Dodaj do ulubionych

elektyzujące się włosy

24.10.03, 13:28
Czy mogłybyście polecić jakis specyfik do włosów, który nie obciazając ich
zbyt mocno, nie matowiąc i nie ulizujac sprawiłby, że nie będą się
elektryzowały?
czekam!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: elektyzujące się włosy IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.03, 14:26
      ja tez juz tu pisalam...fryzjerka polecila mi ze mam uzywac wzwyklej pianki do
      wlosow..i juz sie nie elektryzuja
      • olciak Re: elektyzujące się włosy 24.10.03, 14:30
        ale ja po piance, to mam tłuszczyk... okropnie to wygląda! moze ktoś ma jeszcze
        jakiś pomysł? albo pianke, która nie powoduje przetłuszczania natychmiastowego?
    • Gość: Anka Re: elektyzujące się włosy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.10.03, 15:08
      Nigdy nie slyszalam, żeby pianka zapobiegała elektryzowaniu włosów, ja uzywam
      zawsze pianki i w tej chwili elektryzuja mi sie okropnie, tez szukam czegoś, co
      mogloby mi pomóc. Miałam ostatnio taki zel z woskiem firmy Goldwell, granatowe
      opakowanie, był swietny, wystarczyła odrobina roztarta na reku i mozna bylo
      lepiej ulożyc włosy i oczywiście nie elektryzowały sie tak bardzo. Tylko
      problem w tym, że nie moge go dostać teraz.
      • Gość: aa Re: elektyzujące się włosy IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.03, 18:03
        hmm..a mi wlasnie pomaga..pianke wciram w suche wlosy..nic sie nie tluszczy i
        nic nie elektryzuje...u mnie dziala
        • olciak Re: elektyzujące się włosy 28.10.03, 11:09
          może ktoś jeszcze ma jakieś rady? dodam, że włosy są półdługi, więc smarowanie
          ich żelem, tak aby trzymało się to w jakimś ładzie nie wchodzi w grę...
    • Gość: ancymonka Re: elektyzujące się włosy IP: 195.116.95.* 28.10.03, 11:39
      bierzesz na ręce odrobinę odżywki do włosów bez spłukiwania, ale dosłownie -
      odrobinę, rozcierasz w dłoniach i lekko przeczesujesz suche włosy
      zresztą co do odżywek - ja co zimę stosuję pewną odżywkę z naftą, nie spłukuje
      się jej, a mimo to nie natłuszcza, ani też nie obciąża zbytnio włosów, co dla
      mnie bardzo ważne, bo włosy mam przetłuszczające się
      • olciak Re: elektyzujące się włosy 28.10.03, 11:52
        dzieki, a mogłabyś nazwę tego specyfiku z naftą podac? no i info, czy
        nie "pachnie" zbyt intensywnie?
        • Gość: ancymonka Re: elektyzujące się włosy IP: 195.116.95.* 28.10.03, 11:57
          nie, nie czuć tego naftą
          nazwę podać mogę jutro, bo nie pamiętam...
          swego czasu polecił mi to fryzjer, jak skarżyłam się na elektryzujące się
          włosiska
          odżywka jest w dużej butli, gdzieś tak z 700 ml i kosztuje niecałe 10 zł
          warto spróbować :)
          ja zwykle po myciu stosuję "normalną" odżywkę, a po jej spłukaniu nakładam
          odrobinę właśnie tej z naftą
          potem mróz, suche powietrze, czapki, szaliki, golfy - nic nie działa
          elektryzująco
          • olciak Re: elektyzujące się włosy 28.10.03, 13:35
            no to by była rewelacja - czekam więc na nazwę z utęsknieniem:-) pozdrawiam!!!!
            • Gość: ancymonka Re: elektyzujące się włosy IP: 195.116.95.* 29.10.03, 08:28
              firma HEGRON Cosmetics BV Holland, odżywka nazywa się CREME VOEDING Odżywka do
              włosów bez spłukiwania; biała butelka z wrzosową zakrętką i napisami, 500 ml.
              Opakowanie i opis nie są zachwycające :), ale działanie mi przynajmniej służy.
              Nie widziałam jej w hipermatketach - kupuję w osiedlowych drogeriach.
              Stosowałam ją i do długich włosów, i do krótkich.
              • olciak Re: elektyzujące się włosy 29.10.03, 12:26
                Baaaaaaaaaaardzo dziękuję - opis butelki jakoś mi przypomniał, że chyba w
                łazience mej mamy taka butla stoi! sprawdzę:-)))
                • olciak Re: elektyzujące się włosy 30.10.03, 08:53
                  jako żywo stała, ale już się skonczyła:-) na szczęście wczoraj trafiłam też na
                  ów specyfik i juz dizs mam cudowne, mięciutkie, nie klejace się do ciuszków,
                  ani buzi włoski. Dziękuję serdecznie i polecam!!! :-)
                  • Gość: ancymonka Re: elektyzujące się włosy IP: 195.116.95.* 30.10.03, 08:57
                    cieszę się, że mogłam pomóc :)
                  • madzia773 Re: elektyzujące się włosy 14.01.04, 11:30
                    Czy możesz podac gdzie trafiłaś na tą odżywkę?W której drogerii?Może w
                    Rossmanie?
                    • Gość: ancymonka Re: elektyzujące się włosy IP: 195.116.95.* 14.01.04, 11:53
                      Ja kupuę tę odżywkę w takim niewielkim sklepiku osiedlowym. Wiem, że jest na
                      pewno w sklepach z produktami fryzjerskimi.
    • Gość: madusiak Re: elektyzujące się włosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.04, 17:10
      no właśnie problem powrócił i doprowadza do szału tym razem mnie...
      • kolorka2 Re: elektyzujące się włosy 13.01.04, 19:40
        A mnie pomogła ta zimowa seria Pantine Pro - mam szampon i odżywkę, i
        rzeczywiście: włosy nie elektryzują się, są równiutkie takie i grzecznie leżą
        zamiast fruwac bezwładnie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka