Dodaj do ulubionych

regulacja brwi

IP: *.mofnet.gov.pl 06.10.03, 13:11
mam dość szerokie brwi i ostatnio stwierdziłam, że moanby je podregulować.
czy któraś z was może sama reguluje? Jak to sie robi? A może nie powinnam sie
do tego zabierać? Jak często trzeba to wykonywać? Czy to boli?
Będę wdzęczna za odpowiedź.
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: eressea Re: regulacja brwi IP: *.gorzow.mm.pl 06.10.03, 16:00
      Najlepiej wybierz sie do kosmetyczki (ok.5zl). Pozniej gdy juz bedziesz miała
      wydepilowany odpowiedni kształt bedzie ci łatwiej samodzielnie regulować brwi.
      Cóz wyrywanie włosków nie jest zbyt przyjemne,ale zbytnio nie boli. Jesli chodzi
      o czestotliwosc regulacji to zalezy od szybkosci pojawiania sie włosków, ja
      wyrywam włoski co 5 dni.
    • mantha Re: regulacja brwi 06.10.03, 16:13
      Ja tez polecam pojsc do kosmetyczki, jak zaczniesz robic to sama to oszalejesz
      (ja nie jestem w stanie zadac sobie tyle bólu :-)
      kosmetyczka robi to szybciutko, sprawnie i tanio. ja w ogole juz sobie tym nie
      zawracam glowy, bop jak przypomne sobie walki z braiwmi w lazience,
      przykladanie lodu i dzikie wrzaski to dziekuje uprzejmie.
      pozdrawiam
    • Gość: ElisaDay na ciepło. IP: *.tele2.pl 06.10.03, 16:20
      nie reguluj tylko za bardzo, bo takie cieniutkie paseczki zamiast brwi to
      koszmar. ja wyrywam te, ktore wychodzą poza linie brwi i te bliżej oka, w
      zewnetrznej częsci, blizej skroni. robie to sama, bo umiem, trzeba miec dobrą
      pęsetę, żeby rzeczywiscie łapała wloski bo niektore po prostu nie łapią :/. ja
      to robie zazwyczaj po gorącej kąieli, bez tego czasem, ale raczej rzadko za
      duzy szok.
      nigdy nie wyrywam żadnych włosków (tez depilacja nóg) po przykładaniu lodu, bo
      to dla mnie nic nie daje, przeciwnie - jeszcze bardziej boli.
      na ciepło rozszerzają sie pory, dlatego łatwo idzie.
      ale moze jak nie umiesz najpierw idz do kosmetyczki. czasem gratis przy jakims
      zabiegu.
    • Gość: ElisaDay czestotliwosc wg. potrzeb IP: *.tele2.pl 06.10.03, 16:22
      nalezy to robic tak czesto, jakie masz potrzeby, czyli jak odrosną ktoreś
      włoski. u mnie to ok. 2 dni.
      • Gość: ElisaDay :/ IP: *.tele2.pl 06.10.03, 21:20
        ja nic nie mowie, ale akurat dzis jak sie wypowiedzialam ze b. zadowolona
        jestem ze swojej wlasnej regulacji brwi to siostra przyszla i stwierdzila ze
        mam okropne te brwi, za krotkie, a jak sie okazalo ze nie za krotkie to ze za
        szerokie u nasady i to tak wygląda i powinnam isc do kosmetyczki. przy
        nablizszym czyszczeniu chyba sobie zażyczę. wyreguluje tez blizej oczu, na dole.
    • Gość: ina_ina Re: regulacja brwi IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 06.10.03, 16:35
      Ja też długo nie mogłam się zdecydować na ten zabieg, aż w końcu poszłam do
      fryzjera, gdzie była też kosmetyczka i mi te brwi wyregulowała. Cóż na początku
      faktycznie trochę boli, ale da się przeżyć, a teraz to sobie sama pęsetką
      wyrywam.
    • Gość: ola Re: regulacja brwi IP: *.betanet.pl / 192.168.2.* 06.10.03, 19:26
      gdzie w Krakowie polecacie isc do dobrej kosmetyczki,ktora wyreguluje brwi z
      wyczuciem? (mam dosc geste)
    • Gość: aga Re: regulacja brwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 12:04
      boshe! kobiety! przecież to jest zupełnie prosta sprawa i nic nie boli!
      chodzenie do kosmetyczki po to zeby wyrwała kilka włosków uwazam za przesadę.
      sama reguluje sobie brwi od zawsze, robie to co kilka dni, gdy pojawiaja sie
      nowe włoski i nie wyobrazam sobie żebym miała chodzic z tym do kosmetyczki co
      pare dni albo też czekać z takimi kilkoma odrosnietymi az odrosnie mi
      wiecej ;) a jesli chodzi o ból - jesli macie takie problemy z wyrwaniem kilku
      włosków, to jak w takim razie rozwiazujecie sprawe depilacji???
      • mantha Re: regulacja brwi 08.10.03, 12:28
        Bol to sprawa indywidualna, dla mnie wyrywanie tych wlosow jest po prostu nie
        do zniesienia: wolalabym robic to sama w domu, a nie specjalnie udawac sie do
        kosmetyczki, ale nic z tego. mam b. grube i geste brwi, nawet kosmetyczka, u
        ktorej bylam pierwszy raz powiedziala, ze nie jest lekko, wiec sama nie
        zawalcze - nie ma mowy.
        jezeli chodzi o depilacje innych czesci ciala - nie mam problemow.
    • Gość: Zyta Re: regulacja brwi IP: *.dom.waw.wp / *.wp-sa.pl 08.10.03, 12:32
      Zgadzam sie z Aga - depilacja brwi wcale nie boli, no moze za pierwszym razem
      mialam problem, ale teraz nic nie czuje. Robie to sama, niestety czesto, bo
      strasznie szybko mi odrastaja.
      • yagienka Re: regulacja brwi 08.10.03, 15:39
        również reguluję brwi sama, odrastają mi szybko więc chyba co kilka dni
        musiałabym odwiedzać kosmetyczkę. poza tym to nic nie boli - wystarczy napiąć
        odpowiednio skórę, no i mieć dobrę pensetę ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka