Dodaj do ulubionych

sprawdzony podkład matujący

IP: *.acn.pl 19.11.03, 14:12
Obserwuj wątek
    • fafigirl Re: sprawdzony podkład matujący 19.11.03, 14:41
      ciekawy wątek.Jakie są Wasze doświadczenia z tego rodzaju kosmetykami?
    • youaresowonderful Re: sprawdzony podkład matujący 19.11.03, 15:22
      Podkład matujący, mówisz...Jeśli chodzi o takie solidnie ;-) matujące to
      próbowałam Dermacolu – gęsta, bardzo gęsta pasta, wg mnie nadaje się tylko jako
      korektor, bo inaczej tworzy maskę, widać go na skórze i wygląda to wysoce ;-)
      nieestetycznie. I Revlon, Colorstay, sławny podkład ;p matuje moją piekielnie
      tłustą cerę całkiem dobrze, prawie się po nim nie błyszczy. Ale uważaj, bo
      matujące podkłady mogą wysuszać, wiele osób narzeka zimą na np. Colorstaya. Ja
      tam bardzo lubię pudry sypkie ;-)) na początku nie mogłam się do nich przekonać
      a teraz kupuję i używam ich nałogowo. Nie dość że naprawdę dobrze matują to
      dobrze wykańczają makijaż i sprawiają że skóra jest taka mięciutka w dotyku,
      aksamitna ;-))))).
      • fafigirl Re: sprawdzony podkład matujący 19.11.03, 15:28
        youaresowonderful napisała:

> Podkład matujący, mówisz...Jeśli chodzi o takie solidnie ;-) matujące to
        > próbowałam Dermacolu – gęsta, bardzo gęsta pasta, wg mnie nadaje się tylk
        > o jako
        > korektor, bo inaczej tworzy maskę, widać go na skórze i wygląda to wysoce ;-)
        > nieestetycznie. I Revlon, Colorstay, sławny podkład ;p matuje moją piekielnie
        > tłustą cerę całkiem dobrze, prawie się po nim nie błyszczy. Ale uważaj, bo
        > matujące podkłady mogą wysuszać, wiele osób narzeka zimą na np. Colorstaya.
        Ja
        > tam bardzo lubię pudry sypkie ;-)) na początku nie mogłam się do nich
        przekonać
        >
        > a teraz kupuję i używam ich nałogowo. Nie dość że naprawdę dobrze matują to
        > dobrze wykańczają makijaż i sprawiają że skóra jest taka mięciutka w dotyku,
        > aksamitna ;-))))).
        a jaki jest Twój ulubiony puder sypki,bo właśnie przymierzam się do jakiegoś
        zakupu. Też mam cholernie tłustą cerę i potrzebuję takiego, który dobrze matuje.
        • youaresowonderful Re: sprawdzony podkład matujący 19.11.03, 15:37
          Nie mam za dużego porównania (na razie ;-))), używałam dopiero kilku, ale...mi
          się bardzo podoba Pierre Rene, za 20 zł, na Wizażu też ma dobre opinie, jest
          leciutki, jak pyłek ;-))))) i naprawdę nieźle matuje. Do poprawek w ciągu dnia
          możesz sobie kupić jakiś puder w kamieniu, z lusterkiem, ja polecam Viperę,
          puderki w kamieniu kosztują po 10 zł a są mięciutkie, delikatne i dobre. Ale
          mimo sympatii do firmy, to odradzam Ci Viperę odbijającą światło ;-((( Mnie nie
          powaliła na kolana; nie bałam się w ogóle tych rzekomych drobinek które miały w
          niej być, ale na twarzy nie wygląda to za ciekawie, nie zauważyłam też
          obiecywanego efektu rozświetlenia, mat baaaaaaardzo średni. Nie wiem, może
          będzie się nadawał chociaż do „uszlachetnienia” ;-) wybranych partii twarzy?
          Jutro muszę spróbować...;*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka