Dodaj do ulubionych

Neostrata czy Melora - na przebarwienia

IP: *.crowley.pl 14.10.03, 14:56
Czy ktoś ma jakieś rozeznanie, które preparaty na przebarwienia będą lepsze
(skuteczniejsze). Preparaty obu firm można kupić przez internet za
pośrednictwem firmy Bio-Med.
Podaję poniżej adresy www:
www.bio-med.pl/d4.html
www.bio-med.pl/neostratadetal.html
Mi z opisu najskuteczniejszy wydaje się żel Melory 4 x Forte
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Neostrata czy Melora - na przebarwienia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 22:27
      melora wygląda na skuteczniejsza, ale na pewno będzie mocno drażnić, więc nie
      wiadomo, czy dasz darę stosować tak "skuteczny" krem...
      • Gość: kaska3 Re: Neostrata czy Melora - na przebarwienia IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 15.10.03, 10:46
        Anka!
        ja tez mam play posloneczne i do tego przebarwienia potradzikowe. zamierzam z tym w
        koncu cos zrobic! Co do Neostraty, nie zdecydowalam sie na krem (badz zel)
        rozjasniajacy , ale kupilam krem AHA 15%. Czy on tez cos daje??? Czy na plamy
        potradzikowe jest on skuteczny? troche sie boje, ze nie bede musiala zrezygnowac
        kompletnie z solarium (do tej pory zaslanialam czolo - gdzie mam owe plamy) jak to
        wszystko dziala???? Jak masz chwilke, to napisz prosze.
        • Gość: anka Re: Neostrata czy Melora - do Kaski3 IP: *.markom.krakow.pl / 192.168.1.* 15.10.03, 11:35
          Gość portalu: kaska3 napisał(a):

> Anka!
          > ja tez mam play posloneczne i do tego przebarwienia potradzikowe. zamierzam
          z t
          > ym w
          > koncu cos zrobic! Co do Neostraty, nie zdecydowalam sie na krem (badz zel)
          > rozjasniajacy , ale kupilam krem AHA 15%. Czy on tez cos daje??? Czy na
          plamy
          > potradzikowe jest on skuteczny? troche sie boje, ze nie bede musiala
          zrezygnow
          > ac
          > kompletnie z solarium (do tej pory zaslanialam czolo - gdzie mam owe plamy)
          jak
          > to
          > wszystko dziala???? Jak masz chwilke, to napisz prosze.

Przeczytaj, proszę co napisałam do Lisy.
          Wiesz, ja bym się trochę obawiała solarium. Nie, żebym była w ogóle przeciwna!
          Ale przy przebarwieniach bałabym się. Ja nie byłam nigdy, chociaż nieraz mnie
          korciło. ;-) Jeśli już, to używam samoopalacza. Teraz przestałam, bo napawam
          się swoją bladą, rozjaśnioną buźką i chcę widzieć efekty stosowania tego
          żelu. :-) Opalać się w ogóle nie powinnam, bo właśnie mam te przebarwienia (po
          ciąży, no i tabl. anty...), a poza tym różne zmiany (pieprzyki i inne), i
          lekarz powiedział, że nie powinnam się wystawiać na słońce. :-((( A tak lubię
          być opalona...
          A jeśli chodzi o krem z kwasami, to też zobacz w poście do Lisy. Ten SVR to
          był jedyny, silny dosyć, chyba za bardzo, jak na moją delikatną buźkę. ;-)))

Pozdrowienia!
          Ania
    • Gość: anka Re: Neostrata czy Melora - na przebarwienia IP: *.markom.krakow.pl / 192.168.1.* 14.10.03, 22:59
      Znam tylko żel Neostrata, tego drugiego preparatu nie.
      Od dawna mam przebarwienia, ale to co było po ostatnich wakacjach, to zgroza!
      Wyglądałam makabrycznie! :-(((( Na środku gębusi biała plama, dookoła ciemny
      brąz. :-(((( Minęły prawie 2 miesiące, z plam niewiele zostało!!! :-)
      Codziennie smaruję się tym żelem i naprawdę widzę efekty.
      Wcześniej używałam Drula Forte, jeszcze przed wakacjami, też byłam zadowolona.
      Ale chyba Neostrata jest skuteczniejsza. Kurczę, ja już byłam załamana,
      myślałam, że się ludziom na oczy nie pokażę. Myślałam o jakimś zabiegu
      złuszczania kwasami. Pełna desperacja...
      Teraz jest OK. Oczywiście, nie jest idealnie i pewnie już nigdy nie będzie.
      Ale jestem w szoku, że to prawie całkiem zeszło. I chyba w dość krótkim czasie.
      • Gość: anka Re: Neostrata czy Melora - na przebarwienia IP: *.markom.krakow.pl / 192.168.1.* 14.10.03, 23:02
        Oczywiście, jeśli ktoś stosował ten preparat Melora, to chętnie dowiem się
        czegoś więcej. Lubię czasem poeksperymentować.;-)
        Czy to jest podobnie jak przy innych kremach z kwasami, że np. wychodzą
        pryszcze, cera się pogarsza, a potem jest super? Czy jest bardzo silny?
        Jestem gotowa i tego spróbować.:-)
      • Gość: lisa Re: Neostrata czy Melora - DO ANKI IP: *.crowley.pl 15.10.03, 10:43
        Gość portalu: anka napisał(a):

> Znam tylko żel Neostrata, tego drugiego preparatu nie.
        > Od dawna mam przebarwienia, ale to co było po ostatnich wakacjach, to zgroza!
        > Wyglądałam makabrycznie! :-(((( Na środku gębusi biała plama, dookoła ciemny
        > brąz. :-(((( Minęły prawie 2 miesiące, z plam niewiele zostało!!! :-)
        > Codziennie smaruję się tym żelem i naprawdę widzę efekty.
        > Wcześniej używałam Drula Forte, jeszcze przed wakacjami, też byłam
        zadowolona.
        > Ale chyba Neostrata jest skuteczniejsza. Kurczę, ja już byłam załamana,
        > myślałam, że się ludziom na oczy nie pokażę. Myślałam o jakimś zabiegu
        > złuszczania kwasami. Pełna desperacja...
        > Teraz jest OK. Oczywiście, nie jest idealnie i pewnie już nigdy nie będzie.
        > Ale jestem w szoku, że to prawie całkiem zeszło. I chyba w dość krótkim
        czasie.

Aniu, a który żel Neostraty stosowałaś ? Jaki był komfort jego stosowania, nie
        podrażniał za bardzo skóry ? Już od jakiegoś czasu się przymierzam, żeby kupić
        któryś z preparatów Neostraty na przebarwienia i nie mogę się zdecydować który.
        Chciałabym aby był skuteczny, ale nie podrażniał za bardzo skóry - to będzie
        mój pierwszy kontakt z kwasami w większym stężeniu (na razie stosowałam tylko
        Effaclar K, ale on zdaje się zawiera inny rodzaj kwasów).
        • Gość: anka Re: Neostrata czy Melora - do Lisy IP: *.markom.krakow.pl / 192.168.1.* 15.10.03, 11:26
          Hej!
          Ten żel nazywa się (tu przepisuję z tubki :-)): HQ Skin Lightening Gel 127
          zł). Myślałam też o jakimś kremie, ale pan z tej firmy doradził mi jednak ten
          żel. Powiedział, że jest łagodny, a jednocześnie baaaardzo skuteczny. I
          faktycznie!
          Teraz zużywam już drugą tubkę (smaruję się codziennie wieczorem) i nie mam
          żadnych problemów z pieczeniem, podrażnień itd. Nic, kompletnie! Cena jest
          wysoka, ale naprawdę byłam już totalnie zdesperowana i byłam gotowa zapłacić
          każdą cenę. Zresztą jakbyś mnie zobaczyła ok. 2 mies. temu, to byś mnie
          zrozumiała... :-(((
          Nie wiem, czy kupię jeszcze kolejną tubkę, bo wyglądam już naprawdę
          przyzwoicie. Albo spróbuję jeszcze czegoś innego. ;-)
          Wiesz, wcześniej (zanim jeszcze miałam te najgorsze plamy) używałam kremu SVR
          Lysanel Active - z kwasami. Niedługo to trwało, bo zaczęły mi wychodzić
          pryszcze, cera mi się pogorszyła, przestraszyłam się i zrezygnowałam. ;-)
          Ten żel Neostrata polecam. Zresztą możesz zadzwonić do firmy i doradzą Ci
          fachowo. Pan, z którym ja rozmawiałam był bardzo kompetentny, aż byłam
          zaskoczona. Wszystko mi wytłumaczył, wyjaśnił, doradził.

Pozdrawiam!
          Ania
          • Gość: lisa Re: Neostrata czy Melora IP: *.crowley.pl 15.10.03, 11:30
            Dzięki za odpowiedź.
          • Gość: kaska3 Re: Neostrata czy Melora - do Anki IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 15.10.03, 11:41
            Niu, mozna ten zel stosowac tylko miejscowo??? Tzn. tylko na plamy? ja mam tylko 1
            plame, ktora jest zawsze, inne wychodza wylacznie po opalaniu, dlatego nie wiem, czy
            byloby sluszne smarowac tym zelem cala twarz.
            Piszesz, ze nie stosujesz samoopalacza. Ale choc raz podczas tej kuracji skusilas sie
            jednak? jaki efekt ma takie polaczenie zelu wybielajacego z samoopalaczem?????
            • Gość: anka Re: Neostrata czy Melora - do Anki IP: *.markom.krakow.pl / 192.168.1.* 15.10.03, 12:09
              Gość portalu: kaska3 napisał(a):

> Niu, mozna ten zel stosowac tylko miejscowo??? Tzn. tylko na plamy? ja mam
              tylk
              > o 1
              > plame, ktora jest zawsze, inne wychodza wylacznie po opalaniu, dlatego nie
              wiem
              > , czy
              > byloby sluszne smarowac tym zelem cala twarz.
              > Piszesz, ze nie stosujesz samoopalacza. Ale choc raz podczas tej kuracji
              skusil
              > as sie
              > jednak? jaki efekt ma takie polaczenie zelu wybielajacego z
              samoopalaczem?????

Pan, który mi ten żel doradzał powiedział, żeby właśnie smarować same plamy. Z
              tym, że ja stwierdziłam, że muszę prawie całą gębusię, bo mam tak ogromne
              przebarwienia. :-( Tak więc raczej stosuje się go jedynie na plamki.
              Jeśli chodzi o samoopalacz, to przez cały ten czas, kiedy używam żelu nie
              stosowałam samoopalacza, więc nie wiem, co by było. Myślę, że nic złego by się
              nie stało. Przecież samoopalacz barwi skórę jakoś tak płytko. Gnębi mnie, żeby
              się posmarować (blada jestem ), a z drugiej strony, jak napisałam wcześniej,
              chcę się napawać efektami używania tego żelu. ;-)
              Może zadzwoń albo napisz maila do tej firmy i zapytaj. Myślę, że tam są
              naprawdę fachowcy i doradzą.

Ania

• Gość: kaska3 Re: Neostrata czy Melora - do Anki IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 15.10.03, 12:46
                Aniu , mam do Ciebie ostatnie pytanie (dziekuje, za poprzednie odpowiedzi), ten krem
                rozjasniajacy jest w zasadzie na przebarwienia posloneczne, ALE CZY TAKZE NA
                POTRADZIKOWE????
                • Gość: anka Re: Neostrata czy Melora - do Kaski3 IP: *.markom.krakow.pl / 192.168.1.* 15.10.03, 13:09
                  Na ulotce żelu jest napisane:
                  "Przebarwienia naskórkowe i mieszane: ostuda (melasma), piegi, przebarwienia
                  powstałe na skutek działania substancji fototoksycznych i/lub
                  fotoalergizujących (leki, kosmetyki), pozapalne, plamy soczewicowate. Stosować
                  na noc."

Bardzo to skomplikowane, ale jak na mój rozumek, to śmiało możesz spróbować!:-)
                  Mogą to być te przebarwienia "pozapalne".
                  Powodzenia!

Ania
    • m.i.b Re: Neostrata czy Melora - na przebarwienia 15.10.03, 11:49
      Jak sie uzywa kosmetykow z wyzszym stezeniem kwasow AHA nie powinno sie
      korzystac z solarium - bo mozna tylko sie nabawic trwalych przebarwien.
      Generalnie zadnego opalania. Za to na dzien - krem z porzadnym filtrem.

• Gość: kaska3 Re: Neostrata czy Melora - na przebarwienia IP: *.Nomadix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 15.10.03, 12:02
        O solarium wiem, pytam o samoopalacz w polaczeniu z kremami AHA:
        • Gość: kamillka Neostata czy Glyco A IP: *.spray.net.pl 15.10.03, 13:03
          na przebarwienia potrądzikowe?

Czy to jest ten sam rodzaj kwasów, czy inny, jak to jest?
          Glyco A jest tańsze, kosztuje ok. 47 zł.
        • Gość: lisa Re: Neostrata czy Melora - do kaski IP: *.crowley.pl 15.10.03, 13:51
          Ja się konsultowałam z przedstawicielem firmy Neostrata, który potwierdził, że
          podczas kuracji żelem na przebarwienia (i również kuracji kwasami) MOŻNA
          stosować samoopalacz. Podobną informację mam od kosmetyczki. Samoopalacz działa
          tylko na wierzchni naskórek (tak to się nazywa fachowo ?) i nie koloryzuje
          trwale, zwykle "zmywa" się po 2-3 dniach. Ja stosowałam już różne kuracje na
          przebarwienia (kremy i zabiegi), zlikwidowałam część przebarwień i CAŁY CZAS
          STOSOWAŁAM (i stosuję) samoopalacz na twarz. Nie zauważyłam, żeby kolidowało to
          z kuracją. Smaruję się samoopalaczem aby wyrównać koloryt skóry twarzy (bladej,
          bo nie opalanej od PARU LAT) z resztą ciała (ogólnie mam dość ciemną karnację).
          Poza tym lubię być lekko opalona.
          • Gość: anka Re: Neostrata czy Melora - do Lisy IP: *.markom.krakow.pl / 192.168.1.* 15.10.03, 15:04
            Gość portalu: lisa napisał(a):

> Ja się konsultowałam z przedstawicielem firmy Neostrata, który potwierdził,
            że
            > podczas kuracji żelem na przebarwienia (i również kuracji kwasami) MOŻNA
            > stosować samoopalacz. Podobną informację mam od kosmetyczki. Samoopalacz
            działa
            >
            > tylko na wierzchni naskórek (tak to się nazywa fachowo ?) i nie koloryzuje
            > trwale, zwykle "zmywa" się po 2-3 dniach. Ja stosowałam już różne kuracje na
            > przebarwienia (kremy i zabiegi), zlikwidowałam część przebarwień i CAŁY CZAS
            > STOSOWAŁAM (i stosuję) samoopalacz na twarz. Nie zauważyłam, żeby kolidowało
            to
            >
            > z kuracją. Smaruję się samoopalaczem aby wyrównać koloryt skóry twarzy
            (bladej,
            >
            > bo nie opalanej od PARU LAT) z resztą ciała (ogólnie mam dość ciemną
            karnację).
            > Poza tym lubię być lekko opalona.

To może i ja się wreszcie przeproszę z samoopalaczem... ;-)
            Dzięki za wieści, chociaż nie dla mnie były. ;-)

Pozdrawiam plamiaste towarzyszki niedoli... :-))))
            Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka