Dodaj do ulubionych

LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR?

14.09.03, 20:41
Doradźcie mi moje kochane,co lepiej nabyć w dziedzinie problemów z cerą
trądzikową - myślę o żelu do mycia Effaclar lub Lysanelu oraz o kremie do
twarzy Effaclar K (tudzież Effidrate) lub kremie Lysanel Activre.Mam cerę
trądzikową,generalnie wyleczoną (czasami coś mi wyskoczy),ale za to z dużym
łojotkokiem i świeceniem się twarzy,którego chcę się pozbyć.Który z tych 2
rodzajów produktów byście wybrały?
Będę wdzięczna za Wasze opinie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Panterka Re: LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 20:47
      Stawiam na La Roche-Posay. Na zajęciach z dermatologii pan doktor się tym
      zachwycał... Chyba g... by nie reklamował ;-)
    • Gość: justy Re: LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 20:49
      na to, co "wyskoczy od czasu do czasu" niezły jest effaclar k. natomiast żaden
      z wymienionych kremów nie hamuje łojotoku.
      można by spróbować Lysanel Mat.
      • skinoren Re: LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR? 15.09.03, 00:54
        no to mnie justy zmartwiłaś bo ja właśnie szukam czegoś na łojotok... :-(
        • Gość: justy Re: LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 09:51
          może Biodermine
    • Gość: gosik Re: LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 00:23
      mój kumpel, który jest farmaceuta i ma swira na punkcie aptecznych kosmetyków,
      zachwycał sie effaclarem
    • Gość: B. Re: LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR? IP: 81.84.19.* 15.09.03, 00:29

La Roche-Posay!!! Sprawdzony na 100%!

• bella76 Re: LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR? 15.09.03, 08:03
        To zalezy czy masz twarz przyzwyczajona do kwasow czy nie. Ja mam i w zwiazku z
        tym dosc slabiutki effaclar w ogole na mnie nie dzialal. Teraz uzywam lysanel,
        ktory jest mocniejszy i jest o wieeeeele lepiej, jest naprawde super. Wczesniej
        uzywalam jeszcze Diacneal i Cleanance K Avene i tez oba polecam. Ale jesli
        dopiero zaczynasz, to faktycznie na poczatek lepiej cos slabszego czyli
        effaclar.
    • pulcheriaa Re: LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR? 15.09.03, 08:47
      Lekarka, do której wpadam, pani dr (dermatolog-alergolog-kosmetolog) odradziła
      mi produkty do mycia twarzu SVR. Kiedyś używałam Topialise (?) SVR, ale
      zaniechałam na rzecz fizjożelu (physiogel). Oczywiście zachwalała kosmetyki La
      Roche Posay i Dermedic. Posłuchałam i nie żałuje.
    • Gość: Kosmetyczka B. Re: LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR? IP: 81.84.19.* 15.09.03, 11:33
      Niestety najlepiej wyprobowac na wlasnej skorze. Kazda skora jest inna, kazda
      reaguje na swoj sposob. Ja osobiscie wyprobowalam La Roche-Posay, do ktorego
      wyprobowania serdecznie namawiam.
      Nie wiem czy w Polsce sa dostepne kosmetyki hiszpanskie OTC (LABORATORIOS OTC
      IBERICA, SA)- dostepne tylko w aptekach. Jesli tak, to wszystkim majacym
      problemy z tradzikiem, a zwlaszcza z przebarwieniami i blizenkami powstajacymi
      po zejsciu stanow zapalnych....polecam zel do stosowaniana na noc EUTROFICgel.
      Zawiera kwas glikolowy (8%).

Pozdrawiam-B.
      • deczi Re: LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR? 15.09.03, 12:46
        Gość portalu: Kosmetyczka B. napisał(a):

> Niestety najlepiej wyprobowac na wlasnej skorze. Kazda skora jest inna, kazda
        > reaguje na swoj sposob. Ja osobiscie wyprobowalam La Roche-Posay, do ktorego
        > wyprobowania serdecznie namawiam.
        > Nie wiem czy w Polsce sa dostepne kosmetyki hiszpanskie OTC (LABORATORIOS OTC
        > IBERICA, SA)- dostepne tylko w aptekach. Jesli tak, to wszystkim majacym
        > problemy z tradzikiem, a zwlaszcza z przebarwieniami i blizenkami
        powstajacymi
        > po zejsciu stanow zapalnych....polecam zel do stosowaniana na noc
        EUTROFICgel.
        >
        > Zawiera kwas glikolowy (8%).
        >
        > Pozdrawiam-B.
        A czy ten Eutroficgel ma jakiś polski (lub w Polsce dostępny) odpowiednik?
        Sprawdzałam w wyszukiwarce, ale znalazłam tylko hiszpańskie strony na temat
        tych kosmetyków.
        D.
        • Gość: Kosmetyczka B. Re: LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR? IP: 81.84.19.* 15.09.03, 13:22
          Niestety nie umiem pomoc w tej kwestii. Mieszkam od jakiegos czasu w Portugalii
          i wlasnie ten zel polecila mi pani dermatolog z lizbonskiej kliniki
          dermatologicznej. Miejmy nadzieje, ze wkrotce kosmetyki te zawitaja do polskich
          aptek.
          Pozdrawiam raz jeszcze.
          B.
    • Gość: aniołeczek Re: LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 12:51
      a ja używam lysanel mat svr. W miarę. Polecam
    • skinoren Re: LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR? 15.09.03, 16:32
      Hmh,chyba faktycznie wypróbuję La Roche skoro go tak zachwalacie ;-) Mam
      jeszcze jedno pytanko - jaki kremik (czy coś w innej konsystencji) możecie
      polecić na wyrównanie kolorytu twarzy tj.pozbycie się zaczerwienia
      buźki,rozjaśnienia cery i słabych przebarwień po trądziku czy piegów.Jest
      wogóle takie cudo? ;-)
      • Gość: marta Re: LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR? IP: *.slp.pl / *.waw.cdp.pl 15.09.03, 18:18
        effaclar K ma z zalozenia takie dzialanie. ja uzywam od miesiaca i
        rzeczywiscie jest poprawa w kolorze. wyprobuj, bo to rzeczywiscie u kazdego
        dziala inaczej, zalezy od skory. Ja z effeclaru jestem na razie zadowolona,
        ale cere mam mieszana, bez specjalnych wypryskow (sporadyczne pojedyncze).
    • spearsbritney Re: LA ROCHE-POSAY czy LABORATORIUM SVR? 15.09.03, 21:18
      Ja polecam La Roche.SVR jest dla mnie trochę za słaby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka