Gość: narciarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 09:06 proszę o opinie na temat tych nart...mam zamiar je kupić i szukam opini innych użytkowników...dziekuję za wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: priller skrzydla aniola - szanta ignoranta IP: 208.255.119.* 12.12.07, 18:07 w ostatnia niedziele pierwszy raz moglem pojezdzic na tych deskach. znam sie niewiele i porownanie mam tylko do k2 com3, ale ac30 dzialaja na mnie jak polityka miedzynarodowa na ministra sikorskiego: powalaja na kolana. moge operowac tylko terminologia motocyklowa: sztywnosc sportowa, wybieranie i dobijanie bez skazy. porownac volkle do k2 to tak jak mowic o audi w odniesieniu do malego fiata. narty sa stosunkowo ciezkie, ale prowadza sie duzo latwiej - praktycznie jada same. nie robi na nich wrazenia luzny snieg (nie puch, ale 10cm luznego, ciezkawego sniegu), na ktorym dotad czulem sie niepewnie. nie mam mowy i trzepotaniu nart nad muldami, ktore dotad mi sie zdarzalo. wiecej kontroli nad sterem w ogole. jedyne z czym mialem problem to krawedziowanie. moze brakowalo mi odpowiedniego stoku o odpowiednim kacie nachylenia i szerokosci, bo zauwazylem, ze istnieje optymalna predkosc, przy ktorej karwingowanie jest stosunkowo latwe. znaczenie tez pewnie ma promien narty (chyba 18m v. 14m w k2), ktory wymaga odpowiedniej laki do wpisania lukow. zakochalbym sie, gdyby tylko potrafily mowic i byly przyjemniejsze w dotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kross Re: Volkl AC 30 Titanium - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 13:25 Kupiłem w zeszłym roku AC3 - wcześniej miałem okazję jeździć na AC3 i AC4 w Gorach Skalistych i po tamtej przygodzie jeszcze w tym samym tygodniu w SKI Bilek w rewelacyjnej cenie kupilem czarniutkie Volkle. Uwielbiam te deski - zwlaszcza, ze ja jestem raczej klasykiem (zeslizgi i te sprawy). Te narty mi po prostu super leza. Fajne na nie dokonca przygotowane trasy i na trudniejsze warunki. Rownoczesnie daja sporo frajdy jak ktos chce sie wyszalec. Mojego kumpla na gigantowych atomicach moze w zeszlym roku w Schladming nie pogonilem, ale nie musial na mnie na dole czekac dluzej niz chwilke. Ale jak ze wszystkim - trzeba sie samemu przekonac. Ja nigdy na te klepy nie zwrocilbym uwagi, gdyby nie fakt, ze mialem okazje na nich sie pobawic w USA, bo mieli cala kolekcje Volkla w wypozyczalni. Przedtem raczej wyslalem o Supersportach 5*, ale wybralem AC i na pewno nie zaluje. Odpowiedz Link Zgłoś