Dodaj do ulubionych

Peeling pirogronowy - robił ktoś?

09.09.08, 11:48
Jakie są efekty? Warto?
Obserwuj wątek
    • bizar.re Re: Peeling pirogronowy - robił ktoś? 11.09.08, 11:38
      Ja jak narazie mam za sobą tylko 1 zabieg - chciałam rozjaśnić ślady po rozdrapanych wypryskach, których narobiłam sobie na twarzy pod wpływem stresu. Efekt była naprawdę dobry, razem ze skórą wszystko zeszło, choć przypuszczam, że w wypadku głębszych blizn trzeba by zabieg powtórzyć kilkakrotnie. Efekt zależy więc od tego, co chcesz uzyskać, oraz indywidualnych właściwości skóry. Ja zastanawiam się nad ponownym zabiegiem, tym razem kilkoma pod rząd, by rozjaśnić przebarwienia posłoneczne, o skuteczności tego zastosowania peelingu nie mogę się więc jeszcze wypowiedzieć.
      • oliwka86 Re: Peeling pirogronowy - robił ktoś? 25.09.08, 13:32
        napisz proszę ile zapłaciłaś za ten zabieg? ja idę na niego jutro rano... możesz opisać po jakim czasie zeszła Ci skóra i czy jest to bardzo uciążliwe? czy można się potem pokazać się ludziom?;)
        • bizar.re Re: Peeling pirogronowy - robił ktoś? 25.09.08, 15:14
          O ile dobrze pamiętam, to zapłaciłam 150 zł. Zabieg miałam robiony w piątek, by przynajmniej przez dwa dni móc nie pokazywać się osobom postronnym. Natychmiast po zabiegu skóra intensywnie czerwienieje - ponadto pani dermatolog posmarowała moją twarz maścią łagodzącą pieczenie, w związku z czym moja buzia była nie dość ze wściekle czerwona, to jeszcze błyszcząca jak lustro. O ile to możliwe, nie polecam więc powrotu do domu komunikacją miejską... do poniedziałku zbladłam, w miejscach blizn pojawiły się brązowawe plamy. Skóra zaczęła mi schodzić dopiero w środę i schodziła przez cały tydzień. Było to widoczne, ale dało się przeżyć. Po nałożeniu warstwy kremu i przypudrowaniu twarz wyglądała po prostu na przesuszoną - można było pokazać się publicznie (jednak nie przez pierwsze dwa dni - przynajmniej w moim wypadku). Podobno jednak każdy reaguje na zabieg inaczej - trudno więc przewidzieć, czy twoja skóra zachowa się tak samo. Peeling występuje chyba w kilku stężeniach, więc efekt może zależeć również od tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka