Dodaj do ulubionych

Podkowy pod oczmami

06.07.08, 11:26
Nie zaleznie ile spie mam sine podkowy pod oczmami- nie chce tego
maskowac, czy mozna to zlikwidowac czy chociaz zredukowac?
Obserwuj wątek
    • gory_szalenstwa Re: Podkowy pod oczmami 06.07.08, 12:58
      Warto wybrać się do internisty. Taki objaw może sygnalizować poważniejszy
      problem, nie warto tego lekceważyć. Sińce pod oczami mogą być oznaką obecności
      pasożytów w przewodzie pokarmowym. \
      Najlepiej żeby produkty zwierały witaminę K, środki optycznie rozjaśniające
      cienie, odbijające światło. Dla osób po 30-tym roku życia wskazany jest dodatek
      substancji przeciwzmarszczkowych np. retinol.
      • annia251 Re: Podkowy pod oczmami 07.07.08, 21:26
        Mozesz polecic cos sprawdzonego?
        • li_lah Re: Podkowy pod oczmami 07.07.08, 22:11
          hmm u mojej siostry te podkowy sa koooszmarne!!!! nie dosc ze podpuchniete oczy
          to do tego jeszcze ten kolor, one nie sa sine ani brazowe,,,one sa jakies takie
          czerwnowane, bordowe? no nie wiem tak bym to okreslila...nie wiem jak siostrze
          pomoc. ma to od lat, wyglada z tym niedobrze :(
          • dzika_joaska Re: Podkowy pod oczmami 07.07.08, 22:17
            Na sińce, także te pod oczami, najlepsze są żele o dużym stężeniu haparyny, np,
            LIOTON 1000.
            • kamisiunia Re: Podkowy pod oczmami 08.07.08, 02:16
              Ta, jasne. I co Ci zrobi Lioton 1000? Pogrubi skórę pod oczami? Bo jesli nie
              jest to spowodowane chorobami, to jest to sprawa cienkiej skóry i zadne magiczne
              specyfiki tu nie pomoga. Tak właśnie wyglądaja nasze naczynka pod skórą. Jedni
              maja ja cienka i widać a drudzy grubszą, która je zakrywa.
              • dzika_joaska Re: Podkowy pod oczmami 08.07.08, 23:06
                Nie ma potrzeby pogrubiać skóry, to nie ma nic do rzeczy. Chodzi o likwidację
                podskórnych wylewów i wzmocnienie naczynek.
                • li_lah Lioton 1000 09.07.08, 12:24
                  zaaplikowalam to wczoraj siostrze kilka razy pod oczy i sobie rowniez...o ile u
                  siebie nie widze na razie zmian, to u siostry opuchlizna o polowe mniejsza i
                  jasniejsze cienie..wiec to chyba dziala,,,a powiedz mi, czy regulane stosowanie
                  tego Liotonu przez jakis czas daje trwale efekty, czy to dziala tylko wtedy
                  kiedy sie stosuje? no i pyt, drugie: mam nadzieje ze to nie jest szkodliwe dla oczu?
                  • dzika_joaska Niestety jest na alkoholu 11.07.08, 16:31
                    Cieszę się, ze pomaga. Jestem zaskoczona, ze u Twojej siostry aż tak szybko,
                    zwykle zauważalny efekt jest dopiero po kilku dniach. Pewnie siostra
                    rzeczywiście miała spory problem, to i dlatego efekt jest szybko wyraźny.

Zapomniała dodać, że powinno się ten żel wmasowywać, najlepiej zgodnie z
                    kierunkiem naczyń limfatycznych (taki drenaż limfatyczny). Ale wiadomo, skóra
                    pod oczami jest bardzo delikatna, żadna z nas nie będzie więc pod oczami
                    rozciągać sobie skóry intensywnym masażem.

Jeśli ktoś ma predyspozycje po samoczynnego powstawania siniaków i opuchlizny,
                    to raczej efekt nie będzie trwały, w jakiś czas po odstawieniu problem zacznie
                    wracać :(

Czy jest szkodliwe dla oczu? Jeśli ktoś nie jest alergikiem, to chyba nie.
                    Możesz spytać o to lekarza, ale takiego, który będzie się na tym znał. Na pewno
                    trzeba dbać o to, by nie dostało się do samego oka.

Główny problem moim zdaniem to to, że ten żel jest na alkoholu. Więc długotrwałe
                    stosowanie na skórę pod oczami może ją wysuszać :( Ale niestety nie znalazłam
                    żelu z heparyną, który byłby nie na alkoholu. Może któraś zna, to niech się
                    podzieli tą wiedzą. Żadne żele bezalkoholowe ze świetlikiem itp. nie dawały
                    żadnego efektu.
    • miranda.hobbes Re: Podkowy pod oczmami 08.07.08, 09:09
      żaden krem nie zlikwiduje sińców pod oczami, polecam jednak korektor:)
      • serwetka7 Re: Podkowy pod oczmami 08.07.08, 09:39
        Jeżeli to nie jest na tle chorobowym tzn. możesz zrobić badania,
        mogą byc rożne dolegliwości np. nerki, wątroba, za mało krwinek
        czerwonych, ponadto może za mało spisz czy się źle odzywiasz.
        Jeżeli to odpada to możesz stosować różne kremy trochę Ci pomogą,
        np. kup sobie żel arnikowy pod oczy na sińce Flosleku, czy inne
        kremy mogą pomóc, a na pewno nie zaszkodzą.
        • claratrueba Re: Podkowy pod oczmami 08.07.08, 09:58
          Można się pozbyć, niestety za ciężkie pieniądze. Eye tonic Chanel zlikwidował
          cienie pod oczami mojej przyjaciółki naprawdę do zera. Jak to działa nie mam
          pojęcia ale efekt, w który by nigdy nie uwierzyła gdybym nie zobaczyła na własne
          oczy. Ona nie maluje się w ogóle (nie musi jest piękna)więc to na pewno nie
          podkład czy korektor.
          • miranda.hobbes Re: Podkowy pod oczmami 08.07.08, 17:03
            jak dokładnie nazywa się ten specyfik?:)
    • olka0000 Re: Podkowy pod oczmami 08.07.08, 11:59
      Taka Twoja uroda i nic na to nie poradzisz:( ja też się z tym męcze.
      Jedynie korektorem możesz zatuszować. Chociaż u mnie i to w 100% nie
      zamaskuje..
      • claratrueba Re: Podkowy pod oczmami 09.07.08, 06:42
        Dokładnie tak- Eye Tonic. Jest to w małej, białej buteleczce (chyba
        plastikowej)z kulka jak dezodorant. Kosztuje ok.200 zł.
        • miranda.hobbes Re: Podkowy pod oczmami 09.07.08, 12:53
          na truskawie:
          pl.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=36199&goChar=C

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka