marghot 03.11.03, 08:48 Czy możecie mi wyajśnić czym różnią się w/w produkty? Właśnie kończę Oilatum i zastanawiam się na zmianą. Pozdr M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: Pchysigel vs. Oilatum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 08:54 składem :) krem physiogel ma lżejszą konsystencję Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Pchysigel vs. Oilatum 03.11.03, 09:42 Gość portalu: justy napisał(a): > składem :) > krem physiogel ma lżejszą konsystencję a jak wygląda nwilżanie/utrzymywanie wilgoci w skóze? któryś z nich jestb.godny polecenia pod tym względem? przyznam, że zapach Oilatum jest troszkę drażniący, jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: Pchysigel vs. Oilatum IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 13:19 jesli masz problemy ze skórą i masz sucha skórę polecam Phisiogel krem ale jeszce lepszy (oraz droższy) jest krem Toleriane i Toleriane Hydraphase firmy Laroche - jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Pchysigel vs. Oilatum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 16:43 > Toleriane Hydraphase firmy > Laroche nie ma takiego kremu. jest albo toleriane, albo Hydraphase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Pchysigel vs. Oilatum IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 03.11.03, 10:00 Podciągam wątek - też jestem zainteresowana :) Pozdrawiam Kama :) Odpowiedz Link Zgłoś
luloo1 Re: Pchysigel vs. Oilatum 03.11.03, 14:45 Physiogel jest dośc delikatny. Ja osobiście używałam tylko mleczka do demakijażu, ale myśle o kupnie tego preparatu do twarzy (krem), choć chyba jestem bardziej zdecydowana na "Nonobase" Yamamochi. Pchysiogel jest zalecany do kazdego rodzaju skóry (mleczko), a krem z tego ci wiem tylko do suchej. Natomiast Oilatum zaleca sie do atopowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghot Re: Pchysigel vs. Oilatum IP: 62.148.83.* 03.11.03, 14:53 luloo1 napisała: > Physiogel jest dośc delikatny. Ja osobiście używałam tylko mleczka do > demakijażu, ale myśle o kupnie tego preparatu do twarzy (krem), choć chyba > jestem bardziej zdecydowana na "Nonobase" Yamamochi. Pchysiogel jest zalecany > do kazdego rodzaju skóry (mleczko), a krem z tego ci wiem tylko do suchej. > Natomiast Oilatum zaleca sie do atopowej. a Nonobase do jakiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Pchysigel vs. Oilatum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 15:38 Nanobase to przede wszystkim wazelina. do niej dodano parafinę twardą, płynną, glicerynę, wosk carnauba, cholesterol, ceramidy- konsystencja jest zwarta, trochę twarda, krem działa zarówno okluzyjnie, jak i regenerująco na barierę hydrolipidową skóry, uzupełnia uszkodzony cement międzykomórkowy. dla bardzo suchej, szorstkiej, wrażliwej, atopowej (brak konserwantów, barwników, substancji zapachowych) skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Pchysigel vs. Oilatum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 16:42 marghot napisała: > Czy możecie mi wyajśnić czym różnią się w/w produkty? oilatum: parafina+ pochodna lanoliny+ palmitynian izopropylu (może zatykac pory) + substancja zapachowa. Physiogel krem jest "lżejszy"- zawiera glicerynę, lipidy z kokosa, lecytynę, masło shea, skwalen, ceramidy osobiście bardziej podoba mi się physiogel, chociażby dlatego, ze nie jest perfumowany (zapah physiogelu jest bardzo dyskretny, raczej nie jest nieprzyjemny) Odpowiedz Link Zgłoś