Dodaj do ulubionych

ulubione perfumy - wpisujcie!!

• dmagdad1 Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 15.09.03, 17:31
      mam wiele perfum ktore mi sie podobaja,ale moim zapchem jest CH 212 bez nich
      czuje sie..niebezpiecznie:)
      • maira Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 17.09.03, 11:38
        alchemie -rochas choć mój facet mówi że są strasznie intensywne i tresor
        lancome-cudowny zapach!
    • Gość: Anna Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 19:10
      Dune Diora i Coco Mademoiselle Chanel caly rok
      Indian Sumer P. Presley na jesien
      o Oui Lancome na lato
    • Gość: Justi Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! IP: 194.181.239.* 15.09.03, 19:29
      1. DEEP RED - HUGO BOSS
      2. ORGANZA - GIVENCHY
      3. MIRACLE - LANCOME
      TO JEST TO!!!
      • Gość: 5th Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! IP: 5.5D* / *.club-internet.fr 15.09.03, 21:50
        Chanel 19 (zdarza sie :)))) , wylacznie ekstrakt

L'Heure Bleue Guerlaina, boskie perfumy, dla mnie najpiekniejszy zapach jaki
        kiedykolwiek zostal stworzony, uzywam go na zmiane z Chanel 19, rowniez w
        zaleznosci od pory roku i pogody.

"Amazone" (Hermes) czysty zapach mocnego kadzidla, uwielbiam ,ale nie uzywam.
        Caleche (tez hermes) swietny zapach, tylko troche duszacy, odpowiada mi
        wylacznie woda toaletowa i w niewielkich ilosciach.

Scherrer II - boska rzecz, bardzo haute couture. Nie uzywam, ale ten zapach
        zawsze dzialal na mnie hipnotycznie.

Rive Gauche YSL - eau de parfum, bo toaletowa jest troche za cienka. Ostatnio
        zapach ten przeszedl solidny "lifting", zostal wzbogacony o nuty drzewne i
        wyszlo cudko.

I cos , co juz nie istnieje, a bylo swietne : "Senso", perfumy Ungaro. Naprawde
        szkoda, ze wycofali je z produkcji.

• coralin Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 15.09.03, 22:04
          Gość portalu: 5th napisał(a):

> Chanel 19 (zdarza sie :)))) , wylacznie ekstrakt

Co prawda nie używam ,ale zgadzam sie że PERFUMY Chanel 19 rozwijają się
          niesamowicie. Wielu ludzi testowało tylko EDT i zapach wydaje sie taki sobie.

>
          > Scherrer II - boska rzecz, bardzo haute couture. Nie uzywam, ale ten zapach
          > zawsze dzialal na mnie hipnotycznie.

O , tak . Gorzki i mocny. Tylko trochę taki poważny.

>
          > Rive Gauche YSL - eau de parfum, bo toaletowa jest troche za cienka. Ostatnio
          > zapach ten przeszedl solidny "lifting", zostal wzbogacony o nuty drzewne i
          > wyszlo cudko.

W podobnym stylu wolę Calandre.

>
          > I cos , co juz nie istnieje, a bylo swietne : "Senso", perfumy Ungaro.
          Naprawde
          >
          > szkoda, ze wycofali je z produkcji.

Pamiętam ale wydawały mi sie takie słodko-mdle bez wyrazu. Za to doceniam Divę
          Ungaro i bardzo, bardzo podobają mi sie bezpretensjonalne i dziewczęce Fleur de
          Diva.

Oryginalne perfumy lubisz:)) Co sądzisz o 24 Faubourg Hermesa? Pozdrawiam.

• Gość: 5th Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! IP: 5.5D* / *.club-internet.fr 15.09.03, 22:26
            a wiesz,Carolin, ze z tym Senso, to troche prawda. W polowie lat 90-tych
            zmienili formule i faktycznie dorzucili czegos kwiatowo-mydlanego. Jesli wtedy
            odkrylas ten zapach, to sie nie dziwie, ze nie przypadl ci do gustu. Pierwsze
            Senso bylo ambrowe, lekko orientalne i wlasnie tego mi troche szkoda.
        • elve Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 15.09.03, 22:08
          bardzo wyszukana lista :)
          ja nawet nie wiem, jak pachnie l'heure bleu...
          • coralin Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 15.09.03, 22:12
            L'Heure bleu pachnie irysowo-fiołkowo trochę. Elve, Ty mi lepiej napisz co
            sądzisz o 24 Faubourg Hermesa. Szukam zapachu na zimę. Nie za poważny?
            • elve Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 16.09.03, 12:35
              napiszę coś wieczorem, oka? bo teraz muszę napisac magisterkę :D (ostatni
              dzwonek!)
            • dori7 Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 17.09.03, 11:42
              piekny zapach, tylko nie wiem, czy to akurat zacheta, bo zazwyczaj nie lubie
              takich "powazniejszych" zapachow, hi hi, a do tych perfum hermesa mama mala
              dewiacje :))
    • Gość: S. Jak pachną Sensi Armaniego? IP: *.widzew.net / 10.20.23.* 15.09.03, 22:18
      Może któraś z Was używa lub używała?Czy są słodkie, mocne, korzenne czy raczej
      delikatne? Z góry dzięki za odpowiedzi .Pozdrawiam
      • Gość: Marta Re: Sensi Armaniego IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 16.09.03, 08:08
        Hmm więc pachną ...może nie słodko, choć lekką nutę słodyczy tam się wyczuwa.
        Są orientalne, bardzo ciepłe i swój piekny zapach rozwija dopiero gdzieś po
        godzinie-dwóch.Piękny zapach.
        • Gość: Marta Jeszcze coś o Sensi IP: *.proxyplus.cz / 192.168.131.* 16.09.03, 08:28
          Cięzko jesty opisac zapach. Ale zobacz co znalazłam :

esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=23084&session=d3af62dc639ed2e6
          • Gość: marla Private Collection IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.03, 11:44
            Dziewczyny, znawczynie - Coralin, Elve, 5th i inne - co sądzicie o tym zapachu
            Estee Lauder? Wczoraj miałam okazję powąchać. Co tam właściwie jest? Dziwnie
            się rozwinęły, ale początek byl bardzo obiecujący, zupełnie inny niż inne znane
            mi, lżejsze zielone zapachy. I trochę zaczynam chorować na Cinnabar. Strasznie
            mi przypadły do gustu. Pozdrawiam.
            A ulubione na zimę - za dużo tego, przede wszystkim Kenzo Jungle (oba), Winter
            Delice, Poison, Angel Innocent, Pure Wish, chwilowo Mahora i inne. Skąd
            wytrzasnąć L'heure Bleue do powąchania?
            • elve Re: Private Collection 16.09.03, 15:39
              nigdzie jeszcze ich nie widziałam...
            • coralin Re: Private Collection 16.09.03, 21:25
              Gość portalu: marla napisał(a):
              - co sądzicie o tym zapachu
              > Estee Lauder? Wczoraj miałam okazję powąchać. Co tam właściwie jest? Dziwnie
              > się rozwinęły, ale początek byl bardzo obiecujący, zupełnie inny niż inne
              znane
              >
              > mi, lżejsze zielone zapachy.

Nie znam Private Collection, ale z tego co piszesz to zielony ,swieży zapach i
              jako że jest 'stary'(1972?) to nie dziwię się że nie przypomina świeżych,
              zielonych współczesnych zapachów. 'Nowa świeżość' to wynalazek lat 90-tych
              (banał ocierający sie o woń płynów do płukania i odświeżaczy powietrza).
            • dori7 Re: Private Collection 17.09.03, 11:46
              Perfumy G. sa chyba tylko w firmowych salonach Guerlaine'a albo bardzo rzadko w
              standardowych perfumeriach.
          • Gość: S. Re: Jak pachną Sensi Armaniego IP: *.widzew.net / 10.20.23.* 16.09.03, 15:21
            Dzięki za odp.juz teraz przynajmniej wiem , że np .nie należą do świeżutkich
            czy cytrusowych, muszę je sprawdzić, bo z Waszych opisów i strony ,którą
            znalazła Marta wynika ,że chyba pachną b, ładnie .Pozdrawiam
      • elve Re: Jak pachną Sensi Armaniego? 16.09.03, 12:26
        jest to moim zdaniem zapach delikatny, grzeczny, nadający się już nawet dla
        młodej dziewczyny. owszem słodki, z powiewem orientu, ale raczej trzymający
        się przy skórze, dyskretny. ma bardzo fajną, migdałową nutę w głowie zapachu.
    • coralin Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 16.09.03, 21:37
      Najwięcej ulubionych mam wśrod delikatnych woni, kwiatowych. Postaram sie nie
      pisać o jednosezonowych zauroczeniach tylko o zapachach ktore uwielbiam od
      kilku lat (niezmiennie!)
      Pamplelune kojarzy mi się z latem
      Esencia de Duende- też lato , gdy trochę chłodniej
      Jaipur Saphir Boucheron

Przepiękne są też Premier Jour, Chaumet-używałam kiedyś i może wrócę.I ze
      średniej półki Nature YR i Chanson l'air(niebieski)- mam słabość i w lecie
      lubię żel lub balsam z owych linii(gdyby nie obfitość ulubionych letnich wód
      używałabym pewnie i EDT). Nie mam ulubionego zapachu mocnego, zimowego.
    • Gość: aga Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! IP: 81.15.254.* 17.09.03, 10:45
      sensi g. armani
      212 carolina herrera
      deep red hugo boss
      flower kenzo
      • dori7 Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 17.09.03, 11:49
        a mialyscie kiedys tak, ze chorowalyscie bardzo dlugo na jakis zapach, az w
        koncu po rujnujacych zakupach w perfumerii i kilku tygodniach uzywania wam sie
        znudzil? ja tak mialam z organza givenchy, a przyjaciolka ze skin trussardi.
        • coralin Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 17.09.03, 16:02
          dori7 napisała:

> a mialyscie kiedys tak, ze chorowalyscie bardzo dlugo na jakis zapach, az w
          > koncu po rujnujacych zakupach w perfumerii i kilku tygodniach uzywania wam
          sie
          > znudzil?

Nie. W czasach gdy byłam studentką i zakup jednego zapachu na rok mi
          wystarczał(bo musiał) wybierałam bardzo rozsądnie. To wtedy poznałam wiekszość
          tych oryginalnych woni o których piszę, bo w 2 połowie lat 90 tych perfumerie w
          Polsce obfitowały w o wiele więcej perfum(również tych niemodnych). To wtedy
          kupiłam Ninę Niny Ricci i Calandre (do Calandre nie wrócę na pewno bo kojarzy
          sie z dramatycznymi wydarzeniami w moim życiu i skończyłam trochę na siłę)i
          lubiłam używać. Na ogół testuję dany zapach wiele razy gdy przymierzam sie do
          niego. Od razu po jednym przetestowaniu zdecydowałam sie na Chaumet, Premier
          Jour, Jaipur Saphir i to były nader trafne wybory. Długo chodziłam zanim
          kupiłam Pamplelune,Esencia de Duende. Mam za to raczej średnio trafione
          prezenty zapachowe(Emporio, kiedy sie spryskuję myślę sobie, ach jakiego
          pięknego zapachu na zimę mogłabym używać zamiast niego, a tu czeka i balsam i
          prawie cała EDP, zły nie jest, nie drażni mnie ale jest tyle piękniejszych)
          • coralin Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 17.09.03, 16:08
            O, muszę sprostować bo mi się jednak coś przypomniało a nie chcę być
            kłamczuszką. Nie za bardzo byłam zadowolona z zakupu Envy i L'eau par Kenzo.Oba
            kupione w czasie podróży, nie chorowałam na nie wcześniej, zakup pod wpływem
            chwili i trochę męczyłam je.
        • mandra Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 17.09.03, 16:24
          dori7 napisała:

> a mialyscie kiedys tak, ze chorowalyscie bardzo dlugo
          na jakis zapach, az w
          > koncu po rujnujacych zakupach w perfumerii i kilku
          tygodniach uzywania wam sie
          > znudzil? ja tak mialam z organza givenchy, a
          przyjaciolka ze skin trussardi.

mahora guerlaine'a.
          wachana buteleczka zawsze pachniala cudownie i to byla
          milosc od pierwszego 'niucha', psikniecie na nadgarstek i
          to, jak sie na mojej skorze rozwinely powinno mi bylo dac
          do myslenia, ale milosc czym innym sie kieruje w wyborach
          i kupilam. zmeczyly mnie w koncu, ja je, na szczescie,
          tez. a teraz co jakis czas wacham w perfumerii i ...znowu
          mi sie podobaja :)

mandra poszukujaca czegos na zime
        • elve Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 17.09.03, 21:46
          Poeme. Uwielbiam je wąchać i mieć na nadgarstku, ale pachnieć nimi - nie daje
          rady, są "za wielkie".
          Carolin: wybacz, że jeszcze nie odpisałam, ale chcę odświeżyć wspomnienia,
          dawno nie wąchałam 24 Hermesa. Może jutro po pracy mi się uda :)
          • coralin Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 17.09.03, 22:01
            elve napisała:

> > Carolin: wybacz, że jeszcze nie odpisałam, ale chcę odświeżyć wspomnienia,
            > dawno nie wąchałam 24 Hermesa. Może jutro po pracy mi się uda :)

Nie ma sprawy, to raczej zimowy zapach,a do zimy daleko:) Szukam czegoś
            ciepłego .Zalezy mi na Twojej opinii, a moze coś mi zasugerujesz? Nie mogę
            sobie znależć dobrego zapachu orientalnego, który nadawałby się na zimę, ale na
            dzień . Lubię Samsarę ale do pracy nawet w największe mrozy mi nie pasuje.
    • mychapycha Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 25.09.03, 08:47
      Lolita Lempicka - srebrny
      Green Tea Elizabeth Arden
    • leeloo2002 Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 25.09.03, 14:17
      romance -ralph lauren
      tommy girl - tommy hilfiger
      lolita lempicka - lolita lempicka
    • sorbet Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! 25.09.03, 14:22
      Lubie wszystko co jest w mojej "kolekcji". Napisze o 5, zeby nie przesadzac :-)

1. Cdg Leaves Tea (mocno wedzona czarna herbata (Lapsang Souchong))

2. Cdg Incense Ouarzazate ("aksamitnie kadzidlany" i slono-przyprawowy)

3. Cdg Sherbet Rhubarb (kwasny (rabarbar) i soczyscie slodki (litczi))

4. Cdg Cologne Vettiveru - jak woda kolonska, swieza, "wodny" i
      bardzo "vetiverowy"

5. Cdg Odeur71 - moja pierwsza przygoda z Cdg. Co tu napisac (71 skladnikow):
      zapach biurowy - atrament, "smak baterii" + mech i kadzidlo.
      • Gość: lilyy1 Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! IP: *.bmj.net.pl 25.09.03, 14:29
        Eau de Masumi (zielone) - poezja a nie zapach :)
    • Gość: erixx Re: ulubione perfumy - wpisujcie!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.03, 14:30
      D&G "light blue"
      Kenzo "le eau kenzo" "jungle i elephant i tigre" no i "de ete"
      CK "CKone","eternity","escape"
      Rochas "alchemie" cos w te kredki
      Georgio Beverly Hills "ocean dream" -boski
      Georgio Armani "Aqua di Gio"
      Jil Sander "sun"
      Paco Rabanne "XS-elle"
      Oriflame "Freya"
      Wolfgang Joop "berlin"

-to byly damskie..a z meskich..mmm..

CK "contradiction"...wymiekam na jego punkcie:)
      CK "escape"

-to te najbardziej krecace mnie..a chyba i tak w zasadzie charakter zapachowi
      nadaje facet ktory pachnie..od tego zalezy czy wymiekamy czy nie znosimy go do
      konca zycia:)

pozdroowka

Erika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka