Dodaj do ulubionych

soczewki jednodniowe

IP: *.slp.pl / *.waw.cdp.pl 16.09.03, 08:47
Pytanie do stosujących: czy w opakowaniu te soczewki są na właściwej
(prawej) stronie, czy trzeba to sprawdzać? Kupiłam je po raz pierwszy i nie
było tam żadnej instrukcji. I czy macie jakis dobry sposób wyjmowania ich? z
góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • delie Re: soczewki jednodniowe 16.09.03, 10:06
      Te soczewki nie maja prawej i lewej strony, wiec to bez znaczenia jak je
      zalozysz. Najlepiej wylac zawartosc pojemnika na reke jednym ruchem,
      przewracajac pojemnik do gory dnem i dopiero wtedy ulozyc soczewke na palcu.
      Pozdrawiam,
    • Gość: mgosia4 Re: soczewki jednodniowe IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 10:17
      Musisz je sprawdzać jak każde inne - mogą się wywinąć na drugą stronę przy
      wyjmowaniu z pudełeczka. Co do wyjmowania - do końca nie wiem czy chodzi Ci o
      wyjmowanie z pojemniczka czy z oka, ale jeśli z pojemnika to te których ja
      używam zapakowane są w tak wyprofilowane pudełeczko, że same "wskakują" na
      palec. A jeśli chodzi o wyjmowanie z oka to nie potrafię nic poradzić - od
      pierwszego dnia używania soczewek akurat z tym nie miałam najmniejszego
      problemu.
      Pozdrawim!
      • Gość: lilianka Re: soczewki jednodniowe IP: *.slp.pl / *.slp.pl 16.09.03, 16:06
        Dziękuję! Chodzilo mi oczywiscie o wyjmowanie z opakowania, bo ja jak probuję
        ją wyjąć, to mi się tak przykleja do palca, co nawet przy umytych rękach
        wydaje mi się niehigieniczne. Spróbuję z tym wylewaniem na rękę.
        a co z tą lewą / prawą stroną, bo dostałam dwie sprzeczne odpowiedzi?
        • Gość: owies_konia_begero Re: soczewki jednodniowe IP: *.ynet.pl 16.09.03, 17:01
          hm.. ja radzilabym pojsc na wizyte do lekarza przed zakupem soczewek.. wtedy
          wszystko byscie wiedzialy..
          choc nie popieram udzielania tego typu rad na forum, bo wzrok to nie jest
          zabawa, to powiem Wam, ze soczewki jednodniowe tez sa dwustronne i wcale nie
          jest wszystko jedno ktora strona sie je zalozy. a zreszta jesli zalozysz zla
          strona, to od razu bedziesz wiedziec
    • delie Re: soczewki jednodniowe 16.09.03, 17:12
      Ja uzywam soczewek Focus Dailies, nigdy nie sprawdzam czy akurat zakladam lewa
      czy prawa strona, bo jest to NIEMOZLIWE do stwierdzenia ze wzgledu na grubosc
      (a wlasciwie "cienkosc" tych soczewek). W kazdym razie na oku nie jestem w
      stanie wyczuc roznicy, a raczej jest to niemozliwe abym w ciagu 2 lat uzywania
      zawsze trafiala celnie i zakladala "wlasciwa" strona (przy zalozeniu, ze jest
      strona prawa i lewa).
      • Gość: lilianka Re: soczewki jednodniowe IP: *.slp.pl / *.slp.pl 16.09.03, 20:11
        Dzięki Delie, ja tez mam Focus Dailies i rzeczywiście trudno rozroznic te
        strony. A jesli chodzi o lekarza to oczywiście byłam, tylko okulistka dobrala
        mi soczewki miesięczne, a ja teraz chciałam te jednodniowe i nie uważam, zeby
        była konieczność ponownej wizyty, w końcu te jednodniowe nie róznią się wcale
        od zwyklych jesli chodzi o zakladanie a pielęgnacji nie ma zadnej.
        Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka