14.01.09, 21:52
Potrzebuje porady:szukam tabletek/kremu,ktore poprawia ksztalt biustu,podniosa go.Mam dwadziescia pare lat,80C i notoryczny efekt jojo:/ i nie moge sie oduczyc spania na brzuchu...zna ktoras z Was jakis sposob?:)cwiczyc zaczelam,kremy stosuje od dawna i ostatnio mam wrazenie ze po Deborah jest lepiej,ale myslalam o tabletkach bust-up,bo z tego co czytam po roznych forach efekty sa...z gory thx za wszelkie porady;)
Obserwuj wątek
    • magdaksp Re: biust 14.01.09, 22:11
      najpierw zacznij od dobrania dobrego stanika,bo nie wierze,ze nosisz
      80c.forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203
      • mukita Re: biust 16.01.09, 15:44
        tfu,80D mialo byc,od paru miesiecy mi sie zmienilo...a troche nie rozumiem co
        jest nei do uwierzenai w takim rozmiarze?:)
        • jagoda_pl Re: biust 16.01.09, 15:56
          Wejdź na forum Lobby Biuściastych a się dowiesz:)!

Co do tabletek... Nie piszę z własnego doświadczenia, ale ja bym w takie cuda nie wierzyła;)...
    • jaagna Re: biust 16.01.09, 16:24
      mukita, również polecam Lobby Biusciastych :-) - link do Lobby jest w mojej sygnaturce
      Podstawą jest dobrze dobrany biustonosz (rozmiar i fason) - dziewczyny z Lobby pomogą Ci go znaleźć. Wejdź do tego wątku, przeczytaj pierwszy post i postępuj wg wskazówek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=89844722
      Na LB znajdziesz też informacje o różnych kremach, mazidłach oraz ćwiczeniach pomagajacych ujędrnic biust.
      Zapraszam!
    • abigail83 Re: biust 16.01.09, 16:49
      Dobrze dobrany stanik działa cuda, potwierdzam! Ja przeszlam z 75D
      na 70FF i nie poznaje swojego biustu.
      Chyba sobie teraz kupie stanik do spania, zeby podkrecic ten efekt
      ujedrnienia i podniesienia, ktory obserwuje.
      • amberka3 abigail 16.01.09, 17:09
        zeby podkrecic ten efekt
        > ujedrnienia i podniesienia, ktory obserwuje.

Czy to jest naprawdę mozliwe? czy tylko jak sie nosi stanik,a pozniej wszystko
        jest tak jak było?
        • abigail83 Re: abigail 16.01.09, 17:18
          Trudno powiedziec, bo co uznamy za "pozniej"? Pewnie gdybym
          pochodzila bez stanika (nie lubie, mam ciezki biust), albo w zlym
          rozmiarze znowu, efekt ujedrnienia/podniesienia by zniknal.
          Ale nie zrobie tego, bo po 1) uwielbiam swoj nowy biust, nawet bez
          stanika, kiedys nie lubilam na niego patrzec, 2) piersi w tym
          rozmiarze zle podtzrymane bola, kiedys nie lubilam uprawiac sportow,
          teraz biegam, skacze, tancze.
          Wg mnie dobry stanik jest wart 10000000 razy wiecej niz najlepszy
          krem. Zajrzyj na Lobby, tam jest wiecej takich dziewczyn jak ja ;)
        • abigail83 Re: abigail 16.01.09, 17:24
          Jeszcze jedno - mysle, ze spanie na brzuchu zle wplywa na biust. Ale
          jak ktos tak lubi spac, trudno, tylko moze znalezc miekki stanik do
          spania. Ja np. jak bede w ciazy/bede karmic i bede miec ciezsze
          piersi, na pewno bede 24 h na dobe w staniku ;)
          Do autorki watku - odnajdz swoj dobry rozmiar, Lobby jest bardzo
          pomocne i przyjazne. Potem Twoim jedynym problemem z biustem stanie
          sie "jak nie kupic kolejnego cudownego stanika w moim rozmiarze". Po
          latach zycia w przekonaniu, ze na takei wielkie biusty to nie
          produkuja koronek, stanikow bez ramiaczek albo w szalonych
          kolorach... szalenstwo zakupowe :D
          • maja_sara Re: abigail 16.01.09, 20:19
            cyt:"Po
            latach zycia w przekonaniu, ze na takei wielkie biusty to nie
            produkuja koronek, stanikow bez ramiaczek albo w szalonych
            kolorach... szalenstwo zakupowe :D "
            Skoro możesz wybierać w tylu fasonach i kolorach, to znaczy, że nie
            taki wielki ten Twój biust, jak go nam opisujesz ;-)
            • princesswhitewolf Re: abigail 16.01.09, 20:34
              polskie: www.avocado.com.pl
              angielskie: www.Bravissimo.com
              lub www.undercoverexperience.co.uk
              www.thebigbrashop.com

Od koloru do wyboru az glowa boli.
              podp
              75E nawrocone z 80D przez panie w sklepie
              • maja_sara Re: abigail 17.01.09, 00:50
                No, jeśli nosisz polskie 75E, to fakt-aż głowa boli od fasonów,
                kolorów i cen-czasem naprawdę niskich.
                Jeśli te polskie 75E zamienisz na prawidłowy stanik w rozmiarze
                brytyskim, to już głowa Cię przestanie boleć, bo wybór bielizny
                będzie mocno uboższy. O straplessie w ogóle zapomnisz na zawsze i
                tak naprawdę będzisz mogła wybierać między AŻ dwoma fasonami.
                • princesswhitewolf Re: abigail 17.01.09, 12:42
                  maja_sara napisała:

> No, jeśli nosisz polskie 75E,

Strapless przy tym rozmiarze?
                  nie mam problemow z zakupem stanikow w UK. W ogole za kazdym razem przymierzam.
                  Zobacz strony jakie podalam wlasnie sa z UK gdzie mieszkam. Peeeelny wybor i
                  maja sklepy gdzie mozna pojechac na zabawe w wybieranie
                • princesswhitewolf Re: abigail 17.01.09, 12:44
                  a co to jest angielskie 75E??? pewno ze nie znajdujesz bo W UK jest 34DD lub
                  34E....
                  • maja_sara Re: abigail 17.01.09, 14:07
                    Jeśli Twoje 75E jest rozmiarem prawidłowym, czyli jeśli masz pod
                    biustem ponad 90 cm/bo dla tekich osób jest rozmiar 75/, to będąc
                    osobą co najmniej pulchną, masz w czym wybierać. Fakt. Ale jeśli
                    masz pod biustem 70-75 cm i figurę typową /nie jestes puszysta/ to
                    stanik, który nosisz jest za duży w obwodzie i nie podtrzymuje
                    biustu tak, jak powinien. Jeśli zmniejszysz obwód do właściwego dla
                    Twojej figury rozmiaru /czyli mając ok 75 cm pod biustem weźmiesz
                    stanik z obwodem 65/ to automatycznie musisz zwiekszyć miskę
                    stanika. Czyli z takiego E zrobi Ci się co najmniej H, a po
                    migracji i kilku miesiącach noszenia stanika w prawidłowym
                    rozmiarze, najparawdopodobiej będziesz potrzebowała miski J. Wybór
                    staników w tym rozmiarze nie powala na kolana.
                    Sama mam pod biustem 72cm, figurę "normalną"-ani nie jestem chuda,
                    ani za pulchna. Mój biust do mutantów też nie należy, ale mały nie
                    jest. Noszę 65J brytyjskie,powli z niego "wyrastam", lekko bułkują
                    mi górą obie piersi. Zatem powinnam wziąć miskę JJ, polskie firmy-
                    i w ogóle wszystkie inne poza brytyskimi-nie szyją takich
                    rozmiarów. Do tego jestem wąskofiszbinowa. Z rozmiarówki avocado
                    wyrosłam dawno, ich miseczka J nijak się ma do brytyskiej miski J,
                    pomimo zapewniem firmy. Niestety, ich rozmiary są mocno zaniżone ;-
                    ( Wybierać to ja sobie u nich mogę co najwyżej majtki, ale stanika
                    nie mają dla mnie ani jednego.
                    Od 2 lat zaopatruję się w bravissimo i w brastopie, robię zakupy
                    przez net. Na dzień dzisiejszy sklep ten ma dla mnie-uwaga!uwaga!-z-
                    e-r-o staników :-( Ani jednego wąskofiszbinowego w podanym przeze
                    mnie rozmiarze.
                    To samo w brastopie.
                    Siąść i płakać, bo wybór żaden.
                    To miałam na mysli pisząc, że prawidłowe 75/34E to jeszcze nie taki
                    duży biust.

A odpowiadając na Twoje pytanie :
                    a co to jest angielskie 75E??? pewno ze nie znajdujesz bo W UK jest
                    34DD lub
                    > 34E....
                    Angielskier 75/czyli 34/ E, to będzie polskie 75/D. Miseczka w
                    stanikach kontynetalnych zwiększa się co 2 centymetry, w
                    brytyjczykach co 1 cal, czyli 2,5centymetra - stąd ta różnica.
                    • princesswhitewolf Re: abigail 17.01.09, 14:15
                      nie, nie jestem jakas... pulchna osoba.Srednia raczej.Po prostu mam 176 cm
                      wzrostu. Nosze rozmiar 40 ubrania , gore kupuje wieksza bo sie nieszczesny cyc
                      nie miesci a potem marsz do krawcowej zwezac w pasie. Po prostu mam 176 cm
                      wzrostu, pod biustem mam 85 cm.
                      W sklepie po meczarni przymierzania mi doradzono wlasnie rozmiar 75E wlasnie i
                      duzo lepiej przylega niz 80D jakie nosilam. W misce F lub G plywam juz
                    • princesswhitewolf Re: abigail 17.01.09, 14:20
                      Maja_sara napisala:
                      >Jeśli zmniejszysz obwód do właściwego dla
                      >Twojej figury rozmiaru /czyli mając ok 75 cm pod biustem weźmiesz
                      >stanik z obwodem 65/ to automatycznie musisz zwiekszyć miskę
                      >stanika.

oczywscie ze 70 E i 80 E nie maja tego samego rozmiaru miski. bo im wiekszy
                      rozmiar pod biustem to i miska sie zwieksza...

Ja staniki kupuje w sklepie i przymierzam. Jakos wysylkowo wiecznie jestem
                      niezadowolona i mam zabawe w odsylanie jesli wczesniej nie sprobuje. Najczesciej
                      przymierzam w sklepie, czasem potem kupuje ten sam model w necie bo jest duzo taniej
                      • maja_sara Re: abigail 17.01.09, 14:26
                        Jesteś szczęściarą, że możesz sobie pomierzyć bieliznę przed
                        zakupem w sklepie ;-)) Ja też bym chcaiała, ale nie mam takiej
                        możliwości. Stąd konieczność zakupów przez net. Robię je już tyle
                        lat, że się przyzwyczaiłam. I to, co mnie kiedyś przerażało, dziś
                        jest dla mnie chlebem powszednim. "Zabawa w odsyłanie" to
                        faktycznie nic fajnego, ale dla mnie to jedyny sposób na
                        przymiarki :-)
                        • princesswhitewolf Re: abigail 17.01.09, 14:29
                          maja_sara ? Tu www.undercoverexperience.co.uk ci maja tez sklepy i swietne
                          wyprzedaze o ile mieszkasz w Londynie bo jesli nie to faktycznie tylko latanie
                          na poczte w kolko...
                          • maja_sara Re: abigail 17.01.09, 14:33
                            Mieszkam w Polsce ;-)
                            • princesswhitewolf Re: abigail 17.01.09, 14:36
                              no ja jestem z 75E na granicy mozliwosci zakupu czegokolwiek w Polsce i nie
                              zawsze da sie kupic cokolwiek, ale w UK nie mam problemow z tym. Jesli miska
                              idzie w dol a biust miska w gore rozmiarowka to juz faktycznie moze byc to
                              strasznie trudne w Polsce. Sa zaklady gorseciarskie ale one chyba sa bardzo
                              kosztowne
                              • maja_sara Re: abigail 17.01.09, 14:50
                                Gorseciarki są, ale ja nie chcę nosić "namiotów" w brzydkich
                                kolorach i zakrywać biust golfami. A taki stanik zaproponuje mi
                                gorseciarka. Chcę delikatnej, przezroczystej, seksowenj bielizny. A
                                tego gorseciarka nie umie na taki biust :-(
                                • princesswhitewolf Re: abigail 17.01.09, 15:11
                                  maja_sara napisała:

> Gorseciarki są, ale ja nie chcę nosić "namiotów" w brzydkich
                                  > kolorach i zakrywać biust golfami. A taki stanik zaproponuje mi
                                  > gorseciarka. Chcę delikatnej, przezroczystej, seksowenj bielizny. A
                                  > tego gorseciarka nie umie na taki biust :-(

Nie mam doswiadczenia z gorseciarkami acz slyszalam ze byly to staniki
                                  faktycznie o "historycznym" wygladzie... Dziwne ze wraz z konkurencja na rynku
                                  nie zmodyfikowaly swojego warsztatu dostosowywujac sie do najnowszych trendow w
                                  technologii, i oferujac nawet lepszej jakosci stankow niz te co w sklepach.
                                  • princesswhitewolf Re: abigail 17.01.09, 15:16
                                    marzy mi sie jeden z tych bezszwowych - wycinanych w moim rozmiarze ale oni i
                                    Sloggi i pare innych firm produkuja je do D rozmiaru niestety
                                    www.laredoute.co.uk/Product/Product.aspx?CompanyId=R&ProductCode=9450785
                                    moze wkleje na lobby biusciastych i ktos tam wie kto robi wieksza rozmiarowke...
                                    • maja_sara Re: abigail 17.01.09, 15:36
                                      Lobby bywa pomocne w wielu kwestiach :-)
                • satia2004 Re: abigail 17.01.09, 13:56
                  maja_sara napisała:
                  > Jeśli te polskie 75E zamienisz na prawidłowy stanik w rozmiarze
                  > brytyskim, to już głowa Cię przestanie boleć, bo wybór bielizny
                  > będzie mocno uboższy. O straplessie w ogóle zapomnisz na zawsze i
                  > tak naprawdę będzisz mogła wybierać między AŻ dwoma fasonami.

Maju - na jakim świecie Ty żyjesz? Ja noszę brytyjskie 30(65)FF/32
                  (70)F i wybór jest ok.

I jaki widzisz problem se straplessem? Ja mam np. Panache Porcelain
                  i jest super. Produkują do G. Brytyjskiego G!:
                  www.bravissimo.com/products/lingerie/strapless-bras/panache/strapless-bras/pnb9-details.aspx?colour=Black

Nie wiem gdzie Ty szukasz tego 'brytyjskiego' 75E że nie możesz
                  znaleść więcej niż 2 fasony - chyba w H&M :P Poklikaj sobie w
                  zalinkowanycm sklepie bo tam wszystkie fasony znajdziesz w 75E (no
                  chyba, że juz są wyprzedane ;) )
                  • maja_sara Re: satia 17.01.09, 14:12
                    Przeczytaj, co napisałam w wątku wyżej, a zrozumiesz :-)
                    • satia2004 Re: satia 17.01.09, 14:28
                      maja_sara napisała:
                      > Przeczytaj, co napisałam w wątku wyżej, a zrozumiesz :-)

Przeczytałam co nie zmienia faktu, że napisałaś, że w brytyjskim
                      rozmiarze 75E (34DD/34E) nie ma wyboru co mija się z prawdą. Tak
                      samo nie wiem skąd przekonanie, że zamiana na prawidłowy
                      rozmiar 'brytyjski' powiększy miseczkę o klika literek. Rozmir to
                      rozmiar - prawidłowo dobrany brytyjski nie różni się od prawidłowo
                      dobranego polskiego. Ja mam 30FF(UK) lub 65H(PL) i oba są tymi
                      prawidłowymi :)

Doskonale rozumiem frustracje spowodowane rozmiarem 65JJ ale
                      naprawdę nie trzeba ich wylewać na wszystkich :)
                      • princesswhitewolf Re: satia 17.01.09, 14:34
                        takie pytanie. Czy poza elastycznymi "gorami" daje sie wam kupic cokolwiek
                        dopasowanego? i jesli tak to gdzie?
                        • maja_sara Re: satia 17.01.09, 14:57
                          Chodzi Ci o bluzki, żakiety?
                          Są trudności, ale bez przesady. 30J/JJ to jeszcze nie taki biust-
                          monstrum, jak niektórzy myślą.
                          Oto przykłady:
                          stanikomania.blox.pl/2008/11/Wyjdzie-bula.html
                          stanikomania.blox.pl/2007/10/Biust-czternasty.html
                          • princesswhitewolf Re: satia 17.01.09, 15:08
                            maja_sara napisała:

> Chodzi Ci o bluzki, żakiety?
                            > Są trudności, ale bez przesady. 30J/JJ to jeszcze nie taki biust-
                            > monstrum, jak niektórzy myślą.

No faktycznie nie jest to bynajmniej monstrum a wrecz przeciwnie, slicznie.
                            . Mysle ze nasza percepcja wiaze sie z tym ze 38JJ bylby faktycznie monstualny a
                            30JJ automatycznie ma miske mniejsza jak mniej pod biustem. No i tez trzeba
                            dodac ze 180cm wzrostu z 30JJ to anorektyczka z dziwnie wiekszym biustem a przy
                            165cm to normalna szczupla babka z ladna kobieca figura
                            tu ja nasza-klasa.pl/profile/528488/gallery/14 ( troche beznadziejnie
                            nieostre sa te zdjecia co z telefonu sa)

No moje pytanie bylo o zakiety i bluzki. Ja nigdy nie moge sobie kupic
                            odpowiedniej i ciagle musze kupic za duze i potem zmiejszac. Bo tak 42 rozmiar
                            mi wisi w ramionach i sa opuszczone oraz w talii za szerokie, za to w biuscie
                            dobre, zas 40ci jesli sie nie rozciaga to jest dobre ale guziczek na biuscie
                            brzydko sie marszczy...
                            • maja_sara Re: satia 17.01.09, 15:32
                              Ale czarownica z Ciebie niezła ;-)
                              Podoba mi się!
                              Ja to bym Cię nawet widziała w staniku z mniejszym obwodem i
                              większą miską niż E :-) Ale ja należę do tych, którzy lubią ciasno
                              pod biustem i zdaję sobie sprawę, że nie każdemu musi to
                              odpowiadać.

A to ja:
                              nasza-klasa.pl/profile/2215714/gallery/8
                              Prywata do Ciebie-a co to za warszaty astrologii? Tylko astrologii
                              tam uczą? Czy np choromancji, grafologii, reiki też?
                              Umiesz sama zrobić horoskop po takiej szkole? Tzn pytam, czy uczą
                              tam, jak samemu zrobić indywidualny horoskop, ale bez pomocy
                              programu komputerowego? Wszystko trzeba samemu wyliczać wtedy.

Co do bluzek i żakietów. Ja mam o tyle dobrze, że mam mamę, której
                              obsługa maszyny karwieckiej nie jest obca. I szwagierkę krawcową.
                              Bywa, że trzeba zwężać, przerabiać.
                              Z płaszczami i kurtkami nie mam problemów, gorzej właśnie z
                              klasycznymi bluzkami koszulowymi lub martynarkami właśnie. Ja sobie
                              chwalę polską sieć sklepów z odzieżą damską "Mona". Coś tam zawsze
                              znajdę dla siebie.
                              A sukienki-rzadko noszę, ale zdarza się, że noszę-kupuję "na
                              biust". Czyli jak jest w cycku dobra, to w biodrach dużo za duża i
                              wtedy mama albo szwagierka mi zwężąją tam gdzie trzeba i dopsowują
                              już do mojej sylwetki.
                              • princesswhitewolf Re: satia 17.01.09, 15:44
                                Nie wiem moze kiedys powinnam faktycznie pokusic sie i sprobowac i 70 pod
                                biustem. Narazie miseczka F z 75 za duza jest.
                                Masz przepiekne wlosy.
                                Warsztaty astrologii to sympatycy i przyjaciele slynnego astrologa Jaroslawa
                                Gronerta. Zajmuje sie astrologia od kilkunastu lat ;) Ja astrologii uczylam sie
                                w szkole Weresa w czasach kiedy jeszcze wykladal w Poznaniu w Szkole Kosmologii
                                czyli na poczatku lat 90tych. No pewno ze sama umiem wyrysowac horoskop pod
                                warunkiem ze mam efemerydy pod reka i pozycje planet i cyrkiel i linijke. Na
                                poczatku tak kazd sie uczy, ale pozniej jak juz wiadomo o co chodzi to kazdy
                                uzywa Uranii itp bo szkoda czasu.

No bluzki to ten szczegolny problem jesli nie sa rozciagliwe. W rezultacie 90%
                                mojej szafy sie rozciaga bo inaczej ani dudu:( Obejrze Mone
                      • princesswhitewolf Re: satia 17.01.09, 14:41
                        satia2004 napisała:
                        >nie wiem skąd przekonanie, że zamiana na prawidłowy
                        > rozmiar 'brytyjski' powiększy miseczkę o klika literek. Rozmir to
                        > rozmiar - prawidłowo dobrany brytyjski nie różni się od prawidłowo
                        > dobranego polskiego. Ja mam 30FF(UK) lub 65H(PL) i oba są tymi
                        > prawidłowymi :)
                        Ale trzeba tez wziac pod uwage ze co firma to inna numeracja i w sumie E
                        nierowne E w innej firmie
                        Mi sie rozmiar miseczki nie zmienia pomiedzy tym co w PL albo w UK, zawsze jest
                        to DD albo E.
                        Francuzi maja.... chyba... mniejsza numeracje Np Aubade wypada notorycznie mniejsze.
                      • maja_sara Re: satia 17.01.09, 14:48
                        Chyba nie zrozumiałaś, albo ja napisałam mało precyzyjnie;-)

Założyłam, że 75E nie jest idealnie dobrane. Zamieniłam rozmiar
                        na "prawidłowy" dla podbiuścia 75 centymetrowego. Zmniejszam zatem
                        obówd i czy chcę, czy nie chcę tym samym muszę zwiekszyć miskę.
                        Czyli po zamianach z 75E robi mi się, co najmniej, 65GG. Po
                        migracji miska będzie najprawdodpodobniej i tak jeszcze większa. O
                        ile w btytyjczykach bez większego problemu znajdę full cupy i
                        balkonetki w rozmierze 65GG/H, o tyle w polskiej rozmiarówce
                        65M/N /a to właśnie ten sam rozmiar/ to już duży problem.

I nie o frustrację chodzi, atylko o fakt, że prawidłowe 75E to nie
                        taki mega biust i wybór bielizny spory. Jeśli 75E źle dobrane, bo
                        za luźne w obwodzie-co zasugerowałam, to niestety, ale pojawi się
                        mały problem z wyborem, bedzie mocno uboższy.
                        Ot i wszystko;-)
                • princesswhitewolf Re: abigail 17.01.09, 14:27
                  wiesz maja jak to jest z nasza babska percepcja ha ha. Sa dziewczyny dla jakich
                  miseczka D to tragedia juz, zas dla tych co maja wiekszy to D to jeszcze maly biust.
                  Inne zas uwazaja D czy E za obiekt pozadania i ciagle szukaja wiekszych stanikow.
                  Mam taka kolezanke jaka jak zeszla pietro nizej z rozmiarowka pod biustem to
                  automatycznie musiala nosic wieksza miseczke. Z B wskoczyla na D i o wiele
                  lepiej sie poczula jako kobiet bo w jej przypadku bylo to cos czego bardzo
                  pragnela!!!!
            • abigail83 Re: abigail 17.01.09, 20:40
              Nie, nie jest wielki. Dzis juz tak nie uwazam (mam 78/98). Co nie
              zmienia faktu, ze poza internetowymi sklepami i ja mam problem z
              dostaniem sportowego stanika, ktory nie zrobi mi z piersi
              nalesnikow, tudziez straplessa (mam juz 2 ;). Nosze brytyjskie 32FF.
              Z koszulami bywa ciezka, Benetton ma fajne, zdarzaja sie tez o dziwo
              w Zarze. Plaszcz tez da sie znalezc.
    • princesswhitewolf Re: biust 16.01.09, 21:10
      polskie: www.avocado.com.pl
      angielskie: www.Bravissimo.com
      lub www.undercoverexperience.co.uk
      www.thebigbrashop.com

Od koloru do wyboru az glowa boli.
      podp
      75E nawrocone z 80D przez panie w sklepie
      • princesswhitewolf Re: biust 16.01.09, 21:11
        oo dwa razy sie wkleilo!
    • mukita Re: biust 20.01.09, 17:24
      o rany,dzieki za to lobby biusciastych,.tak mnei wciagnelo ze pol dnai spedzam
      czytajac;)wyszlo ze faktycznie powinnam inny rozmiar nosic,aczkowliek mama
      wrazenei ze ile razy w sklepie siegalam po wieksza miske to jednak za luzna
      byla,ale starsznie mnei teraz kusi sprobowac znow..moze kwestia firmy:)
      • magdaksp Re: biust 20.01.09, 18:05
        bo to chodzi tez oto zeby i obwod byl mniejszy a nie tylko miseczka wieksza
        • mukita Re: biust 24.01.09, 16:11
          obwod mi wyszedl ten sam..najlepsze,ze zawsze mi sie wydawalo ze akurat staniki
          to sobie umiem kupowac i duzo kobiet mi to mowilo,a tu prosze:)ale ciekawe
          zjawisko,bo odkad mi wyszlo ze mam E albo F wrecz nosic to zaczynam zauwazac ze
          faktycznie,ta wieksza piers mi wypada...czlowiek sie uczy cale zycie;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka