dania_86 27.01.09, 16:47 raz w miesiącu kąpię się w mleku, do wanny pełnej wody wlewam 10 litrów mleka, jest to koszt ok.16-18 zł, czyli nie tak dużo, a skóra jest po prostu idealna, miękka i nawilżona :) gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issey_miyake Re: kąpiel w mleku 29.01.09, 01:16 dania_86 napisała: > raz w miesiącu kąpię się w mleku, do wanny pełnej wody wlewam 10 litrów mleka, > jest to koszt ok.16-18 zł, czyli nie tak dużo, a skóra jest po prostu idealna, > miękka i nawilżona :) gorąco polecam! Nie jest Ci zimno podczas tej kąpieli? Odpowiedz Link Zgłoś
naomi29 Re: kąpiel w mleku 02.02.09, 12:25 a jak pachnie skóra po takiej kąpieli? Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: kąpiel w mleku 02.02.09, 12:28 A skora nie smierdzi po takiej kapieli? W koncu nleko ma dosc specyficzny zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie.w.tomacie Re: kąpiel w mleku 02.02.09, 12:54 yyy ja wiem że skuteczne ale jakoś się nigdy nie przekonałam :-) Moja mama kocha takie naturalne metody które w jej rodzinnych stronach są z powodzeniem stosowane z pokolenia na pokolenie. Jako mała dziewczynka pamiętam peelingi z soli ze śmietaną, płukanki w kefirze, kąpiele w mleku. Są skuteczne to trzeba przyznać ale takie mleczne produkty nie pachną rewelacyjnie niestety... Chociaż no dobra przyznam się, zdarza mi się peeling z soli i ze śmietany ale tylko kiedy zabraknie mi oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
dania_86 Re: kąpiel w mleku 02.02.09, 14:48 potem się bierze prysznic i skóra pachnie pieknie :) naprawdę polecam, dużo lepsze nawilżenie niż te wszystkie balsamy itepe :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzann-a Re: kąpiel w mleku 05.02.09, 10:45 A ja często dolewam mleko do kąpieli ale nie 10l. tylko ok.pół kartonu, czasem stoi w lodówce dosc długo i do picia sie już nie nadaje a do kąpieli owszem i efekt jest taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś