olciak 24.10.03, 13:28 Czy mogłybyście polecić jakis specyfik do włosów, który nie obciazając ich zbyt mocno, nie matowiąc i nie ulizujac sprawiłby, że nie będą się elektryzowały? czekam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: elektyzujące się włosy IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.03, 14:26 ja tez juz tu pisalam...fryzjerka polecila mi ze mam uzywac wzwyklej pianki do wlosow..i juz sie nie elektryzuja Odpowiedz Link Zgłoś
olciak Re: elektyzujące się włosy 24.10.03, 14:30 ale ja po piance, to mam tłuszczyk... okropnie to wygląda! moze ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? albo pianke, która nie powoduje przetłuszczania natychmiastowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: elektyzujące się włosy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.10.03, 15:08 Nigdy nie slyszalam, żeby pianka zapobiegała elektryzowaniu włosów, ja uzywam zawsze pianki i w tej chwili elektryzuja mi sie okropnie, tez szukam czegoś, co mogloby mi pomóc. Miałam ostatnio taki zel z woskiem firmy Goldwell, granatowe opakowanie, był swietny, wystarczyła odrobina roztarta na reku i mozna bylo lepiej ulożyc włosy i oczywiście nie elektryzowały sie tak bardzo. Tylko problem w tym, że nie moge go dostać teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: elektyzujące się włosy IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.03, 18:03 hmm..a mi wlasnie pomaga..pianke wciram w suche wlosy..nic sie nie tluszczy i nic nie elektryzuje...u mnie dziala Odpowiedz Link Zgłoś
olciak Re: elektyzujące się włosy 28.10.03, 11:09 może ktoś jeszcze ma jakieś rady? dodam, że włosy są półdługi, więc smarowanie ich żelem, tak aby trzymało się to w jakimś ładzie nie wchodzi w grę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: elektyzujące się włosy IP: 195.116.95.* 28.10.03, 11:39 bierzesz na ręce odrobinę odżywki do włosów bez spłukiwania, ale dosłownie - odrobinę, rozcierasz w dłoniach i lekko przeczesujesz suche włosy zresztą co do odżywek - ja co zimę stosuję pewną odżywkę z naftą, nie spłukuje się jej, a mimo to nie natłuszcza, ani też nie obciąża zbytnio włosów, co dla mnie bardzo ważne, bo włosy mam przetłuszczające się Odpowiedz Link Zgłoś
olciak Re: elektyzujące się włosy 28.10.03, 11:52 dzieki, a mogłabyś nazwę tego specyfiku z naftą podac? no i info, czy nie "pachnie" zbyt intensywnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: elektyzujące się włosy IP: 195.116.95.* 28.10.03, 11:57 nie, nie czuć tego naftą nazwę podać mogę jutro, bo nie pamiętam... swego czasu polecił mi to fryzjer, jak skarżyłam się na elektryzujące się włosiska odżywka jest w dużej butli, gdzieś tak z 700 ml i kosztuje niecałe 10 zł warto spróbować :) ja zwykle po myciu stosuję "normalną" odżywkę, a po jej spłukaniu nakładam odrobinę właśnie tej z naftą potem mróz, suche powietrze, czapki, szaliki, golfy - nic nie działa elektryzująco Odpowiedz Link Zgłoś
olciak Re: elektyzujące się włosy 28.10.03, 13:35 no to by była rewelacja - czekam więc na nazwę z utęsknieniem:-) pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: elektyzujące się włosy IP: 195.116.95.* 29.10.03, 08:28 firma HEGRON Cosmetics BV Holland, odżywka nazywa się CREME VOEDING Odżywka do włosów bez spłukiwania; biała butelka z wrzosową zakrętką i napisami, 500 ml. Opakowanie i opis nie są zachwycające :), ale działanie mi przynajmniej służy. Nie widziałam jej w hipermatketach - kupuję w osiedlowych drogeriach. Stosowałam ją i do długich włosów, i do krótkich. Odpowiedz Link Zgłoś
olciak Re: elektyzujące się włosy 29.10.03, 12:26 Baaaaaaaaaaardzo dziękuję - opis butelki jakoś mi przypomniał, że chyba w łazience mej mamy taka butla stoi! sprawdzę:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
olciak Re: elektyzujące się włosy 30.10.03, 08:53 jako żywo stała, ale już się skonczyła:-) na szczęście wczoraj trafiłam też na ów specyfik i juz dizs mam cudowne, mięciutkie, nie klejace się do ciuszków, ani buzi włoski. Dziękuję serdecznie i polecam!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: elektyzujące się włosy IP: 195.116.95.* 30.10.03, 08:57 cieszę się, że mogłam pomóc :) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Re: elektyzujące się włosy 14.01.04, 11:30 Czy możesz podac gdzie trafiłaś na tą odżywkę?W której drogerii?Może w Rossmanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Re: elektyzujące się włosy IP: 195.116.95.* 14.01.04, 11:53 Ja kupuę tę odżywkę w takim niewielkim sklepiku osiedlowym. Wiem, że jest na pewno w sklepach z produktami fryzjerskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madusiak Re: elektyzujące się włosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.04, 17:10 no właśnie problem powrócił i doprowadza do szału tym razem mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kolorka2 Re: elektyzujące się włosy 13.01.04, 19:40 A mnie pomogła ta zimowa seria Pantine Pro - mam szampon i odżywkę, i rzeczywiście: włosy nie elektryzują się, są równiutkie takie i grzecznie leżą zamiast fruwac bezwładnie :) Odpowiedz Link Zgłoś