Gość: uza Nigdy nie kupuj tuszu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 13:55 Nigdy nie kupuj tuszu! Powie Ci to każda uczciwa konsultantka. Moja konsultantka nie zachwala też lakierów do paznokci. Ja też ze swojego nie jestem zadowolona, za to odżywka do paznokci jest OK Bezsensu jest też cień do powiek w sztyfcie, chociaż niektórzy go chwalą. Jak dla mie ma fatalną konsystencję i ciężko jest go równomiernie rozprowadzić. Za to bardzo polecam szmapony-zarówno Advanced Techn., jak i tę druga linię. W życiu nie miałam tak miękkich włosów jak po szamponie aloesowo-ogórkowym. Jestem też zadowolona z serii Naturals- używam kremów do rąk(migdałowy, z mniszkiem lekarskim) i balsamów- super pachną(zwłaszcza borówkowy) i dobrze nawilżają A z rozmów z koleżankami- dobra jest linia SSS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uza Re: Nigdy nie kupuj tuszu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 13:57 Zapomniałam dodać- linia zielona do cery tłustej bez rewelacji,ale bardzo wydajne Radzę uważać na kolory podkładów i pudrów-w rzeczywistości poza tymi najjjaśniejszymi odcieniami, pozostale są super ciemne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Nigdy nie kupuj tuszu! IP: *.am.lodz.pl 10.10.03, 23:24 Do dobrych moim zdaniem dodam jeszcze antyperspirant w kulce aloesowy, szampon nabłyszczający z pomarańczą, kremy na zimę do twarzy i rąk; lubię też krem do rąk SSS i peeling do ciała - fajny był z mandarynką, ale przestali produkować. Poza ty zapachy zupełnie mi nie leżą, produkty do pielęgnacji twarzy (toniki,kremy)bardzo podrażniały mi skórę, a kolorówki to już nawet nie próbuję. Balsamy i plyny do kąpieli moim zdaniem takie sobie- wolę np. Aromatotherapy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee... Re: Nigdy nie kupuj tuszu! IP: *.kolista.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 18:34 Ja osobiscie nie polecam lini SSS, mam z niej balsam i oliwke w spray'u do ciala i nie moge ich uzywac - zatykaja mi pory, skora nie moze oddychac i momentalnie pojawiala sie krosty (wypryski) na dekoldzie i na rekach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia76 Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.u.mcnet.pl 09.10.03, 14:23 polecam podklad antystresowy oraz serie advanced techn., a szczegolnie fluid do koncowek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: 212.122.214.* 09.10.03, 14:30 Absolutnie odradzam tusze do rzęs! Okropnie sklejają rzęsy, robią czarne podkówki, są nietrwałe, ogólnie beznadziejne. Lakiery tez takie sobie, po dwóch dniach odpryskują, czasem nawet następnego dnia. Jestem natomiast zadowolona z podkładu Calming effect. Rzeczywiście rozjaśnia i koi skórę, lecz niestety na mojej tłustej cerze szybko się świeci (ale zawsze można ten efekt zmatowić). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 19:25 Akurat uzywam tuszu z Avonu, tego najnowszego z małą szczoteczką oraz wydluzajacego i nie zauwazyłąm u siebie tego co opisujesz, ani mi sie nie rozmazuja ani nie sklejaja, nie mam podkówek.Lubie ten najnowszy bo szczoteczka dociera do kazdej rzesy.Wczesniej miałaam lash arcitect- ten to dopiero skleja! A kosztuje 3 x wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 14:31 f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=143420 bogate źródło opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.su.krakow.pl 10.10.03, 09:52 Ja też mam właśnie tusz do rzęs i uważam, że jest bardzo fajny. Szampon ogórkowy jest super, ale naprawde boska jest maseczka do włosów w pudełku - moim zdaniem rewelacja. Nie polecam natomiast lakierów do paznokci i serii color trend - totalne badziewie - oczywiscie moim zdaniem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 09:59 Stosuję ich kremy i jestem zachwycona. Zwłaszcza taki dotleniający, nazwy nie pamiętam, ale jest tylko jeden, to się nie pomylisz. Jest jeszcze taki sztyft z retinolem - wygładził mi pionowe zmarszczki na czole, co do tej pory nie udało sie zadnym kosmetykiem. Próbowałam wszystkiego, nawet bardzo drogiego, i dopiero teraz mogę przestać mysleć o botoxie. Znakomite są tez takie dwie maseczki w tubkach - chłodząca i rozgrzewająca. Stosowane raz w tygodniu wystarczają na pare miesięcy i naprawde działają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia7 Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: 212.182.117.* 10.10.03, 12:39 wielkie dzieki dziewczyny za odpowiedzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astra Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 10.10.03, 12:41 ja jestem konsultantką avonu i zgadzam się z opinia większości, tusze do rzęs są tandetne, lakiery do paznokci dłuuuuuuuuugo schną i szybko odpryskują,seria color trend dla nastolatkow lubiących tandetę ale jest wiele produktów bardzo fajnych, ja np. uwielbiam różową serię SSS dla mnie pięknie pachnie, serię Naturals, serię kosmetyków Pur blanca i Celebre(dezodorant w kulce, sprayu,talk do ciała i perfumy, szampony advanced techniques i ogórkowy. Do moich ulubionych produktów należa też kulki brązujące, blyszczyk do ust Arabian Glow ten różowawy i kremy do rąk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIA Do ASTRA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 14:55 Czy jest możliwość poproszenia o przysyłanie katalogów pocztą bez konieczności płacenia za to komukolwiek, bo sporadycznie korzystam i nie chcę być przywiązana do 1 konsultantki Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie 10.10.03, 13:57 No tak i znowu wychodz ze kazdy lubico innego. Dla mnie ten ogorkowy szampon byl porazka, zrobil mi lupiez a wlosy byly tluste po kilku godzinach. Rozowa seria sss mnie dusila swoim zapachem. Jedyne co sie zgadza to ze kolor trend to dziadostwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carrie Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 16:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carrie Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 17:04 Zgadzam się,że lakiery są beznadziejne-odpryskuja na 2gi dzień,mnie również nie odpowiadał krem z wit.E,skóra była ściągnięta i sucha,z tuszu byłam zadowolona adekwatnie do ceny 13 zł.Natomiast gorąco polecam krem do rąk z silikonem,dobry jest również podkład Perfect Wear,seria SSS akurat mi odpowiada(zapah to kwestia gustu mi się podoba) Odpowiedz Link Zgłoś
maira Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie 11.10.03, 10:40 mnie się podaba seria naturals,szczególnie migdałowa i borówki!dobry jest też krem glicerynowy do rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morelka Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.media / *.media-saturn.com 10.10.03, 17:56 za zadne skarby Nie kupujcie peelingu z zielonej herbaty, totalnie nieskuteczny i okropnie pachnie (albo nawet smierdzi :-((), lakiery do paznokci i szminki kolorowe to fatalna pomyłka, podobnie jak ekspresowama maska 123 i dezodorant coś tam 24. Ok (dla mnie)są: kremy nawilżające Natural (brzoskwiniowy i aloesowy), SSS do rąk, płyny do kąpieli (truskawka i grejpfrut), osatnio kupiłam krem matujący w zielonej buteleczce z pompką - może być, a mój mąż lubi żel pod prysznic Aqua aaaa i jeszcze całkiem w porządku był krem na zimę w dużym niebieskim pudełku Odpowiedz Link Zgłoś
furby Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie 10.10.03, 21:48 ja z kolei bardzo lubie maske 123... uzywam czesto kosmetykow Avonu, zwlaszcza balsamow do ciala (najbardziej lubie pomaranczowy czy mandarynkowy z serii Avon Therapy), szamponow i maseczek do twarzy - i jestem z nich zadowolona. Jedyny niewypal, jaki mi sie zdarzyl, to zel do mycia twarzy "pore Fection" czy cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 10.10.03, 22:54 ja bardzo lubie serie Anew (krem biologie+ i zel pod oczy, z dozownikami) oraz maske-folie peel-off i balsam do wlosow na noc oraz maske, tez do wlosow. czesto wracam do kremu rumiankowego do rak i kiedys byl pieeeknie pachnacy plyn do kapieli o zapachu pizma, ehh, wspomnienie. tusze niedobre, lakiery do paznokci tez, podklady ciemne i masywne, balsamy niedobre, wody nietrwale - opinie moich kolezanek sa nienajlepsze. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
klakierka Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie 11.10.03, 11:44 Używałam weielu ksmetyków AVONU :) bo lubie nowości a one są w dostępnych cenach wiec łatwo mnie skusić. Zgadzam się ,z tym ze mają wiele niewypałów ale jest tez kilka naprawde porządnych kosmetyków , które warto kupić jak są w promocji bo z niewielką wtedy ceną idzie dobra jakość. Color Trend dla mnie porazka- mam jedynie beżowy cień którego używam do roświetlenia łuku brwiowego :) Szampony i odżywki z zadnej serii mi nie podchodzą- ale moze to moje widzimi sie :) w każdym razie nie uzywam Bardzo lubie szminki nawilzające - na ustach błyszczy jak błyszczyk a wygodniejsza w uzyciu- szczególnie polecam lekko rózowawą coton candy chyba tak sie nazywa ten kolorek Perfumy Avonu są sprawą duskusyjną- bo zapach kazdy inne lubi ale mysle ze na codzień sie nadają :) lubie ich tusz ten ostatni ale trzeba przyzwyczaić sie do szczoteczki, cienie ok,moja mama bardzo lubi kremy anew i zauwazyłam ze duzo pań chwali te kremy - u mnie w pracy kolezanka konsultantka regularnie zbiera zamówienia na te kremy jak są w promocji wiec chyba coś tym jest płyny , zele do kapieli -ok jesli sie kupi w promocji to chyba tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie 11.10.03, 15:09 Dla mnie świetny jest nowy tusz (designer) - nie skleja, nie sypie się, nie rozmazuje, a oczy są taaaaaaaakie :) Oprócz tego lubię szminki i krem na noc do suchej cery (ten z niebieską nakrętką) I nigdy więcej nie skuszę się na lakier do paznokci. Trwalszy można kupic w kiosku cztery razy taniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psotka Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 17:58 kąpiel cynamonowa do stóp,balsam z serii SSS,reszta kosmetyków do stópek-to dla mnie kosmetyki w miarę fajne.Reszta,jak tusze,pomadki,lakiery to kicz,a podkłady różnią się kolorami z katalogu....perfumy wolę ze sklepu,ale każdy lubi co innego.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.03, 23:59 lubię krem Anew - ten z pompką i żel pod oczy (również z tej serii). Podobają mi się także żele i balsamy z serii Naturals szczególnie migdałowy i liliowy, balsam spa planet i woda dream life - te zapachy - no, ale to kwestia gustu. Odradzam podkłady z serii color trend i lakiery do paznokci - beznadzieja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.acn.pl / *.acn.pl 12.10.03, 01:19 polecam peeling do twarzy z serii dla mlodych osob (to jest chyba seria przeciwtradzikowa) - jest bardzo silnie "scierny" wiec polecam w szczegolnosci dla tlustych, niewrazliwych cer. bardzo lubie krem do piet, naprawde zmiekcza pod warunkiem, ze sie goo codziennie uzywa. dobre sa tez kremy do rak. Natomiast odradzam lakiery do paznokci - schna wyjatkowo dlugo. tusze, podklady, cienie sa przecietne - mysle ze mozna kupic lepsze o wiele taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helenka Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.torun.dialup.inetia.pl 12.10.03, 07:23 nowy zapach TRESELLE - faceci po prostu głupieja - a sam zapach utrzymuje sie baaaardzo długo - polecam naprawdę super!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 13.10.03, 10:01 nowy zapach TRESELLE - faceci po prostu głupieja - a sam zapach utrzymuje sie > baaaardzo długo - polecam naprawdę super!!!!!!!!!! Nie rozumiem, bo w reakcji na ten zapach to mój facet wychodzi na piwo a pies szczeka :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia7 Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: 212.182.117.* 14.10.03, 12:08 dzieki za odpowiedzi ..i czekam na wiecej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 19:32 Fajny jest krem na noc z podwójnym retinolem,puder w kamieniu, tonik Naturals z aloesem,krem glicerynowy do rak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleuve Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.10.03, 21:19 Super jest balsam do ciala z serii NAtularals o zapachu melona i peeling z serii przeciwtradzikowej. Jest naprawde bardzo skuteczny, Procz tego korektor z tej samej serii i perfumowana woda toaletwa Tressele. Super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia7 Re: kosmetyki avon polecacie ,niepolecacie?(jakie IP: 212.182.117.* 14.10.03, 21:20 ja ostatnio skusilam sie na te kosmetyki i kupilam puder w kamieniu ,jasny ,jest ok, kremik do rak z mnieszkiem lekarskim fajnie nawilza teraz zastanawiam sie nad podkladem aksamitnym ,takim w granatowej tubce doradzcie!!!! aha i mam jeszcze super blyszczyk taki w tubce !!! Odpowiedz Link Zgłoś