Dodaj do ulubionych

PLAMY na TWARZY!!!!!

IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 12.10.03, 22:15
Od zeszlego lata mam ciemniejsze plamy na czole i nad gorna warga, wystarczy
troche slonca (tez solarium), a plamy pojawiaja sie momentalnie. (jedna taka plama
polawila sie tez na policzku). Zupelnie nie wiem co robic. Przeszukalam forum, a wiec
kremy rozjasniajace???? bylabym niezwykle wdzieczna, gdyby ktos o podobnym
problemie odezwal sie z propozycja, co z tym fantem zrobic!!! (Mieszkam za granica,
na razie wole sobie dac spokoj z tutejszymi dermatologami)
Obserwuj wątek
    • sanis Re: PLAMY na TWARZY!!!!! 12.10.03, 23:58
      Być moze zazywałas jakies leki, które powodują taka reakcje skóry (moze
      tabletki antykoncepcyjne???). Może to objaw grzybicy (także powstaja ciemne,
      brunatne plamy). Myślę, ze jednak nie obejdzie sie bez dobrego dermatologa.
    • Gość: justy Re: PLAMY na TWARZY!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 00:31
      po pierwsze zawsze, codziennie bez wyjątku krem z fotostabilnym filtrem minimum
      spf 30 a im wyżej tym lepiej.
      w ramach rozjaśniania można stosować złuszczanie kwasami oraz substancje
      wybielajace,np. hydrochinon, wit.C, wyciąg z morwy, arbutyna,... możesz pójść
      do dermatologa, to coś ci zaleci.
      • Gość: miki Re: PLAMY na TWARZY!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 08:57
        co to znaczy "fotostabilny filtr" ?
        miki
        • Gość: penelope_75 Re: PLAMY na TWARZY!!!!! IP: 213.17.175.* 13.10.03, 09:47
          proponuję żel Neostraty. Podam Ci linka, poczytaj:

www.bio-med.pl/neostratadetal.html
          Według mnie masz plamy posłoneczne, prawdopodobnie bierzesz tez pigułki
          antykoncepcyjne.
          Ja z takimi przebarwieniami walczyłam bardzo długo-ponad rok. Najlpeszym i
          najskuteczniejszym preparatem do usuwania przebarwien okazał się zel HQ firmy
          Neostraty

• Gość: jk Re: PLAMY na TWARZY!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 10:32
            też mam takie słoneczne aplamy nad górną wargą (wygląda jak wąsik) a jak słońce
            mocniej przygrzeje to ciemnieje - STRASZNE - mam to od tego roku - brałam
            ziołowe preparaty z dziurawcem niestety latem - może ktoś zaproponuje coś
            taniego żeby wybarwić te plamki
            • Gość: penelope_75 Re: PLAMY na TWARZY!!!!! IP: 213.17.175.* 13.10.03, 11:29
              zapomniałam dodać, ze nie wolno zapominać o kremach z wysokimi filtrami ,
              poniważ im więcej wystawiasz twarz na słońce tym plamy ciemniejsze!
              Tak więc np. na dzień pod makijaż krem z filtrem 15 Iwostin, przy plażowaniu
              najlepiej mleczko lub krem do opalania z filtrem 60.
              Ja smarowałam wysokim filtrem tylko plamy resztę buzi filtrem 15 lub 20.

Tanich wybielających kosmetykó niestety nie znam. No może poza pilingiem i
              cytryną ale to nie załatwi sprawy, zwłaszcza przy głębszych plamach.
          • Gość: lisa Re: PLAMY na TWARZY!!!!! IP: *.aster.pl / 10.72.0.* 13.10.03, 19:03
            Gość portalu: penelope_75 napisał(a):

> proponuję żel Neostraty. Podam Ci linka, poczytaj:
            >
            > www.bio-med.pl/neostratadetal.html
            > Według mnie masz plamy posłoneczne, prawdopodobnie bierzesz tez pigułki
            > antykoncepcyjne.
            > Ja z takimi przebarwieniami walczyłam bardzo długo-ponad rok. Najlpeszym i
            > najskuteczniejszym preparatem do usuwania przebarwien okazał się zel HQ firmy
            > Neostraty
            >

Penelope,
            Dlaczego wybrałaś właśnie HQ żel z linii na przebarwienia Neostraty ? Ktoś Ci
            polecił ? Masz porównanie z innymi ich kosmetykami ? Mi np. żel 4 x Forte
            wydaje się z opisu najsilniejszy. Przymierzam się aby kupić coś na
            przebarwienia (mam sporą ciemną plamę na czole) i nie wiem który.
            >
        • Gość: justy Re: PLAMY na TWARZY!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 21:01
          Gość portalu: miki napisał(a):

> co to znaczy "fotostabilny filtr" ?

to taki, który nie traci swoich właściwości ochronnych wraz z upływem
          czasu/ekspozycja na UV; gł. typu Mexoryl i Tinosorb
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka