agnesta 04.10.08, 08:29 Myślę o wypróbowaniu naturalnej farby do włosów ale obawiam się, że nie pokryją tak dobrze siwych włosów jak te chemiczne. Jakie macie doświadczenia ? A może mogłybyscie coś polecic ? Farbuję włosy na brąz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d.ominika Re: Farba pokrywająca siwe włosy 06.10.08, 18:22 Używałam henny w paście, było w niej trochę chemii, ale siwych włosów nie pokryła i kolor bardzo szybko się zmył. Moja znajoma, alergiczka, niestety nie może używać nawet tej w proszku, bo ją uczula. Natomiast druga używa właśnie tej proszkowej, najtańszej i jest super zadowolona. Myślę, że wszystko zależy od włosów i od stopnia wrażliwości skóry. Wypróbować na pewno warto. www.naturowo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: Farba pokrywająca siwe włosy 07.10.08, 16:24 polecam farby ANZA, dobrze kryja siwe wlosy, ja uzywam basmy, ktora niby ma byc czarna ale u mnie wychodzi ciemny brąz, włosy siwe raczej kasztanowe /zwyczajowo jak to przy naturalnych farbach/ więc sa jakby pasemka. Bardzo łatwa w nakladaniu, nic sie nie sypie jak przy proszkach, nie zabezpieczam nawet łazienki w żaden sposob. Ja nakladam na noc bo moje wlosy wolno przyjmują farby. Zła wiadomość to ta że podobno konczą produkcję o czym powiadomiła mnie pani w aptece zielarskiej, ale to było jakies pół roku temu a farby nadal są w sprzedaży, na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
el215 Re: Farba pokrywająca siwe włosy 17.12.08, 20:48 henna+amla+indygo=3 składniki naturalne,aby pomalować naturalnie na brąz składników szukaj na mazidłach,mazidla.com/ więcej na temat malowania naturalnego na:naturagora.ath.cx/index.php polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2only Re: Farba pokrywająca siwe włosy 19.12.08, 09:18 tutaj coś znalazłam o naturalnych barwnikach włosów www.handsomemen.pl/wlosy,farbowanie,naturalne_barwniki.html Odpowiedz Link Zgłoś