22.09.08, 14:51
Używałam szampoetek Joanna Multi Color Effect, ponieważ zależało mi na
krótkotrwałym efekcie, i szamponetka rzeczywiście zawsze szybko schodziła.
Niestety w chwili szalenstwa zrobiłam sobie na swoich blond włosach
szamponetkę Czerwona Porzeczka. No i tym razem sie nie zmyło! Tzn zatrzymało
się na...różu. I nie chce schodzić. Co zrobić? Mam piękne długie włosy i nie
chcę ich farbować, chcę wrócić do własnego koloru, jak przyspieszyć zmywanie
szamponetki? Czy może ona nie zejść wcale? Może są jakieś "odplamiacze" do
włosów?;) RATUNKUUU!!
Obserwuj wątek
    • Gość: MP Re: POMOCY:( IP: *.chello.pl 25.09.08, 13:30
      możesz spróbować wywabic kolor szamponem przeciwłupieżowym...ale jeżeli to nie
      poskutkuje, to konieczne będzie farbowanie, najlepiej odcieniem zbliżonym do
      twojego naturalnego i najlepiej u fryzjera
      • ija001 Re: POMOCY:( 27.09.08, 00:51
        Dziękuję, tak właśnie planuję:) Ale słyszałam o "odfarbianu" włosów w salonach
        fryzjerskich, wie ktos cos na ten temat??
        • storczyk1978 Re: POMOCY:( 29.09.08, 11:38
          Tak Jest cos takiego. Jest to podobno dosyc zdrowe dla wlosa. Pani fryzjerka
          tłumaczyła mi ze preparat unosi łuskę włosa po czym wypłukuje się resztki farb
          spod tych łusek. Miałam cos takiego robione. Przy czym ja miałam ściąganą farbę
          ( tzw III poziom) i wiadomo nie zeszło w 100%, bo tam gdzie warstw było kilka (
          a moze juz kilkanaście) włosy były w nieco innym odcieniu. jednak po nałożeniu
          kilku pasemek można spokojnie wyjść do ludzi z ładnym kolorkiem na głowie. Ja
          miałam ściągany ciemny czekoladowy brąz z mojego średniego blondu. i wyszło
          super, wiec twoja porzeczka to zapewne drobiazg. włosy nie są osłabione miękkie
          ( a nie pomarańczowe i szczotkowate jak po starych zabiegach) Polecam- jeśli nie
          wyjdzie z szamponem
        • ija001 Re: POMOCY:( 06.10.08, 21:50
          Kurcze a mi bardzo dobra fryzjerka powiedziała, że to wypłukuje też mój kolor i
          od razu trzeba pofarbować włosy...:/ (w sumie ok 350zl...) ale gdzie warto iść
          na taki zabieg w Krakowie?? Pomóżcie proszę:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka