Dodaj do ulubionych

włosy na rękach

IP: *.ska01.telsat.wroc.pl 27.11.03, 18:07
Pewnie ten problem jest wyjątkowo głupi, ale mnie nurtuje.
A mianowicie, czy powinno się depilować ręce? Bo z tego co zauważyłam
niektóre kobiety to robią a inne nie. No bo włosy na rękach chyba nie
wywołują podobnych odczuć jak te na nogach, więc czy w końcu powinno się coś
z tym robić czy nie?
A Wy co robicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: nazwa6 Re: włosy na rękach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 18:11
      wiesz to zalezy

jak jestes w typie 'naturalna' - nie uzywaz makijazu, nie farbujesz wlosow, nie
      golisz pach, generalnie preferujesz styl soute, to wlosy na rekach nie
      przeszkadzaja....ale jezeli sie picujesz- styl 'gwiazda', farbujesz,
      stylizujesz od rana do wieczora to raczej lepiej sie pozbyc, bo wtedy rzucaja
      sie w oczy...
      • Gość: katrina Re: włosy na rękach IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 23:42
        cóż to za skrajności... maluję się, włosy farbuję, ale henną, depiluję nogi,
        pachy i bikini, ale rąk nie (i nie mam zamiaru, włoski są delikatne). i co,
        jestem "saute" czy "gwiazda"?
    • masia27 Re: włosy na rękach 27.11.03, 18:23
      Ja wlosy na rekach usuwam, bo moim zdaniem nie wygladaja estetycznie,
      ale poglady na te kwestie sa pewnie rozne, w koncu sa amatorki owlosionych nog
      i pach...

btw. ciekawe spojrzenie - dziewczyny dziela sie na te w stylu 'saute' i w
      stylu 'gwiazda' - krotkowzroczna jestes...
    • Gość: zośka Re: włosy na rękach IP: 212.14.48.* 27.11.03, 18:34
      a ja nie jestem ani pindzia ani babą z włosami pod pachami czy na nogach, ale
      zawsze latem na ręce używam kremu depilującego bo tak estetyczniej i
      apetyczniej:)
      • Gość: Mikka Re: włosy na rękach IP: 80.48.129.* 27.11.03, 20:24
        To zależy jakie ma się włosy. Jak masz ciemne i grube, to depiluj, jak rzadkie
        i jasne to, moim zdaniem, nie ma potrzeby.
        • Gość: agda Re: włosy na rękach IP: 212.244.249.* 28.11.03, 09:15
          Ja golę zwykłą maszynką. Naturalnie mam blond średniej długości. Gdy ogoliłam
          pierwszy raz to miałam wrażenie, że ręka wygląda młodziej, jak u dziecka.
          Bardzo nie podobają mi się długie blond włosy na rękach często eleganckich pań.
          • Gość: anni Re: włosy na rękach IP: 217.11.141.* 28.11.03, 09:51
            szczecina odrastajacych wlosow na rekach koszmar!!!
      • setorika Re: włosy na rękach 28.11.03, 11:02
        ja też nie należe do w/w kategorii, ale mój mężczyzna zwrócił mi uwagę, że mam
        rączki jak małpka. Oczywiście zrobił to uroczo. I golę je maszynką od czasu do
        czasu, nie pozwalam, by były tak długie jak pierwotnie, jak są minimalne to nie
        rzucają się tak w oczy. W cale nie rosna grubsze ani ciemniejsze. Nawet nie mam
        podrażnionej skóry, a ta wygląda rzeczywiscie młodziej. BNo i ewentualna
        bizuteria na rękach prezentuje sie lepiej. Zachecam
        • Gość: agda Re: włosy na rękach IP: 212.244.249.* 28.11.03, 11:48
          No właśnie. Podpisuję się pod tym co napisałaś
    • Gość: cinka Re: włosy na rękach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 20:29
      ja z kolei dziele to na zime i na lato. w zimie mi sie nie chce nic z tym
      robic :o)
    • Gość: J. Re: włosy na rękach IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.11.03, 09:04
      rozjasniam je

dodatkowe podraznienia mieszkow na rekach?????

nie dziekuje, sa inne sposoby na ukrycie tego :)))))))

ja juz przechodzilam golenie i jednak rozjasnianie jest najlepsza metoda,
      pomijajac laser, na ktory trzeba miec wielka kieszen
    • von_trupka Re: włosy na rękach 28.11.03, 10:01
      ja depiluję, ale tylko latem, a zimą tylko wtedy, gdy wystepuję w krótkim
      rękawie np. na Sylwka.
      chodzę na wosk do kosmetyczki, nie wyobrażam sobie golenia rąk (odrosty) ani
      tym bardziej depilatora (na nogach mi wrastają, nie będę dodawać sobie kłopotu
      z rękami).
      zauważyłam, że niewiele dziewczyn to robi, choć dla niektórych byłoby to bardzo
      wskazane. nawet kosmetyczka mi mówiła, że żadko przychodzą panie zrobić wosk na
      rękach.
    • Gość: Amadea Re: włosy na rękach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.11.03, 11:14
      A mnie włosy na rękach wcale nie przeszkadzają.Chociaż jestem ciemną szatynką ,
      to włoski są prawie niewidoczne. Nigdy się nimi nie przejmowałam i nie robiłam
      tragedii , że coś tam widać. Mam koleżanki , które mają czarne naturalne włosy
      i ich włoski na rękach są widoczne, ale nawet one jakoś nie panikują. Natomiast
      znam dziewczyny, które golą sobie ręce. Tego nigdy nie zrobię. Nie dośc, że
      trzeba je golić już zawsze to te odrośnięte są ciemniejsze i grubsze. Masakra !
      Faceci nie zwracają tak naprawdę uwagi na te kilka włosków na kobiecych
      rękach, bardziej im zależy na gładkich nogach.
      pozdrawiam.
      • Gość: Amadea Re: włosy na rękach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.11.03, 11:20
        i jeszcze jedno. w lecie włoski są tak jasne od słońca, że robią się
        niewidoczne. regularnie pilnuję , aby nogi były gładkie, pachy i okolice
        bikini. co prawda nie znoszę tego , ale cóż trzeba trochę poświęcić czasu na
        "te" sprawy. gdyby do tego doszło jeszcze golenie rąk - chyba bym zwariowała.
        widziałam ręce dziewczyny, która je goliła i w pewnym momencie przestała-
        włoski były dużo ciemniejsze od naturalnych i zdecydowanie grubsze !!!!!! serio.
      • setorika Re: włosy na rękach 28.11.03, 13:39
        uwierz mi, że zwracają, i nie mam tu na myśli tylko mojego, czasami lubię
        podsłuchać (a fe!!! ;) ich rozmowy
    • Gość: ryjek daj spokoj. chyba ze wygladasz jak mis Fazi IP: *.cgi.rupa.it / *.rupa.it 28.11.03, 11:18
      • Gość: madusiak Re: daj spokoj. chyba ze wygladasz jak mis Fazi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.11.03, 12:23
        wlasnie popatrzylam na rece-wlosy sa ale takie fajne bo jak zloto, jasne. Latem
        to mi sie nawet podoba na opalonej skorze.Zima tez mi nie przeszkadza bvo nie
        jest to zadna szcecina tylko mieciutkie wlosy. nie ogole ich nigdy-raz
        probowalam!!!wymyslilam ze zrobie to plastrem do depilacji---hm...zeszly mi
        wlosy ze skora! paskudzilo sie to cholerstwo przez kilka miesiecy, skora nie
        chciala sie zregenerowac , balam sie zeby nie bylo blizn, ale udalo sie uniknac
        ich dzieki pomocy pan z apteki. NIGDY WIECEJ
        • Gość: Mika plastry woskowe - głupota! IP: *.4web.pl 28.11.03, 12:35
          bo plastry woskowe to dla mnie w ogóle paranoja
          latem wydepilowałąm w ten sposób pachy i przez 3 tyg miałam paprzące się rany
          nie mogłam stosować żadnych antypespirantów ani nic
          tragedia
          powinni zabronić tego używać bo to oprócz włosów to i skóre zrywa
    • Gość: Mika Re: włosy na rękach IP: *.4web.pl 28.11.03, 12:31
      ja golę już 5 lat i gdybym miała jeszcze raz stanąć przed wyborem golić czy
      nie to i tak bym zaczęła:)))
      włosy na rękach też wydają mi się wstrętne
      przecież ręce bardziej nawet widać niż nogi i częściej więc dlaczego odmawiać
      im gładkości
      tak mi się bardziej podoba, ale są różne gusta
    • pep5 Re: włosy na rękach 28.11.03, 13:28
      Hejka! Ja osobiście nie lubię zbędnego owłosienia u kobiet i golę również
      włoski na rękach, mimo iż są jasne.
    • marylkaa Re: włosy na rękach 29.11.03, 10:12
      ja usuwam woskiem. włoski nie są może specjalnie ciemne, ale jest ich dużo i są
      długie, co moim zdaniem wygląda nieestetycznie.
      • kat_ja1 Re: włosy na rękach 01.12.03, 11:47
        Ja używam kremu Veet. Osobiście toleruję tylko włosy na głowie, u siebie
        oczywiście;) bo akurat włosy na rękach u innych kobiet nie wzbudzają u mnie
        obrzydzenia;)
        Faktem jest, że są kobiety, które mają może nie kłębiące się włosy a meszek na
        rękach...ale nawet taki meszek...najbardziej jest widoczny, gdy jego
        właścicielka w upalny, słoneczny dzień trzyma się barierki przyokiennej w
        tramwaju;))nie wiem czy wytłumaczyłam o co mi chodzi....?? \

Niemniej jednak uważam, że idealnie gładką skórę na rękach, można uzyskać tylko
        depilując ręce.
    • Gość: r Re: włosy na rękach IP: *.zapora / 217.96.25.* 16.12.03, 16:27
      to zależy od włosów
      jak jasne i małe - zostawić w spokoju
      widoczne - potraktować tak jak nogi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka