ooo7 07.06.08, 18:34 Zrobiłam sobie test na str. vichy i wyszło, że mam bardzo odwodnioną skórę. Trzeba wziąć fałd skóry w palce i ścisnać wówczas pojawiają sie linie-u mnie dużo. jakie kosmetyki na to stosować? (oczywiscie w vichy nie wierzę) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
whatever-14 Re: Co na odwodnioną cerę? 07.06.08, 23:52 super-aqua serum Guerlain. Rewelacyjnie nawilża :) Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: Co na odwodnioną cerę? 07.06.08, 23:55 Dlaczego nie wierzysz w Vichy? Akurat ThermalFix 2 to bardzo dobry nawilżacz. Jednak jeśli chcesz super-nawilżacza to polecam Chanel Hydramax. Odpowiedz Link Zgłoś
kindofblue2 Re: Co na odwodnioną cerę? 08.06.08, 09:29 capivit i vichy właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
carolla8 Re: Co na odwodnioną cerę? 08.06.08, 10:10 akurat przekonałam się ze aparatami Vichy (w aptekach u tych konsultantek) albo własnie w testach "na sucho"na stronie -przeważnie wychodzi ze ma się skórę odwodnioną. Mam taka doskonałą dermatolog z która mozna o wszystkim porozmawiać, sama mi powiedziała ze to bzdura. Takze ja w to nie wierzę, żeby było tak zle. Zależy tez jaki masz typ skóry, ale jesli tylko potrzebujesz kremu nawilżającego do dobre są La-Roche Posay i nuxe.Do tego dobry środek do mycia. A masz jeszcze jakieś objawy skóry odwodnionej, oprócz tego? Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co na odwodnioną cerę? 08.06.08, 10:24 A moze te ich pomiary sa po to, ze ma wyjsc, ze kobieta ma odwodniona skore - wtedy kupi na pewno ich najlepszy nawilzacz :) Najlepszym nawilzaczem jest woda do picia. Jezeli ktos pije odpowiednie ilosci wody, to nie powinien miec problemow z odwodnieniem organizmu (w tym skory) Odpowiedz Link Zgłoś
carolla8 Re: Co na odwodnioną cerę? 08.06.08, 10:57 dokładnie tak. Poz atym reklamy Vichy są b.sugestywne. Lekarz mi powiedziała ze np. jak jest skóra tłusta to i jest jednoczenie nawilzona w głębszych warstwach skóry. Co najawyżej moze na powierzchni skóra być nienawilżona, ale to nie oznacza że jest odwodniona.Pisze o tłustej, młodej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
ooo7 Re: Co na odwodnioną cerę? 08.06.08, 15:47 To wogóle jakieś dziwne- w teście wyszło że mam odwodnioną skórę i tak jak tak napisali jak ścisnę fałd skóry w palcach mam takie linie ale tak sie składa, ze bardzo dbam o siebie. Zawsze cos łykam- niedawno skończyłam capivit hydrocontrol-aktualnie łykam belissę, kremy używam chyba w miarę ok aktualnie mam olejek do decleora anguelique, do tego balsam przeciwstarzeniowy decleora, serum nawilązjace lancome, oraz żel prolagenowy decleora. Tych kosmetyków używam zamiennie- czasem dodaje maskę soraya jaś tam odnowa komórkowa. Do mycia twarzy mam olejek kanebo więc naprawdę muszę mieć skóre w złym stanie skoro mam takie notowania- już zgłupiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ooo7 Re: Co na odwodnioną cerę? 08.06.08, 15:49 Co do Vichy- kilka razy spróbowałam te kosmetyki i nie zauważyłam spektakularnych efektów- to takie niespełnione obietnice- oczywiscie nie ma co sie zrażać, moze po prostu źle trafiłam, ale żaden z kosmetyków i wielu próbek nie przypadł mi do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
big.rabarbar8 nie zgodze sie 08.06.08, 16:07 ze na odwodnienie (abstrachuje czy je masz czy nie) najlepsze jest picie wody. Woda w skorze jest wiazana przez spoiwo miedzykomorkowe, w tym kwas hialuronowy. Z wiekiem ubywa tych substancji. W sposob ograniczony moze ich dostrczyc krem, ale lepsza jest mezoterapia. Wiem, stosuje od 7 lat. Skora dziecka jest bogata w wode, bo jest tam duzo kwasu hialuronowego, a u staruszki, ktora moze wypic wiadro wody-skora jest sucha i wiotka. Moze masz zbyt malo ceramidow i wilgoc Ci wyparowuje? Sprobuj z maseczka ceramidowa Daxa (pisalam juz o niej). Ja nie polecam kremow Vichy, bo zwlaszcza te dla skory suchej i odwodnionej sa dla mnie zbyt tluste. I dodam od siebie-skore mam napieta, prezna, bez zmarszczek, swietlista. A w testach raz wychodzi na tlusta (jesli wlasnie jest promocja preparatow antytradzikowych) a raz sucha (jesli akurat "pompuja" kremy dla suchych skor). Dla mnie to bujda na resorach. rabarbar, nie taki naiwny, jak go maluja:) Odpowiedz Link Zgłoś
ooo7 Re: nie zgodze sie 08.06.08, 16:52 Spróbuję tę maseczkę ale jej wielkość mnie przeraża ;) doradź coś jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: nie zgodze sie 08.06.08, 22:12 Osobiście mam suchą skórę, czasem wręcz bardzo, nasilają to niektóre kwestie, bardziej lub mniej, ale niezastąpiony, o świetnej konsystencji (nie lubię tłustych, klejących się kremów polecanych tak bardzo do skóry suchej i odwodnionej), który stosuje codziennie rano i wieczorem, na wcześniej dokładnie oczyszczoną twarz i szyję jest Bioderma Hydrabio Legere. Dzięki konsystencji i szybkiemu wchłanianiu stosuje jako bazę pod makijaż. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Physiogel krem 08.06.08, 22:53 Działa rewelacyjnie. Kupisz w aptece za ok 40zł. Możesz jeszcze do zmywania twarzy i mycia ciała kupić zel SVR Topialyse- 500ml jakieś 60zł a jest bardzo wydajny. Plus mleczko do ciała Topialyse 80zł 500ml. No i mozesz łykać Capivit Hydracontrol.Albo Dermedic Lotion 2 też fantastyczne robi na ciało. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzek85 Re: Physiogel krem 09.06.08, 11:01 myślę, że lepiej iść do dermatologa i z nim się skonsultować.bo takie "testy" moga być niewiarygodne.a lekarz zobaczy cię, doradzi.ja akurat używam specjalistycznych dermokosmetyków bo mam wrażliwą, alergiczną skórę i do nawilżania użwam wręcz odżywek do suchej skóry.no ale akurat taki mam typ skóry ;) i trzeba pić duuuzo wody, to jednak pomaga :) Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Physiogel krem 09.06.08, 11:12 Masz rację. Ja używam tych samych kosmetyków których..moje dziecko;- ) Physiogel jest rewelacyjny a seria SVR też znakomicie działa. Oczywiście kupowałam je po konsultacji z dermatologiem i pediatrą;-) a potem sama zaczęłam używać;-) Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Co na odwodnioną cerę? 09.06.08, 11:19 a oprócz tego, że odwodniona, to jaka jeszcze? tzn. można mieć odwodnioną cerę tłustą, można miec odwodnioną cerę suchą itd- oba przypadki traktuje się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś