miss_cookie 02.06.08, 21:48 www.pedet.pl/Kenzo+L+eau+par+Kenzo+Femme+Woda+toaletowa+100ml+spray+TESTER,7019521,1,i2.html bo czaję się i czaję...;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malange Re: tester - warto? 02.06.08, 21:58 Perfumeria internetowa sprzedaje testery? Hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: tester - warto? 02.06.08, 23:01 Wygląda jakby ktoś wykupił domenę pedeta (który był sprawdzoną perfumerią) i robi jakiś przekręt. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: tester - warto? 02.06.08, 23:03 malange napisała: > Wygląda jakby ktoś wykupił domenę pedeta (który był sprawdzoną > perfumerią) i robi jakiś przekręt. No może mnie fatanzja poniosła ;) ale sprzedawanie testerów jest nielegalne, więc sama już nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
whatever-14 Re: tester - warto? 03.06.08, 16:28 Wydaje mi się, że chodzi o testery, które producent przesyła do perfumerii.. internetowa perfumeria testerów nie potrzebuje więc je sprzedają Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: tester - warto? 03.06.08, 21:21 Nieważne czy go potrzebują czy nie - na każdym testerze jest napis NOT FOR SALE i sprzedawnie ich jest nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: tester - warto? 03.06.08, 16:31 Sprzedawanie testerów, owszem jest nielegalne, ale sprzedawanie kradzionych oryginałów również nie, więc jeśli masz sprawdzone źródło, to tester to taki sam zapach jak oryginał, tyle że istnieją teorie, że testery są mocniejsze i trwalsze, więc kup. Ale w sieci nie kupowałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
whatever-14 Re: tester - warto? 03.06.08, 16:39 Ja nie wierzę, że testery są mocniejsze. Producentowi nie opłacałoby się na kilkadziesiąt sztuk wymieniać wszystkich butli, naczyń szklanych i co tam jeszcze używają do produkcji;) Bo cały sprzęt służy im tylko jednorazowo do wyprodukowania jednej partii i zmieniać to wszystko dla zrobienia mocniejszego testeru...?? ja w to nie wierzę:) Co o tym myślicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: tester - warto? 03.06.08, 16:54 Opłaca się, bo to marketing. Tester uwodzi potencjalnego klienta. A jeśli tester utrzymuje się na skórze długi czas, to klient zachwycony tym biegnie kupić wodę toaletową bądź perfumowaną. Tester jest od tego by kusić. To reklama. Ludzie na całym świecie, wkładają w nią miliony. Z reguły jest czystym zyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
whatever-14 Re: tester - warto? 03.06.08, 17:13 ja używałam i testera i wody i nie zauważyłam żadnej różnicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: tester - warto? 03.06.08, 20:29 W testerach zazwyczaj jest woda perfumowana, a w większości sprzedawanych butelek woda toaletowa (słabsza), ot i cała tajemnica o rzekomej większej trwałości testerów. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: tester - warto? 03.06.08, 20:56 sloneczna.dziewczyna napisała: > W testerach zazwyczaj jest woda perfumowana, a w większości > sprzedawanych butelek woda toaletowa (słabsza), ot i cała tajemnica > o rzekomej większej trwałości testerów. ale takiej glupoty to jeszcze nie slyszalam! Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: tester - warto? 03.06.08, 20:55 kropla_beskidu napisała: > Opłaca się, bo to marketing. Tester uwodzi potencjalnego klienta. A jeśli teste > r > utrzymuje się na skórze długi czas, to klient zachwycony tym biegnie kupić wodę > toaletową bądź perfumowaną. Tester jest od tego by kusić. To reklama. Ludzie na > całym świecie, wkładają w nią miliony. Z reguły jest czystym zyskiem. guzik prawda :) jezeli klient kupi sobie raz wodę, ktora pachnie krótko a z testera pachniala dlugo to nigdy wiecej danej marce nie zaufa i nie kupi jej perfum wiec takie praktyki to bylby jakis pseudomarketing... poza tym jak juz napisalam to, ze teter jest mocniejszy to jakis forumowe wymysly Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: tester - warto? 03.06.08, 20:54 temat wałkowany 500 razy... tester NIE jest mocniejszy od produktu Odpowiedz Link Zgłoś
whatever-14 Re: tester - warto? 03.06.08, 23:51 oczywiście, że tak :) hehe jakby mogło być napisane na opakowaniu, szanującej się i bardzo drogiej marki woda perfumowana a w butelce woda toaletowa.. na pewno Gucci, chanel, dior itp. by sobie opinie szargał na wodach perfumowanych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: tester - warto? 04.06.08, 00:09 whatever-14 napisała: > oczywiście, że tak :) hehe jakby mogło być napisane na opakowaniu, szanującej > się i bardzo drogiej marki woda perfumowana a w butelce woda toaletowa.. na > pewno Gucci, chanel, dior itp. by sobie opinie szargał na wodach perfumowanych > ;) Chyba nie o to chodziło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
whatever-14 Re: tester - warto? 04.06.08, 00:16 a ja sądzę, że o to :) bo wody są sprzedawane i toaletowe i perfumowane, a i te i te mają swoje testery ... wiec o co mogło chodzić?? przeważnie woda toaletowa ma swój tester a perfumowana swój ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: tester - warto? 04.06.08, 10:27 nie rozumiem o czym piszesz teraz... niewiele zapachów występuje w wersji edp i edt a jesli już to różnią sie nie tylko trwałością ale i maja zmienione niektóre nuty Odpowiedz Link Zgłoś
whatever-14 Re: tester - warto? 04.06.08, 12:14 jak nie wiele?? bardzo dużo jest takich:) i w większości są przecież testery do etd i edp PS. Być może źle zrozumiałam którąś wypowiedź. Ja zrozumiałam że osoba napisała że zawsze są testery edp a produkty edt ;) Odpowiedz Link Zgłoś
whatever-14 Re: tester - warto? 04.06.08, 13:37 np. DKNY (be delicions), CK (euphoria i euphoria bloosom edt), chanel (Coco Mademoiselle i inne), Givenchy (Ange ou Démon) Guerlain ( L'Instant pour Homme), Narcisio Rodriguez edt i edp, Yves Saint Laurent (Opium, Elle) i inne. Te zapachy między innymi mają testery do edt i edp. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: tester - warto? 04.06.08, 14:11 euphoria i euphoria blossom to 2 zupelnie inne zapachy chanel, zgadza sie-wiekszosc zapachow wystepuje wersji edt i edp ale one różnią się też nutami ange ou demon nie jest edp i edt tylko jest edp i wersja tendre, ktora tez sie rozni od klasyka... NR for her edp i edt równiez niewiele mają ze soba wspólnego... Odpowiedz Link Zgłoś
whatever-14 Re: tester - warto? 04.06.08, 15:14 Masz racje z euphoria popełniłam błąd ;) ale co do reszty to poprostu są zapachy edt i edp i w prawie każdej perfumerii występują testery osobno do edt i edp :) a ange ou demon tendre to praktycznie woda toaletowa. Jak NR edt i edp niewiele mają z sobą wspólnego?? to jest ten sam zapach w wersji edt i edp ... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: tester - warto? 04.06.08, 16:01 whatever-14 napisała: > Masz racje z euphoria popełniłam błąd ;) ale co do reszty to poprostu są zapach > y > edt i edp i w prawie każdej perfumerii występują testery osobno do edt i edp :) > a ange ou demon tendre to praktycznie woda toaletowa. Jak NR edt i edp niewiele > mają z sobą wspólnego?? to jest ten sam zapach w wersji edt i edp ... że wg ciebie to jest praktycznie to samo to nie znaczy, że w istocie tak jest... co do NR: nuty EDT: Nuty głowy: kwiat pomarańczy, osmantus (lotos japoński), nuty środkowe: ambra, wanilia, nuty bazy: wetiweria, szlachetne drewno, piżmo. nuty EDP: głowa: róża, miąższ brzoskwini serce: ambra baza: paczula, piżmo, drzewo sandalowe przyznasz, że nie to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
whatever-14 Re: tester - warto? 04.06.08, 16:27 sprawdź sobie skład każdej edt i edp danego produktu praktycznie zawsze bedzie jakaś różnica.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
whatever-14 Re: tester - warto? 04.06.08, 15:15 euphoria i euphoria blossom mają bardzo podobne nuty zapachowe ale masz racje blossom nie jest edt euphori klasycznej :) przepraszam za pomyłkę :) Odpowiedz Link Zgłoś