mamusia_karina 06.11.08, 14:52 kupiłam środek wartner dzisiaj do zamarżania,zobaczymy,mam 2 duze i 4 maluśkie dopiero co robiące się.Moze udało sie wam wyleczyc jakims preparatem ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotakatarzyna Re: kurzajki,co stosowac 06.11.08, 15:34 U dzieci udało mi się preparatami typu Duofilm, Brodacid czy Verrumal. To było kilka tygodni codziennego smarowania, a potem rana. Uważam, że Wartner jest rewelacyjny. Używasz raz, góra dwa, i najdalej po dwóch tygodniach problem znika sam. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_karina dorotakatarzyna.. 06.11.08, 17:33 dzieki za odp.czytalam ta ulotke i chyba jakaś "niekumata" jestem czy ten warten stosuje sie bez znaczenia w dzien czy na noc ? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: dorotakatarzyna.. 06.11.08, 19:42 Zupełnie bez znaczenia. Stosujesz, zgodnie z instrukcją, jeśli nie ma poprawy, to po dwóch tygodniach znowu. Tylko nie wiem, gdzie masz te kurzajki - uwaga tam, gdzie jest delikatna skóra. Odpowiedz Link Zgłoś
k_p8082 Re: kurzajki,co stosowac 06.11.08, 18:19 Ja też próbowałam różnych aptecznych specyfików, niestety nie dało to zbyt wiele a wręcz pogorszyło sprawę- walczyłam z jedną, a potem pojawiło się ich kilka. Pomogła dopiero wizyta u dermatologa i zabieg wymrażania. Przypuszczam, że nie przykładałam się za bardzo do tego domowego usuwania kurzajek i dlatego się tak rozniosło, ale tak czy inaczej zdecydowanie bardziej polecam wizytę u lekarza- lepszy efekt i nie mam żadnych blizn. Odpowiedz Link Zgłoś
kajkai Re: kurzajki,co stosowac 07.11.08, 11:03 Nie chcialam stosowac lekarstw z apteki. Wiekszosc z nich ma kwas salicylowy a wiem, ze nie powinno stosowac się ich u dzieci. Kupilam na allegro glistnik jaskolcze siele (w malej ampulce). Po 2 uzyciach zrobil sie strupek i odpadla sama. Naprawde polecam. Tez nie wierzylam ze moze zadzialac. a jednak... :D A ..i cytryna namoczona w occie tez dziala tylko dluzej. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: kurzajki,co stosowac 09.11.08, 17:38 Mojej Mamie na drobne kurzajki pomógł zwykły płyn na odciski ABE, też z kwasem salicylowym. Natomiast na duże kurzajki to tylko wymrażanie ciekłym azotem u dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś