Dodaj do ulubionych

Dermika MAT-B Complex

IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 13.11.03, 11:40
Witam

Dostałam swego czasu mnóstwo próbek kremów polskich producentów (zachęcona
tematem "próbki po prośbie") i większość już zużyłam.
Niestety, ani Eris, ani Oceanic, ani większość kremów nie zrobiła na mnie
wrażenia.
Dzisiaj zaczęłam dzień od kremu Dermiki Mat-B Complex i pierwszy raz od kilku
miesięcy jestem zachwycona. Mam skórę pachnącą grapefruitem, pięknie
nawilżoną, a co najważniejsze matową.
Czy jest tu jeszcze jakać entuzjastka tego kremu?
A może któraś z Was jest niezadowolona?
Ciekawa jestem Waszych opinii..
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Dermika MAT-B Complex IP: 195.94.201.* 13.11.03, 12:07
      Ja jestem niezadowolona.
      Moja siostra tez nie.
      I jeszcze kolezanka zachecona przeze mnie takze nie.
      Na poczatku wszystko bylo fajnie-fajnie, ale po jakims czasie krem zaczal po
      prostu wysuszac skore!!! A do tego powodowal i u mnie i u mojej siostry wyrazne
      podraznienie.
      Przerzucilam sie na Day Wear Plus EL, a moja siostra na Miraculum Owocowy Sad
      (czy jakos tak) i obie jestesmy zadowolone.
    • Gość: Nika Re: Dermika MAT-B Complex IP: 195.187.102.* 13.11.03, 12:11
      Z tej serii jestem entuzjastką kremu normalizującego na noc - zużywam już trzeci
      słoiczek. Mnie się akurat zapach nie podoba (nie lubię owocowo pachnących
      kosmetyków, dobrze, ze szybko wietrzeje), ale działanie bardzo, aczkolwiek
      efekty widoczne są dopiero po kilku tygodniach stosowania. Natomiast co do
      kremów na dzień to matujący (bo chyba tego używasz?) też mnie na początku
      zachwycił, ale niestety po jakichś 3 tygodniach okazało się, że bardzo przesusza
      skórę (mam cerę mieszaną). Teraz stosuję go tylko czasem na te bardziej tłuste
      partie twarzy (czoło). Krem nawilżający z kolei - dla mnie przeciętny, nic
      nadzwyczajnego, ale na lato się sprawdził, teraz mam ten serii Spa, moim zdaniem
      lepszy. Lubię też maseczkę z zieloną glinką Natomiast najgorsza porażka z tej
      serii to maseczka supernawilżająca. Koszmarnie się lepi! Co prawda pani
      konsultantka Dermiki twierdziła, że właśnie taki efekt ma być, ale jakoś mnie to
      nie przekonało - nie będę używać na pewno - za tę cenę jest mnóstwo ładnie
      nawilżających maseczek po których zastosowaniu człowiek się do poduszki nie
      przylepia.
      • Gość: sara Re: Dermika MAT-B Complex IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 13.11.03, 12:13
        No to szkoda...
        Domyślam się, że mi też przesuszy skórę.
        Czyli nie ma kosmetyków idealnych:(
        • Gość: Nika Re: Dermika MAT-B Complex IP: 195.187.102.* 13.11.03, 12:19
          Idealnych oczywiście nie ma, ale na ciebie niekoniecznie musi tak działać. Być
          może dla osób z bardziej tłustą cerą ten krem jest odpowiedni - ja zresztą też
          go jeszcze czasem używam, jak mi się czoło mocniej przetłuści. Czyli nie jest to
          zakup, którego żałuję, ale mój początkowy zachwyt się mocno zmniejszył...
          Spróbuj sobie tego normalizującego na noc, naprawdę fajna rzecz...
          • Gość: sara Re: Dermika MAT-B Complex IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 13.11.03, 12:23
            Mam taką próbkę - tak samo się nazywa, tylko jest normalizujący na noc.
            Myślę, że o tym mówisz. Spróbuję.
            • Gość: Anna Re: Dermika MAT-B Complex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.03, 13:40
              A tez dostalam probki od Dermiki i najbardziej odpowiada mi maseczka
              oczyszczajaca, piekny zapach a buzka gladka jak u niemowlaka. Napewno kupie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka