Dodaj do ulubionych

KREM Z WITAMINA C - JAKI?

IP: 62.233.139.* 03.10.03, 11:43
wlasnie,..szukam jakiegos kremu z witamina C. Kiedys kupilam mleczko AA i
dolaczony byl kremik w malej tubce-KONCENTRAT witaminy C czy cos takiego.
Zrobil bardzo duzo dobrego dla mojej cery (jasna buzka, zdrowy kolor) i od
tamtego czasu zastanawiam sie nad kupieniem jakiegos kremu zawierajacego
spora dawke witaminy C.
Ale- nie mam pojecia jaki! wiem, ze SORAYA ma jakis taki krem, ale nie
przepadam za ta firma (nie podszedl mi krem nawilzajaco-rozswietlajacy z
jakiejs nowej serii-choc mam do tej firmy sentyment, bo uzywalam jej bedac
jeszcze w liceum :)
prosze o posty
i dziekuje
ania
Obserwuj wątek
    • katija1 Re: KREM Z WITAMINA C - JAKI? 03.10.03, 11:50
      Moraculum seria Aromaterapia - Young.
    • Gość: lola Re: KREM Z WITAMINA C - JAKI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 12:18
      Avon wypuscił teraz kompleks rozswietlajacy z wit C, w promocji chyba 16 zł.
      • Gość: ania Re: KREM Z WITAMINA C - JAKI? IP: 212.244.242.* 03.10.03, 12:26
        Aniu!polecam Ci serum z wit C Erisa,z tej zielonej aptecznej serii .Leciutkie i
        fajnie ,szybko sie wchłania no i jest z pompką!!!.
        • anula1977 do ani 03.10.03, 12:34
          Gość portalu: ania napisał(a):

> Aniu!polecam Ci serum z wit C Erisa,z tej zielonej aptecznej serii .Leciutkie
          i
          >
          > fajnie ,szybko sie wchłania no i jest z pompką!!!.

aneczko,
          nazwa SERUM mnie troche przestrasza,
          ja mam 26 lat. Czy to serum "sie nada"?
          pozdrowienia
          • Gość: plum1000 a moze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 13:09
            LRP krem z lewoskretna wit C? u mnie cudów nie zrobil ale moze Tobie bêdzie
            odpowiadal.
            • Gość: radiostacja1 Re: a moze... IP: 156.24.231.* 03.10.03, 13:58
              Ja jestem wielką fanką kremów z wit. C. Mam bardzo jasną karnację a witamina C
              swietnie rozświetla i odżywia cerę. Oto sprawdzone przeze mnie kremy ( mam 28
              lat i suchą skórę):
              - DUO-C, ERIS, z serii dla cery wrażliwej: bardzo lekki kremik, moim zdaniem
              lepszy na dzień niż na noc, raczej dla cer niewymagających, jak dla mnie nie
              nawilża wystarczająco ale jest tani i mogę go aplikować do woli
              - serum z witaminą C, PHARMACERIS A: świetne serum, można używać codziennie pod
              krem pielęgnacyjny niezależnie od wieku, bardzo je lubię, miałam kilka opakowań
              - ACTIVE C, La Roche Posay: mój absolutny faworyt, ja używałam wersji do suchej
              cery ( jest jeszcze dla mieszanej) na noc, jest gęsty i bardzo odżywczy, buzia
              wygląda lepiej od razu po zastosowaniu, a rano twarz jest naprawde rozswietlona
              i wypoczęta
              - IWOSTIN, krem odżywczy na no z wit. C i E: jak dla mnie gorszy ale i tańszy
              odpowiednik kremu Active C, dobrze nawilża i odżywia, ale efekt poranny nie
              jest aż tak dobry
              -OCEANIC, AA koncentrat z wit. C: miałam tylko raz bo ciężko go kupic, używałam
              pod krem i pamiętam,że byłam zadowolona

Teraz jestem zaintersowana kremem LUMENE z witaminą C. Jeżeli ktoś zna to
              proszę o opinie.

Pzdr. M.
              • Gość: ania Re: a moze... IP: 62.233.139.* 03.10.03, 14:14
                jaki rzeczowy post!
                dzieki!
                juz spisuje nazwy. Czy ten LRP-duzo kosztuje (mysle sobie, ze pewnie cos ok. 40
                zl? )
                A Oceanic mialas tez w gratisowej promocyjnej tubce, czy mozna go bylo kupic w
                normalnym opakowaniu-?
                pozdrawiam
                ania
                • Gość: radiostacja1 Re: a moze... IP: 156.24.231.* 03.10.03, 14:44
                  Aniu,
                  Active C jest niestety drogi. Kosztuje ok. 70 - 80 PLN ( za 30 ml!).
                  Co do koncentratu Oceanica to kupiłam go w zestawie z kremem do rąk i do stóp,
                  był w małej ( też 30 ml), złotej tubce. Nigdy go już potem nie widziałam.

Pzdr. M.

• Gość: kiwi Re: KREM Z WITAMINA C - JAKI? IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 03.10.03, 13:58
        Tego kremu (raczej kremożelu) Avonu używam bardzo krótko, więc o jakichś
        spaktakularnych efektach nie mogę mówić, wchłania się bardzo przyzwoicie i nie
        podrażnia. Natomist bardzo fajny krem, a raczej serum z wit. C ma Eris
        (Pharmaceris) i Idea25 krem antyrodnikowy z tą witaminą. Oba bardzo polecam, bo
        przepięknie wygładzają i rozjaśniają skórę.
        • Gość: ania Re: KREM Z WITAMINA C - JAKI? IP: 62.233.139.* 03.10.03, 14:07
          krem idei 25 mialam, przypomnialo mi sie, dla mnie byl tlusty i ciezki, ale
          pachnial rzeczywiscie milo :)
          moze sprobuje z tym erisem...?
          • Gość: plum1000 Re: KREM Z WITAMINA C - JAKI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 14:35
            LRP kosz., ok 80zl
          • Gość: penelope_75 Re: KREM Z WITAMINA C - JAKI? IP: 213.17.175.* 03.10.03, 14:38
            dla mnie najlepszy krem na swiecie to krem Heleny Rubinstein z wit. C!
            Niestety jest drogi więc nie wiem czy moja odpowidź Cię usatysfakcjonuje.
            Próbowałam innych kremów z wit. C i żaden nie był tak doskonały jak ten HR.
            Cena ok. 170 zł. Krem pięknie rozjaśnia, wzmacnia i rozjaśnia naczynka, pomógł
            mi trochę w usunieciu przebarwień i w ogóle, jak dla mnie, super. Szkoda
            tylko, że taki drogi.
            • Gość: plum1000 Re: KREM Z WITAMINA C - JAKI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 14:50
              Pene nie chce mi się wierzyć że krem może naczynka rozjaśnic..Widziałaś różnicę
              w postaci jaśniejszych naczynek po stosowaniu tego kremu?
              170zl koszt 50ml czy 30ml? bo z tego co sobie przypomianm to jak pytałam
              niedawno w perfumerii o cene HR 50ml to było to ok 250zl.
    • ula_s Re: KREM Z WITAMINA C - JAKI? 03.10.03, 15:31
      Penelope ma racje. Wit. C jest bardzo dobra na naczynka - nie tylko na te na
      twarzy.
      Polecam maseczke z wit. C - tez H. Rubinstein.
      • Gość: ania Re: KREM Z WITAMINA C - JAKI? IP: 62.233.139.* 06.10.03, 10:58
        Dziewczyny, dzieki za wszystkie posty!
        ania
    • eija Lumene 06.10.03, 11:27
      Osobiscie uzywam Lumene Advanced C-Energy i jestem z niego bardzo zadowolona.
      Ladnie pachnie oraz efektywnie wygladzil i rozjasnil mi buzie (nie mam duzych
      problemow, a raczej zmeczona i szara cere).
      W 2002 r. krem dostal najwyzsza ocene w testach ICRT (International Consumer
      Research & Testing)wsrod kremow z witamina C. Jego zleta jest tez cena. Jest to
      kosmetyk ze sredniej polki. Polecam.

Eija
      • Gość: ania Re: Lumene IP: 62.233.139.* 06.10.03, 11:33
        dzieki za opinie :)
        gdzie mozna go dostac? szczerze mowiac-pierwszy raz slysze o takim kremie.
        Mozesz podac mniej wiecej cene?
        dzieki
        a
        • eija Re: Lumene 06.10.03, 12:00
          Gość portalu: ania napisał(a):

> dzieki za opinie :)
          > gdzie mozna go dostac? szczerze mowiac-pierwszy raz slysze o takim kremie.
          > Mozesz podac mniej wiecej cene?
          > dzieki
          > a

Przyznaje, ze nie pisze z Polski i mam raczej malo doswiadczenia w kupowaniu
          kosmetykow w kraju. Pelna nazwa kremu to Lumene Vitamin+Advanced C-energy.
          Lumene to widaca marka kosmetykow finskich, popularnych, ze sredniej polki.
          Krem zawiera m.in wyciag z malin arktycznych (moroszka) oraz vitamine C i
          kosztuje ok. 15 euro.

E.
      • Gość: justy Re: Lumene IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 12:01
        eija napisała:

> Osobiscie uzywam Lumene Advanced C-Energy i jestem z niego bardzo zadowolona.
        >> W 2002 r. krem dostal najwyzsza ocene w testach ICRT (International Consumer
        > Research & Testing)wsrod kremow z witamina C.

no właśnie. lumene. ta firma jest mało popularna u nas, a myslę, ze
        niesłusznie. ostatnio dokładniej ogladałam ich kosmetyki. mają sporo kosmetyków
        bezzapachowych, szczególnie pod oczy i to już zasługuje na duży plus, bo
        większość firm, nawet w kosmetykach dla wrażliwców nie szczędzi drażniących
        substancji zapachowych.
        • Gość: kiwi Re: Lumene IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 06.10.03, 14:15
          Całągamękremów Lumene widziałam w perfumerii na Koszykowej. Ciekawe, jakie sąte
          kremy dla cery dojrzałej...
        • mandra Re: Lumene 06.10.03, 14:21

gdzie jeszcze - najlepiej w warszawie - mozna dostac lumene?

m.
          • ptasia Re: Lumene 06.10.03, 15:19
            wydaje mi się, że w Naturze w Klifie, może w Rossmanie?
            • kacperek28 Re: Lumene 06.10.03, 15:42
              U Lumene faktycznie coś kuleje dystrybucja, ale spory wybór jest w
              drogeriach "Natura". Ja tę firme odkryłam latem i jestem coraz większaą fanką,
              bo jeszcze mnie nic nie zawiodło. A mam: bazę pod cienie (w tubce, lepsza niż
              Art Deco), bazę pod makijaż (cudo, można ja stosowac samą, wygładza cerę,
              zmniejsza pory, matuje), maszeczkę oczyszczającą nos (peel-off) i krem an noc z
              retinolem. Aha, i lakiery do paznokcie też są b. fajne:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka