Dodaj do ulubionych

Farba do włosów-brąz czekoladowy

23.09.03, 09:07
Po wielu miesiacah walki z wlosami dzis nadszedl dzien ostatecznego
wyrownania koloru, minimalnego podciecia i dalszego ciągu zapuszczania.
W zwiazku z tym mam pytanie: jaka polecacie farbe: sredni brąz, ale dosyc
głeboki, troche czekoladowy (bez rudego), troche zagmatwany opis, ale na
pewno bedziecie wiedzialy o co chodzi. chodzi mi zarówno o firme, jak numer,
czy opis koloru.
z gory dzieki za porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: lahliq Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy IP: 81.210.121.* 23.09.03, 09:11
      Z tymi brązami czekoladowymi to mam pecha. :(
      Używałam i Welli i Garniera i niestety efekty nie są takie jak na zdjęciach,
      kolor wyszedł mi czarny. Nie była to niebieska czerń (na szczęście), ale brąz
      na nich pojawił się dopiero po wielu myciach.
      Chyba więc najpierw spróbuj średniego brązu, bo zawsze będziesz mogła
      przyciemnić.
      Ewentulanie może ciemny orzech? Też bardzo ładny.
    • mandalay00 Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy 23.09.03, 09:13
      Wiem dokladnie jakies Ci nie polecic;)Nie dotykaj niczego z Palette.Uzywalam
      koloru "Ciemna czekolada",ktora pasuje do Twojego opisu i mi tez
      odpowiadala,ale bardzo zniszczyla wlosy+duzo wypadalo.Na razie mam
      Welle "Ciemny braz",ale wychodzi prawie czarny:(!Niestety troche dla mnie za
      ciemny,wiec chetnie poczytam odpowiedzi z forum.
      • mantha Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy 23.09.03, 09:16
        Czyli: wella i palette raczej nie. mam nadzieje, ze wpisza sie dziewczyny,
        ktore maja doswiadczenie w tej sprawie i moga poszczycic sie pieknym brązem na
        wlosach :-)
        aha - moje wlosy maja teraz kolor jasny brąz, troche jasnych pasemek (licze sie
        z tym, ze one zostana jasniejszymi pasmami, ale trudno).
    • Gość: zuzia Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 09:24
      Dziewczyny znacie może kolorek 40 Welli Viva Color? Na opakowaniu jest całkiem
      sympatyczny brązik(taki troszkę czekoladowy) i zastanawiam się, czy nie wyjdzie
      za ciemny(czarny) na włosach? Czy któraś z Was używała? Dziekuję za info.
      Pozdrawiam, z.
      • Gość: zuzia Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 09:26
        Zapomniałam jeszcze: Wella Viva Color ma również odcień czekoladowy brąz ale
        jakiś taki rudy mi się wydaje.
    • mandalay00 co do Welli 23.09.03, 09:29
      uzywalam tylko takiej w fioletowym opakowaniu z migdalowym olejkiem,wyrzucilam
      pudelko i nie moge dokladnie podac nazwy farby.Jednak jesli nie chcecie miec
      prawie czarnych wlosow to nie uzywajcie niczego z nazwa "ciemny":)Jak ktos juz
      pisal najlepiej sredni braz.Zdaje sie,ze Garnier mial kolor "szatyn" i tez byl
      calkiem ok,nie taki ciemny.
    • Gość: lola Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 09:30
      Te czekoladowe daruj sobie, bo wychodza ciemne prawie czarne, mieli chyba na
      mysli bardzo gorzka czekolade, a nie mleczna.Poszukaj cos w odcieniu orzecha
      laskowego- ładny kolorek.
      • Gość: zuzia Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 09:33
        Ta farba to średni brąz właśnie, tylko nie wiem czy aby nie okaże się za ciemna
        na włosach, czerni bym nie zniosła:)
        • mantha Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy 23.09.03, 09:38
          Ok, czyli generalnie ma byc "sredni".
          przyciemnic zawsze mozna, a tak jak juz tutaj ktoras z was pisala, czerni, ani
          nic podobnego bym tez nie zniosła.
          a co myslicie o l'orealach? maja kilka serii. moze ktoras z nich?
          • dziuunia Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy 23.09.03, 09:46
            Dołączam się do pytania o Loreala.Są takie farby o nazwie Open Colors
            chyba.Jak się sprawdzają i czy jest odcień czekoladowy właśnie lub orzechowy?
            • mandalay00 Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy 23.09.03, 09:51
              Przypomnialo mi sie,ze Garnier ma serie Belle Color i z tego mialam ladny
              brazowy kolor(nazywal sie chyba szatyn),nawet ladnie wygladaly po nim
              wlosy,ladnie nablyszczone,ale pozniej zachcialo mi sie czegos jeszcze bardziej
              ciemnego,wiec przerzucilam sie na "czarnopodobne".Moze jak bedziesz w drogerii
              zwroc na to uwage.
              • mantha Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy 23.09.03, 10:12
                Wyglada na to, ze jak pojde wybierac farbe po pracy, to juz nie zdaze
                zafarbowac wlosów :-)
                mam nadzieje, ze ktos sie jeszcze wypowie na temat l'oreali :-)
                • Gość: d Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy IP: *.net-serwis.pl 23.09.03, 10:54
                  Najlepiej nie kombinować i póść do dobrego fryzjera.warto odpalic trochę
                  pieniedzy.
                  • madllen Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy 23.09.03, 11:17
                    L'Oreal to chyba najlepsza farba ogólnosklepowa, ale i tak ma wiele wad; szybko
                    się zmywa i jednak wysusza włosy. Bardzo ładny odcień świetlistego brązu to nr
                    5'3, poza tym jasny brąz nr 5, to taki naturalny brąz, lekko podchodzący
                    czekoladką(?). Nie polecam odcienia nr 4(brąz), wychodzą bowiem czarne włosy.
                    Powyższe to wypadkowa moich doświadczeń w odwiecznym dążeniu do idealnego
                    brązu, bez rudych refleksów ani też nasyconej czerni, i dotyczy farby
                    Excellance. A wspomniany Open to szampon tonujący o przedłużonym działaniu,
                    podobno niezły, ale bardzo trudno dostępny. Odcienie wydają się bliskie ideału-
                    podglądane na stronie www:)
                    Musze przyznać, że zaintrygowała mnie owa Wella średniobrązowa. Obawiam się
                    jednak, iż na moich czarnych włosach wyjdzie po prostu czerń, nie brąz:(

Pozdrawiam.
                    • lahliq Do Madllen 23.09.03, 14:10
                      madllen napisała:

> Musze przyznać, że zaintrygowała mnie owa Wella średniobrązowa. Obawiam się
                      > jednak, iż na moich czarnych włosach wyjdzie po prostu czerń, nie brąz:(
                      >
                      Uważaj z nakładaniem jaśniejszych brązów na ciemniejszy podkład.
                      Mnie też zwiodło zdjęcie dziewczyn o tak ładnie brązowych włosach (właśnie bez
                      rudości) na Welli czy Garnierze. Wyszły mi po prostu czarne. Czekałam aż farbna
                      się trochę zmyje, włosy urosły na jakieś 2-3 cm, przy czym odrostów nie było
                      widać, bo mam podobny naturalny. Użyłam wtedy zwykłego brązu i rezultat był
                      taki, że na całej długości włosy były nadal bardzo ciemne, za to odrosty
                      przefarbowały mie się na upragniony brąz. :( Wyglądało to fatalnie.
                      • madllen Re: Do Madllen 23.09.03, 14:44
                        Dziękuję, wiem o co chodzi:) Już przez to przeszłam:)) Mój odwieczny ideał to
                        śliczne jasne włoski(choćby jasnobrązowe); niestety, natura uczyniła ze mnie
                        rasową brunetkę i nijak nie pasują do mnie ciepłe odcienie, rudości itp. Tak
                        więc skupiam się na tym, by choć trochę zgasić surowość czupryny mając do
                        wyboru wiśnie (odpadają, wolę naturalne głowy:)), lub wspomniany brąz, który i
                        tak wychodzi bardzo ciemny i w tonacji chłodnej. Chciałabym farbę w typie
                        brunatnego misia:)))

Pozdrawiam ciepło.
    • Gość: mela Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy IP: *.icpnet.pl / *.cache.icpnet.pl 23.09.03, 14:19
      temat brązowej farby przerabiam od lat i mam dobrą nowinę - Wella color touch
      6/7 daje idealny, piękny brąz! Ma tylko jedną wadę - można go kupić tylko w
      hurtowniach fryzjerskich. Słyszałam też że ładny brązik wychodzi po Castingu -
      to można dostać w Rossmanie zdaje się że Loreal. Ale jeszcze nie próbowałam
      • Gość: gigi Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy IP: *.crowley.pl 24.09.03, 14:42
        Gość portalu: mela napisał(a):

> temat brązowej farby przerabiam od lat i mam dobrą nowinę - Wella color touch
        > 6/7 daje idealny, piękny brąz! Ma tylko jedną wadę - można go kupić tylko w
        > hurtowniach fryzjerskich. Słyszałam też że ładny brązik wychodzi po Castingu -

> to można dostać w Rossmanie zdaje się że Loreal. Ale jeszcze nie próbowałam
        ŚWIĘTA PRAWDA , JA TAKĄ FARBĘ KUPIŁAM I JESTEM ZADOWOLONA{NIE JESTEM
        RUDA].POLECILA MI JĄ PANI W SKLEPIE FRYZJERSKIM NA PIĘKNEJ PRZY
        PL.KONSTYTUCJI.DODAJĘ ,ŻE JESTEM NATURALNĄ BRUNETKĄ
    • Gość: mimo_ska Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy IP: *.azory.net.pl 23.09.03, 14:49
      A czy ktoś próbował odcień terracotta Ferii ?
      • Gość: Mors Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 24.09.03, 20:00
        terracota Ferii jest bardzo ładna ale już ją chybba wycofali z produkcji. Nie
        ma wcale w Warszawie.
        • franula Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy 24.09.03, 20:21
          uwaga istnieje farba dokladnie o nazwie "czekolodowy braz" Viva color Weli.
          Ale uwaga wychodzi dosc jasnobrazowo z tendencja do rudosci - przynajmniej na
          moich ciemnych wlosach. Barzdo sobie chwale szczegolnie ze daje niesamowity
          polysk, ale to chyba nie do konca to o co Ci chodzi, pozdrawiam
          • madllen Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy 25.09.03, 09:14
            Mam dokładnie te same odczucia:) Za to odcień następny w kolejce czyli
            wspomniana wyżej 40-tka wygląda kusząco, może próbowałaś?:)
    • mantha Re: Farba do włosów-brąz czekoladowy 25.09.03, 09:48
      Prawie sie udało !!
      poszlam najpierw do wiekszego marketu, zeby poogladac sobie dokladnie wszelkie
      farby, ktorych bylo milion, a zadna nie odpowiadala mi dostatecznie.
      poszlam wiec do takiej malej budki na bazarku, gdzie sa kosmetyki fryzjerskie,
      takie ciut bardziej profesjonalne niz te w zwyklych sklepach i od razu mowie do
      pana: chodzi mi o kolor wlosow brazowo-czekoladowy. pan zadal jedno tylko
      pytanie (z bardzo powazna twarza): czekolada mleczna czy gorzka? w tym momencie
      zrozumialam, ze chyba pierwszy sprzedawca, ktory wie o co chodzi z farbowaniem
      wlosow, wybralam mleczną i pan mi pokazal palete farb fryzjerskich (wloskie)
      nazwa okropna, cos: julianno jakis tam (srebrne pudelko, cena 17 zl). Wyszedl
      brąz, w sloncu niestety jest troche takiego kasztanowego połysku, ale w sumie
      b. dobrze. zobaczymy za jakies 2 tygodnie, jak pierwsza farba sie spierze.
      pozdrawiam, aga z prawie idealnymi wlosami :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka