Dodaj do ulubionych

Farby ziołowe

IP: *.interq.pl / 213.76.135.* 20.11.03, 19:15
Słyszałam, że z ziół do farbowania włosów (chna, basma...)zrobiono teraz
farbę i dużo lepiej się ją nakłada (taka pasta w tubce). Chce tylko wiedzieć
czy to jest dalej takie dobre jak w wersji poprzedniej (sproszkowanej) czy
dodali jakąś chemię. Może któraś z Was tego używa i potrafi mi pomóc. Mam
jeszcze jedno pytanie czy basma to kolor czarny?
Obserwuj wątek
    • Gość: Karenina Re: Farby ziołowe IP: *.interq.pl / 213.76.135.* 20.11.03, 19:32
      Naprawdę nikt tego nie używa?
      • Gość: dixi Re: Farby ziołowe IP: *.net / 192.168.9.* 20.11.03, 19:37
        balsamy ziołowe nakłada się bardzo fajnie, prosto z tubki - pełen komfort w
        porównaniu z farfoclami, do tego ładny zapach - ale kolor jest nietrwały,
        spiera się bardzo szybko; ja użyłam raz takiego balsamu Venity, i niestety
        zaniechałam, nie chce mi się co dwa tygodnie farbować włosów;
        a chemii też tam trochę było jak czytałam skład na opakowaniu;
        • Gość: Karenina Re: Farby ziołowe IP: *.interq.pl / 213.76.135.* 20.11.03, 19:40
          Dziękuję za odpowiedź, szkoda,że to jest nietrwałe bo już naprawdę nie wiem
          czym farbować włosy żeby ich nie niszczyć.
          • Gość: dixi Re: Farby ziołowe IP: *.net / 192.168.9.* 20.11.03, 19:54
            przed chwila pisalam na ten temat w immym wątku
            www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=211&w=9210738&a=9211367
            • Gość: katrina Re: Farby ziołowe IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 21:38
              właśnie nabyłam tą tubkę z venity, z ciekawości, chociaż z "błotkiem" nabrałam
              już niezłej wprawy, tojednak trzymanie go na głowie przez 2godziny jest
              lreochę irytujące. zrobię w sobotę. też słyszałam że trzyma się krócej, na
              mnie pewnie parę dni, bo nawet basma trzymana 2,5 godziny szybko złazi.
              opdobno to dlatego że one trzymają sie tym dłużej im włosy są
              jaśniejsze/bardziej zniszczone, "porowate", a moje (poza tym że są cienkie
              i "przylizane") są bardzo zdrowe i gładkie i były takie zanim zaczęłam
              stosować henne. na szczeście to tanie.

basma może wyjść czarna na jaśniejszych włosach, na moich, z natury śedni brąz
              wychodzi cudna ciemna czekolada w zimnym odcieniu.

nie wiecie może jak się henna ma do trwałej? wiem że nie wolno farbować
              chemicznie, a co z trwałą?
              • Gość: katrina Re: Farby ziołowe IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.03, 23:13
                podciągam. może ktoś odpowie.
                • Gość: karenina Re: Farby ziołowe IP: *.interq.pl / 213.76.135.* 22.11.03, 09:06
                  Dziękuję Ci za odpowiedź, a jeśli chodzi o Twoje pytanie, to nie pamiętam ale
                  chyba wydaje mi się, że trwałej też nie można robić. Pewna nie jestem więc może
                  doradzi Ci ktoś bardzeiej kompetentny. Ostatecznie zawsze możesz zadzwonić do
                  fryzjera i zapytać się o to.
                  • Gość: katrina Re: Farby ziołowe IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.03, 16:41
                    dzięki, pewnie tak zrobię,
                    aha, zrobiłam dziś venitę z tubki i coś mnie niepokoi. to chyba jednak nie
                    jest henna. ma chemiczny zapach, wyczuwalny zwłaszcza przy zmywaniu, zajeżdża
                    mi tymi szamponami koloryzujacymi w saszetkach. i nie ma tego efektu
                    pogrubienia włosów który zawsze mam po hennach w proszku :(
                    nakładanie faktycznie bardzo łatwe, ale chyba jednak wrócę do "błotka".
                    • Gość: maja Re: Farby ziołowe IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 22.11.03, 18:08
                      Masz rację, katrina. Zobacz na spodzie pudełka, tam jest skład - sama chemia i
                      to w jakiej ilości. Też się na to nabrałam, jeszcze nie farbowłam włosów i nie
                      wiem, czy to zrobię. Moim zdaniem z henna ma to niewiele wspólnego
                      • Gość: katrina Re: Farby ziołowe IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.03, 18:20
                        o CHOLERA, dopiero teraz popatrzyłam na pudełko. wyciąg z henny jest dopiro na
                        siódmym miejscu a przed nim i za nim całe kilogramy chemii. naiwna. wracamy do
                        błotka :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka