Dodaj do ulubionych

co zamiast Double Wear Estee Lauder?

29.10.08, 13:46
w świetle szokującej ceny tego produktu na Truskawce - 120 zł (miesiąc temu
było 84) zmuszona jestem poszukać jakiegoś "na zastępstwo" do czasu, aż dolar
znowu spanie.
Co możecie polecić?
Chodzi mi o dobre pokrycie niedoskonałości oraz gęstą konsystencję.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • sabriel Re: co zamiast Double Wear Estee Lauder? 29.10.08, 17:50
      Colorstay z softlex -Revlon.Innego,tańszego odpowiednika nie znajdziesz.
      • paulina.galli Re: co zamiast Double Wear Estee Lauder? 29.10.08, 19:39
        Chyba faktycznie revlon
        ew. lasting preformance max factor (ja wole ten drugi bo revlon jakos mi nie
        podpasowal - "zacina" sie na twarzy i strasznie podkresla pory - nawet ten dla
        suchej skory, ale koleżanki maja i chwalą :)
        • bluebebe Re: co zamiast Double Wear Estee Lauder? 29.10.08, 20:11
          Na temat Revlona usłyszałam 1 opinię, że nie da się go porównać do Double Wear
          przez konsystencję. Podobno nie jest gęsta, tylko zupełnie płynna i przez to ten
          podkład nie wyrównuje niedoskonałości skóry.

Co do Max Factor - to dzięki za przypomnienie! Walę się w czoło, bo używałam go
          wielki temu, byłam bardzo zadowolona i pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że
          przez te lata nie zmienił się jakościowo.
          pozdrawiam
          • sabriel Re: co zamiast Double Wear Estee Lauder? 29.10.08, 20:42
            Nie wiem od kogo usłyszałaś tą bzdurną opinię o Revlonie,ale ta osoba nie
            używała ani Revlona ani DW albo miała podróbki.
            Używałam swego czasu DW EL ,a w chwili obecnej mam Colorstay Revlona(z systemem
            softlex do cery mieszanej).
            Colorstay jest jednym z najlepszych podkładów kryjących, do tego jest bardzo
            trwały.Konsystencję ma taką samą jak DW Estee Lauder.To są zresztą porównywalne
            fluidy.
            • bluebebe Re: co zamiast Double Wear Estee Lauder? 29.10.08, 20:45
              Tak?
              Hm. Być może ona miała do cery suchej? Bo do suchej są chyba częściej takie
              wodniste konsystencje? W każdym razie to jest dobra wiadomość dla mnie. Cena
              Revlona jest przyjazna dla mojej kieszeni. Kupię.
              • bluebebe Kolor Revlona? 29.10.08, 20:47
                Może przez przypadek używałaś DW nr 04 (pebble) i potrafiłabyś doradzić jaki
                jest "odpowiadający" mu kolor z Revlon, to bym od razu na Allegro kupiła?
                • sabriel Re: Kolor Revlona? 29.10.08, 23:38
                  Niestety, DW miałam 02-Pale Almond,a z Revlona mam 330- Natural Tan(dosyć ciemny).
              • jagoda_pl Re: co zamiast Double Wear Estee Lauder? 02.11.08, 22:01
                Na odwrót do suchej są właśnie podkłady o kremowej konsystencji...
          • karin.1 Re: co zamiast Double Wear Estee Lauder? 30.10.08, 10:29
            Zdecydowanie Max Factor do bardzo dobry pokład. Utrzymuje się długo i kryje niedoskonałości. Podobnie jak Revlon Colorstay. Wydaje mi się, że są podobnej jakości. Pozostaje tylko kwestia kolorystyczna. Wybierz tę markę, której odcień nabardziej będzie Ci odpowiadał. Mimo że znalazłam rewelacynjy podkład dla siebie, nie mogłam go wybrać, gdyż wszystkie jego odcienie wpadały w róż..... a dla moich naczynek dobre są tylko te żółte i beżowe.
            • monique31 Re: co zamiast Double Wear Estee Lauder? 03.11.08, 09:53
              Karin.1 ja też mam cere naczynkową ale do tego jeszcze mieszaną.
              Napisz jaki u Ciebie sprawdził się podkład i jakiego koloru używasz?
    • j0anna1 Re: co zamiast Double Wear Estee Lauder? 30.10.08, 20:51
      Revlon ColorStay with Softflex - na allegro mozna kupić za ok 30 zł (plus
      wysyłka). Zakupiłam właśnie drugi raz na allegro i wszystko ok.
    • jagoda_pl Re: co zamiast Double Wear Estee Lauder? 02.11.08, 22:02
      Toleriane La Roche Posay.
    • kitkat22 Re: co zamiast Double Wear Estee Lauder? 03.11.08, 11:44
      Rimmel Renew&Lift nr.201 classic beige

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka