 6,7 miesiecy
                wcale..potem kasztanem..nie zbyt ciemnym..w miedzy czasie tez podcianalm
                wlosy ..po kasztanie bylo jasny braz..oczywiscie na ciemnych koncowkam bylo
                przebarwinoe, ale wygladalo to dosyc fajne..i caly czas farbowalam jasny
                brazem.
                ostateczny winki jest taki ze wlasnie 2 tygodnie temu zafarbowalam na kasztan..
                wlosy sa teraz ciut ciemniejsze i cala glowa ma jednakowy kolor..
                wlosy mam do pasa i czarne wlosy mi znikly-to znaczy przefarbowalam..
                mysle ze jedyny sposob to co farbowanie uzywac jasniejszy ton...
                zycze powodzenia..walka niestety jest ciezka
              • Gość: kara Re: POMOCY!Problem z czarnym włosami!!!! IP: 195.94.199.* 09.09.03, 13:33
                Gość portalu: Marcela napisał(a):

> I tak obcięłam włosy, miałam prawie do pasa, teraz mam do ramion, nie
                wyobrażam
                >
                > sobie obcięcia, dekoloryzacji też. Czy jesli będe je teraz farbowała na brąz
                to
                >
                > cos mi wyjdzie. Nie chcę chodzić z odrostami...Proszeeeeeeee heeelp!!!!!!!!!!!

Moim zdaniem weźmie Ci tylko odrost i to prawie niezauważalnie (taki efekt był
                u tej mojej drugiej koleżanki brunetki), możesz po prostu czekać aż odrost
                będzie coraz większy i wtedy brąz będzie bardziej widać, ale niestety ten widok
                może Ci się nie spodobać. Radzę Ci spróbować zrobić jakieś rzadkie pasemka, one
                się dość szybko zmyją a włosy w tym miejscu będą odbarwione i wtedy jaśniejszy
                kolor wyjdzie bez problemu, to potem zrób następne. Najważniejsze moim zdaniem
                przy schodzeniu z czarnego jest pozbycie się takiego czarnego błysku widocznego
                na pierwszy rzut oka. A po kilku miesiącach z pasemkami to może się udać. Ale
                jeśli się na nie zdecydujesz, to nastaw się na to, że włosy będą bardziej
                zniszczone i (szczególnie jeśli mieszkasz w dużym mieście) porządnie odchudzisz
                sobie portfel.
                Widzę, że nie chcesz ścinać włosów, ale osobiście uważam, że długość do ramion
                i tak będziesz musiała utrzymywać (inaczej będzie połowa czarnych a połowa
                jaśnieszych). Może więc zastanów się nad krótszą fryzurą (tak na przeczekanie),
                nie będzie tak widać, że masz dwa różne kolory. Włosy szybko odrastają. Tym
                bardziej, że może się okazać, że te wszystkie zabiegi i tak zniszczą Ci włosy i
                jedynym ratunkiem będzie obcięcie.
                Jeśli chcesz jeszcze coś wiedzieć to pytaj. Niestety znam ten koszmar.
                3maj sie
                • Gość: Marcela. Re: POMOCY!Problem z czarnym włosami!!!! IP: *.pl / 192.168.100.* 09.09.03, 14:07
                  Dzięki bardzo. Widzę że bez problemów i odchudzenie portfela się nie obejdzie !
                  Jezu ! Czemu ten czarny jest taki czarny??? Nie żałuję że farbowałam bo lubie
                  ten kolor, ale marzy mi się brąż tym bardziej ze nie lubię rewolucji na głowie.
                  Zawsze mam jednen intensywny kolor. I co teraz? Będę farbowala na brąz ok. Ale
                  i tak będzie widać. Chyba będe zmuszona poddać sie dekoloryzacji.
                  • Gość: Jagna Re: POMOCY!Problem z czarnym włosami!!!! IP: 167.83.9.* 09.09.03, 14:32
                    Przez lata farbowałam włosy na czarno. Gdy zapragnęłam odmiany, niestety
                    musiałam poczekać aż włosy odrosną, stopniowo przycinając końce. Męczyłam się
                    tak od wczesnego lata, całą jesień i zimę, aż w końcu na wiosnę pozbyłam się
                    ostatków czarnej farby i zrobiłam blond balejaż (wyglądam podobno 10 lat
                    młodziej :))))
                  • Gość: kara Re: POMOCY!Problem z czarnym włosami!!!! IP: 195.94.199.* 09.09.03, 14:52
                    Gość portalu: Marcela. napisał(a):

> Dzięki bardzo. Widzę że bez problemów i odchudzenie portfela się nie
                    obejdzie !
                    >
                    > Jezu ! Czemu ten czarny jest taki czarny??? Nie żałuję że farbowałam bo lubie
                    > ten kolor, ale marzy mi się brąż tym bardziej ze nie lubię rewolucji na
                    głowie.
                    >
                    > Zawsze mam jednen intensywny kolor. I co teraz? Będę farbowala na brąz ok.
                    Ale
                    > i tak będzie widać. Chyba będe zmuszona poddać sie dekoloryzacji.

Marcela! Przemyśl jeszcze tę dekoloryzację, bo z tego co wiem (nigdy nie
                    robiłam więc nie z autopsji) włosy po niej i tak w zasadzie nadają się do
                    ścięcia, bo będą straszliwie zniszczone. Rozważ wszystko, życzę cierpliwości,
                    powodzenia i właściwej decyzji.
                    Pozdrawiam
    • aputnam Re: POMOCY!Problem z czarnym włosami!!!! 09.09.03, 15:16
      Idz do fryzjera i przygotuj sie na wydatek i uzbroj sie w cierpliwosc bo tak
      odrazu sie nie da.
      Ja mialam czarne wlosy mies temu teraz mam braz ktory mi sie nie podoba ale to
      jeszcze nie koniec zabiegow prowadzacych do oczekiwanego koloru.
      Fryzjerka najpierw sciagnela mi czarny dekoloryzatorem , ale nie do blad czy
      rudego tylko do brazu wlasnie ,nakladala ten dekoloryzator w ekspresowym
      tempie ale zanim zdazyla go nalozyc na cale wlosy juz zmywala go partiami w
      innym miejscu tak aby z dlugo nie lezal na wlosach rowno sie odbarwily i nie
      zniszczyly,na koniec wyrownala kolor farba ziolowa, 2 tyg. po tym zabiegu
      bylam na pasemkach -blad ale prawie niewidoczne takie cieniutkie robione po to
      aby wlosy wszedzie rozjanic , 2 miesiace przerwy i niedlugo ide na nastepne
      pasemka tym razem grubsze.
      Pamietaj tylko jak zdecydujesz sie na pasemka nie daj sobie zrobic "zebry"
      No i drogi fryzjer nie oznacza dobry.
      Poszukaj na forum i idz do polecanego.
      Pomyls podany wyzej -farbowanie na braz tez jest dobry , tylko dluzej trwa
      caly proces

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka