Dodaj do ulubionych

Pchysigel vs. Oilatum

03.11.03, 08:48
Czy możecie mi wyajśnić czym różnią się w/w produkty?
Właśnie kończę Oilatum i zastanawiam się na zmianą.
Pozdr
M
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Pchysigel vs. Oilatum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 08:54
      składem :)
      krem physiogel ma lżejszą konsystencję
      • marghot Re: Pchysigel vs. Oilatum 03.11.03, 09:42
        Gość portalu: justy napisał(a):

> składem :)
        > krem physiogel ma lżejszą konsystencję

a jak wygląda nwilżanie/utrzymywanie wilgoci w skóze? któryś z nich jestb.godny
        polecenia pod tym względem?
        przyznam, że zapach Oilatum jest troszkę drażniący, jak dla mnie
        • Gość: agniecha Re: Pchysigel vs. Oilatum IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 13:19
          jesli masz problemy ze skórą i masz sucha skórę polecam Phisiogel krem ale
          jeszce lepszy (oraz droższy) jest krem Toleriane i Toleriane Hydraphase firmy
          Laroche - jest super!
          • Gość: justy Re: Pchysigel vs. Oilatum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 16:43
            > Toleriane Hydraphase firmy
            > Laroche

nie ma takiego kremu. jest albo toleriane, albo Hydraphase.
    • Gość: Kama Re: Pchysigel vs. Oilatum IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 03.11.03, 10:00
      Podciągam wątek - też jestem zainteresowana :)
      Pozdrawiam
      Kama :)
      • luloo1 Re: Pchysigel vs. Oilatum 03.11.03, 14:45
        Physiogel jest dośc delikatny. Ja osobiście używałam tylko mleczka do
        demakijażu, ale myśle o kupnie tego preparatu do twarzy (krem), choć chyba
        jestem bardziej zdecydowana na "Nonobase" Yamamochi. Pchysiogel jest zalecany
        do kazdego rodzaju skóry (mleczko), a krem z tego ci wiem tylko do suchej.
        Natomiast Oilatum zaleca sie do atopowej.
        • Gość: marghot Re: Pchysigel vs. Oilatum IP: 62.148.83.* 03.11.03, 14:53
          luloo1 napisała:

> Physiogel jest dośc delikatny. Ja osobiście używałam tylko mleczka do
          > demakijażu, ale myśle o kupnie tego preparatu do twarzy (krem), choć chyba
          > jestem bardziej zdecydowana na "Nonobase" Yamamochi. Pchysiogel jest zalecany
          > do kazdego rodzaju skóry (mleczko), a krem z tego ci wiem tylko do suchej.
          > Natomiast Oilatum zaleca sie do atopowej.

a Nonobase do jakiej?
          • Gość: justy Re: Pchysigel vs. Oilatum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 15:38
            Nanobase to przede wszystkim wazelina. do niej dodano parafinę twardą, płynną,
            glicerynę, wosk carnauba, cholesterol, ceramidy- konsystencja jest zwarta,
            trochę twarda, krem działa zarówno okluzyjnie, jak i regenerująco na barierę
            hydrolipidową skóry, uzupełnia uszkodzony cement międzykomórkowy.
            dla bardzo suchej, szorstkiej, wrażliwej, atopowej (brak konserwantów,
            barwników, substancji zapachowych) skóry.
    • Gość: justy Re: Pchysigel vs. Oilatum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 16:42
      marghot napisała:
      > Czy możecie mi wyajśnić czym różnią się w/w produkty?

oilatum: parafina+ pochodna lanoliny+ palmitynian izopropylu (może zatykac pory)
      + substancja zapachowa.

Physiogel krem jest "lżejszy"- zawiera glicerynę, lipidy z kokosa, lecytynę,
      masło shea, skwalen, ceramidy

osobiście bardziej podoba mi się physiogel, chociażby dlatego, ze nie jest
      perfumowany (zapah physiogelu jest bardzo dyskretny, raczej nie jest
      nieprzyjemny)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka