Dodaj do ulubionych

Loreal excell10`

27.12.08, 15:26
Witam!

postanowiłam dzisiaj zakupić nową farbę do włosów Loreala zapoznając się
wcześniej z opiniami Wizażanek. Kupiłam kolor czekoladowy kasztan. Na testerze
wyglądał super, no ale zobaczymy co wyjdzie u mnie.... Mam pytanie w związku z
tym, czy może któraś z dziewczyn na Forum używała tej farby/tego koloru i może
się podzielić swoimi uwagami?
Obserwuj wątek
    • kasiaa_27 Re: Loreal excell10` 27.12.08, 17:03
      Dokładnie tym samym kolorem zafarbowałam włosy mamie, jak dla osób
      które mają cały czas ciemne włosy to super kolor, jest dośc ciemny i
      pięknie mieni sie w słońcu. Nie potrzebnie trzymac więcej minut z
      obawy ze 10 minut to za mało. Być moze wyszedł jej az tak ciemny bo
      trzymała 5 minut dłużej. Mieszanki jest dużo więc stworzona dla osób
      które mają duzo włosów. Naprawde polecam. No i zdecydowanie w 100%
      pokrywa siwe włosy.
      • baw.70 Re: Loreal excell10` 28.12.08, 12:23
        także zastanawiam się nad tą farbą, ale mam jaśniejsze odrosty niż reszta włosów
        (brąz)więc boję się, że te odrosty wyjdą rude a reszta będzie prawie czarna.
    • said_no_more Re: Loreal excell10` 28.12.08, 17:09
      j
      kupilam golden brown- kolor wyszedl prawie taki sam na calych wlosach choc tez
      mialam odrosty- trzymalam tylko 12 minut ale to i tak o 2 minuty zbyt dlugo bo
      wyszedl baaardzo intensywny

ulia333 napisała:

> Witam!
      >
      > postanowiłam dzisiaj zakupić nową farbę do włosów Loreala zapoznając się
      > wcześniej z opiniami Wizażanek. Kupiłam kolor czekoladowy kasztan. Na testerze
      > wyglądał super, no ale zobaczymy co wyjdzie u mnie.... Mam pytanie w związku z
      > tym, czy może któraś z dziewczyn na Forum używała tej farby/tego koloru i może
      > się podzielić swoimi uwagami?
      • cezary.malgorzata Re: Loreal excell10` 29.12.08, 21:44
        Używam od blisko trzech miesięcy. Kolor wyjściowy przed pierwszym użyciem to
        farbowany długi czas ciemny brąz z Natural&Easy, własny kolor to b.ciemny mysi
        blond :-)
        Czekoladowy brąz wyszedł śliczny, naprawdę czekoladowo-kasztanowy. Niestety
        podczas odrastania na górze zrobiły się jaśniejsze rudawe refleksy. Mi akurat
        jest w rudawym fatalnie. Może winą jest własny jasny kolor, nie mam pojęcia...
        Potem kupiłam kolor brąz - jak dla mnie kolor ideał: fajny ciemny brązowy (ale
        brąz, a nie czerń jak po niektórych farbach na początku, ładnie schodzi
        pozostając brązowym, nie rudym. Użyłam już trzeciego opakowania tej farby,
        czwarte leży w szufladzie na przyszłość :-))
        Osobiście zostaję przy brązie, najlepiej się w nim czuję.
        Trzymam odmierzone 10 minut.
        Wrażenia z farby po takim czasie? SUPER! Włosy cały czas ślicznie błyszczą, nie
        wysusza, myję włosy codziennie, długość lekko za ramiona. Co jakiś czas nakładam
        odżywkę z oliwą z oliwek i cytryną.
        Ja tam ją Ci polecam :-)
        • myszmusia cezary.malgorzata :-) albo ktoś inny:-) 30.12.08, 05:33
          Użyłam już trzeciego opakowania tej farby,
          > czwarte leży w szufladzie na przyszłość :-))
          > Osobiście zostaję przy brązie, najlepiej się w nim czuję.
          > Trzymam odmierzone 10 minut.
          > Wrażenia z farby po takim czasie? SUPER! Włosy cały czas ślicznie błyszczą, nie
          > wysusza, myję włosy codziennie, długość lekko za ramiona

mam strasznie laickie pytanie;-) przy włosach za ramiona jak ty to (ale tak po kolei;-) nakładasz sama? Prawdę mówiąc zawsze farbowałam u fryzjera a teraz moja fryzjerka jest mniej dostepna pracuje tylko czasami a mnie godziny jej pracy ciezko dopasowac do siebie;-) i korci mnie samodzielne zrobienie;-)Włosy tez mam lekko za ramiona ciut pocieniowane .To jak to po kolei zrobić?Szczególnie ,że chyba trzeba szybko bo krótki czas trzymania farby.
          • cezary.malgorzata odpowiadam :-) 30.12.08, 11:39
            W opakowaniu jest taka nakładka "grzebieniowa", tym nakładam od środka głowy,
            potem zaczesuję grzywkę do tyłu, potem to już na łapkę w rękawiczce i wcieram w
            miarę równo we włosy, 10 minut od zakończenia nakładania farby.
            Farbuję już ponad 15 lat także mam lekką wprawę :-)
            Farba daje ładne refleksy świetlne, nie musisz się bać, że będzie nierówno.
            Dasz radę !
            • myszmusia Re: odpowiadam :-) 30.12.08, 15:45
              po pierwsze dzieki:-)
              po drugie możemy doprecyzować;-)?
              czy
              - robisz JEDEN przedziałek w niego na boki wczesujesz farbę a praktycznie cała resztę jak szampon wcierasz we włosy?
              czy
              - robisz DUŻO przedziałków jeden obok drugiego i w to wczesujesz za każdym razem farbę przeczesując za kazdym razem ją do końca włosó?

sory, ale ja tego naprawde nigdy nei robiła,;-) i boje sie ,że omine jakiś kawał i poze tym upaprze sie niemożebnie przekładając tyle razy włosy;-)
        • carolla8 pytanko 30.12.08, 15:43
          zainteresowałam sie tym co naspisałaś i pozwalam sobie zapytać: czy ta 1 szt
          farba Ci starcza? czy masz gęste włosy?

Ja mam b.gęste włosy i troche dłuższe i zastanwiam się sie czy musze kupić
          wiecej. A twój kolor farby to "brąz"?
          • cezary.malgorzata Re: pytanko 30.12.08, 17:59
            W zupełności wystarcza mi jedna, mam dość sporo włosów aczkolwiek cienkich w
            strukturze (takie dziecięce :-). Jest jej więcej niż w Recitalu, Excellence,
            N&E, innych nie używałam.
            Wydaje mi się, że możesz z jednym śmiało spróbować.
            Co do ceny: w DE kupowałam jako newsa za 7 euro, u nas jest w promocji za 20 zł
            (rossmann teraz chyba i makro), a tak to jakoś koło 25-27 zł.
            Mam kolor brąz : nr 4.0
            • cezary.malgorzata zapomniałam 30.12.08, 20:01
              Co do przedziałków: noszę włosy z asymetryczną grzywką czesaną na prawo, także
              zaczynam od stałego przedziałka na obie strony, potem ze dwa razy przeczesuję
              boki, kierując grzebieniem do tyłu, potem tył z góry na dół, reszta ręcznie.
              Grzebień jest dość fajnie wyprofilowany i szeroki, nie wyobrażam sobie mnóstwa
              przedziałków jak u fryzjera, raczej by mi to nie wyszło :-)
              • myszmusia Re: zapomniałam 30.12.08, 20:26
                dzięki raz jeszcze (za cierpliwośc też:-))- jutro zrobię eksperyment na sobie;-)Z Twoim tłumaczeniem powinno sie udać.Właśnie tez tych przedziałków we własnym wykonaniu sobie nie wyobrażałam;-)
                A grzywkę mam tak samo;-)
    • paulinaa Re: Loreal excell10` 29.12.08, 21:46
      ile ta farba kosztuje?
      • jarka63 Re: Loreal excell10` 30.12.08, 11:39
        paulinaa napisała:

> ile ta farba kosztuje?
        23-27 zł.
    • keepersmaid Re: Loreal excell10` 29.12.08, 22:59
      jest/uzyl ktos zlotego blondu?
      • aimm Re: Loreal excell10` 04.01.09, 08:32
        Kiedyś spróbowałam któregoś blondu z tej serii...beznadziejna farba-
        L'Oreal Excellence jest moim zdaniem najlepsza.
    • julia333 Re: Loreal excell10` 30.12.08, 18:51
      żałuję, że nie kupiłam tego brązu, byłoby bezpieczniej ;-) dzisiaj lub jutro
      rano (czyste szaleństwo) rzucę na włosy ten czekoladowy kasztan. No boję się
      bardzo, co mi z tego wyjdzie, w razie czego mam w zapasie mokke z Londy. Pewnie
      po farbowaniu włosy będą ciemne, ale obawiam się jaki kolor przybiorą po myciu,
      byle nie jakiś wściekły rudy na odrostach, w sumie czekolada daje rude refleksy
      .... tak bardzo mi się ten kolor spodobał na testerze, że zupełnie mnie
      zaćmiło,a mnie w ciepłych kolorkach to nie bardzo do twarzy, ehhh.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka