ognik55 08.07.08, 07:13 Czy macie jskiś sposób na brzydkie ciemne łokcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idasierpniowa28 Re: Ciemne łokcie 08.07.08, 07:32 Ciemne łokcie toznak że czegoś w organiźmie brakuje.Nie pamiętam dokładnie czego, ale moja mama miała ten problem. Musisz je bardzo mocno natłuszczać. Gliceryną albo np... masłem;) Może brzmi śmiesznie ale to sposób mojej babci, podobno sprawdzony.Możesz też po pozmarowaniu zawinąć na noc cieniutką warstwą bandażu. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Ciemne łokcie 08.07.08, 16:52 Koniecznie idź do lekarza! Może być to oznaka niedoczynności tarczycy - jednym z objawów są wlaśnie tzw. brudne łokcie (czasem też kolana). Jeżeli często jesteś senna, zachrypnięta, masz tendencję (nieuzasadnioną) do tycia - to moze być właśnie chora tarczyca. Odpowiedz Link Zgłoś
ognik55 Re: Ciemne łokcie 08.07.08, 19:02 Chyba faktycznie się wybiorę, bo mam wszystkie objawy za wajatkiem chrypki no i może ta tendencja do tycia jest lekko uzasadniona...;- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_joaska Re: Ciemne łokcie 08.07.08, 23:03 Moja kumpela ma taki problem (ciemne, jakby niedomyte łokcie i kolana). Ponieważ żadne szorowanie nie pomagało, więc przy okazji wizyty u dermatologa spytała i o to. I co? Lekarz zdziwiony, że jej to przeszkadza, polecił robić peelingi i sparować kremami z kwasami, jeśli nie ma na co kasy wydawać. Nie pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Re: Ciemne łokcie 08.07.08, 23:30 A ja mam jeden taki łokieć ;) Prawy jest OK, ale lewy jakiś taki trefny. Na szczęście objawy są minimalne. Kiedyś myślałam, że to od balsamu brązującego, ale chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
margulinka Re: Ciemne łokcie 09.07.08, 01:01 tez mam takie lokcie, na dodatek jasna karnacje i to dodatkowo uwidacznia, ze mam szare/brazowe lokcie. Co wiecej mam na stopie jedna taka plamke od dziecinstwa, nic nie pomaga, mycie, szorowanie minimalnie (ale mocne szorowanie i potem mnie to boli, wiec daruje sobie) ale gdy przestane sie bawic w peelingi i kremowanie - natychmiast wraca :/ Odpowiedz Link Zgłoś