miruka 07.11.08, 20:47 lekki a jednocześnie odżywczy i bez wody, znacie coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gory_szalenstwa Re: krem na zimę 07.11.08, 23:05 miruka napisała: > lekki a jednocześnie odżywczy i bez wody, znacie coś takiego? Po co Ci krem bez wody? Odpowiedz Link Zgłoś
miruka Re: krem na zimę 08.11.08, 06:26 woda w kremie nawilżającym na mrozie jak wiadomo zamienia się w lód;), tak było, wyjaśniła mi farmaceutka, bo nowoczesne kremy działają ponoć inaczej, to tłumaczenie fajnie brzmi ale na mnie nie działa (może to psychicne tylko nastawienie), dzieciakom smaruję buzię na mróz kremem bez wody, sobie niby też mogę ale moja skóra już grubo po trzydziestce potrzebuje jeszcze takiego i takiego działania nieprawdaż, potrzebuję kremu który mnie ochroni przed szczypaniem od mrozu a jednocześnie będzie miał stosowne składniki dla kobiety po 35 Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: krem na zimę 08.11.08, 07:45 Hmm.... pani farmaceutka chyba nie zdaje sobie sprawy z tego, że właściwie każdy krem zawiera wodę, co nie oznacza, że nie nadaje się na chłodniejsze dni. Tym, czego potrzebujesz, to krem z dużą ilością emolientów, o treściwej konsysentcji i ze składnikami odżywczymi odpowiednimi dla twojego wieku. Szukaj kremów tłustych i półtłustych. Sprawdź www.wizaz.pl w kategorii kremów na dzień dla osób powyżej 35 roku życia. Są to kremy zazwyczaj bardzo bogate jeśli chodzi o konsystencję, jak i ilość składników odżywczych. P.S. Ja parę dni temu kupiłam krem Estee Lauder. Na pierwszym miejscu w składzie: woda. Konsystencja: masło :) Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: krem na zimę 08.11.08, 09:38 bez wody to są maści, a o nich na pewno nie można powiedzieć, że są lekkie. woda z kremu nie zamarza na skorze. więcej tu: www.wizaz.pl/basia_kremy_nawilz_zima2002.php szukaj nie "kremu bez wody", lecz kremu o zwiększonej zawartości lipidów (i automatycznie: o zmniejszonej zawartości wody). może nutritic 2,5% o la roche posay? Odpowiedz Link Zgłoś
cezary.malgorzata Re: krem na zimę 08.11.08, 13:56 Ja używam Babydream na olejku słonecznikowym :-) naprawdę polecam, superwchłanialność... Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: krem na zimę 08.11.08, 23:35 Na mrozy razem z Córą używamy Nanobase. Na co dzień w zimie polecam również Krem Egiptu firmy Korana. Natłuszcza i jednocześnie doskonale się wchłania bez pozostawiania lepkiej warstwy. Odpowiedz Link Zgłoś
nelly87 Re: krem na zimę 08.11.08, 23:42 Nanobase jest ok, ale bardzo tłuste, chyba nie zaryzykowałabym użycia tego specyfiku do twarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: krem na zimę 09.11.08, 22:07 Ja z kolei szukam czegoś na zimę na pękające naczynka, nie za bardzo tłustego, z filtrami, no i może żeby jeszcze jakiś przeciwzmarszczkowy był :) Za dużo wymagam? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniazacharska Re: krem na zimę 09.11.08, 22:31 Na zimę tylko Neutrogena! Używam od kilku lat i jestem zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś