Dodaj do ulubionych

krem La Prairie

IP: *.bbnplanet.com 08.10.03, 18:32
Witajcie,

Ostatnio " zainvestowalam" bo jest cholernie drogi $140 i $100 na krem do
twarzy i do oczu z tej oto firmy. I musze wam przyznac,ze to byla moja
najlepsza investycja, ktora zrobilam. Krem jest na prawde warty mojej forsy,
Ciekawa jestem czy ktos uzywal tego kremy i co za zdanie macie o tym kremie?

Dzieki

Chce jeszcze cos dokupic z tej serii, moze cos poradzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: lola Re: krem La Prairie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 18:57
      A konktretnie co robi?
      • Gość: ines Re: krem La Prairie IP: 81.15.189.* 08.10.03, 19:10
        A jaki to krem . La Praire to firma która robi kilka serii.
        • Gość: ... Re: krem La Prairie IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 08.10.03, 20:18
          Stosowalam krem najdrozszy z tej firmy 300$, odradzam, nie warto, zapach
          tragiczny a efekty zadne, nawilzal, wygladzal, bo zawieral silikony i tyle.
          A wiecie ze La Praire nalezy do koncernu Beiersdorf tego samego co robi
          Nivea. Jak dla mnie przecenione, owszem mile w zastosowaniu, poza tym
          smierdzacym dla mnie za 300, ale nie cudowne, a cena by wskazywala ze i owszem.
          • basia_niechcic Re: krem La Prairie 08.10.03, 20:55
            ja rowniez mialam podobne wrazenie, ale pomyslalam, ze to moze kwestia
            wygorowanych oczekiwan zrodzonych przez taka a nie inna cene. Choc sklad tego
            kremu jest nad wyraz bogaty. Nie wiem wiec dlaczego ilosc skladnikow nie
            przeklada sie na pozadane efekty.
            Natomiast bardzo pozytywnie zaskoczyly mnie produkty pielegnacyjne Sisley`a,
            choc ilosc skladnikow nie jest az tak rozbudowana. Ale kremu ´"Sisleya" raczej
            nie polecilabym, u mnie powodowal nieprzyjemne odczucie naciagania skory.
            Ciekawa jestem czy mialas do czynienia z ta marka?
            • Gość: .... Re: krem La Prairie IP: *.tnt40.mia5.da.uu.net 08.10.03, 21:18
              dluga lista skladnikow jeszcze o niczym nie swiadczy, drogie firmy czesto
              umieszczaja wiele skladnikow, ale w znikomych ilosciach, patrzac w sklad
              wydaje sie jaki bogaty krem, ja preferuje kosmetyki o krotkich a skutecznych
              skladach,nie chce sobie uwrazliwac niepotrzebnie skory, Sisley tez mnie nie
              zachwycil, wiele preparatow mnie uczulilo, poza tym tez nie moge przelozyc
              ceny na jakosc, zwlaszcza tej najdrozszej perelki sisleya
              • basia_niechcic Re: krem La Prairie 09.10.03, 00:25
                no wlasnie, ale powiedz jakie w takim razie kosmetyki wydaly Ci sie skuteczne i
                godne polecenia? Moze zlota seria estee lauder? Czy znasz np. the ultimate
                cream, chyba przekrecilam nazwe, ale chodzi o te ostatnia serie z drobinkami
                perel i mnostwem innych cudow.
                • Gość: ... Re: krem La Prairie IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 09.10.03, 01:21
                  wszystko zalezy co masz na mysli skuteczna, w czym skuteczna?
                  W kazdym razie zadna znana i droga marka, cena nie ma tu znaczenia, liczy sie
                  jakosc, a czesto nie idzie ona w parze z reklama.
          • Gość: lulu Re: krem La Prairie IP: 64.81.200.* 09.10.03, 05:44
            zaskoczylas i moze masz racje,
            ale zapach mi bardzo odpowiada no i na razie dziala super, jednak zobacze czy
            beda jakies skutki po miesiacu.
            A co do NIVEa to nie wiem skad masz ta informacje. Ten krem jest produkowany w
            Szwajcarii a NIvea w Niemchech jezeli sie nie myle?
            • marghot Re: krem La Prairie 09.10.03, 08:49
              Gość portalu: lulu napisał(a):

> zaskoczylas i moze masz racje,
              > ale zapach mi bardzo odpowiada no i na razie dziala super, jednak zobacze czy
              > beda jakies skutki po miesiacu.
              > A co do NIVEa to nie wiem skad masz ta informacje. Ten krem jest produkowany
              w
              > Szwajcarii a NIvea w Niemchech jezeli sie nie myle?

Nie tylko w Niemczech, firma B. ma fabryki poutykane w różnych krajach, vide
              Polaks, Poznań
            • Gość: ines Re: krem La Prairie IP: 81.15.189.* 09.10.03, 10:52
              To raczej oczywiste że kosmetyki z górnej półki mają piękny zapach. Jaki to
              krem La Praire i co robi oprócz jak się domyślam nawilżania. Za takie pieniądze
              piękny zapach kremu i właściwości nawilżajace to chyba za mało.
    • ula_s Re: krem La Prairie 09.10.03, 14:06
      W ostatnim numerze niemieckiego InStyle jest artykul o kremach tych najdrozszych
      firm. Jedna dziennikarna testowala na sobie 3 kremy: regenaracyjny La Praire,
      i jeszcze po jednym (najdrozszym) kremie z Sisleya i Kanebo. Po tygodniu
      stosowania La Praire - wyskoczyly jej pryszcze. Sorry ale od kremu za takie
      pieniadze - oczekiwalabym, ze nie powoduje tego typu niespodzianek.

• Gość: ... Re: krem La Prairie IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 09.10.03, 16:15
        Zatykac pory moze kazdy krem nie zalezy to od ceny ale od indywidulanych
        reakcji, a informacja co do koncernu jest jak najbardziej prawdziwa, wystarczy
        przeszukac internet.
        • Gość: lulu Re: krem La Prairie IP: *.bbnplanet.com 09.10.03, 18:27
          chcialabym tylko dodac, ze nie kazdy krem pasuje do kazdej cery.
          Przeciez moze byc najtanszy i dobry i bajdrozszy i nic zalezu czy on ci pasuje.
          Dla mnie na przyklad bardzo pasuje i sie ciesze.
          • Gość: ines Re: krem La Prairie IP: 81.15.189.* 09.10.03, 18:46
            Dwa razy grzecznie pytałam o jaki krem La Praire chodzi i co on takiego zrobił
            (poza nawilżaniem jak się domyślam).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka