karka831 05.05.09, 09:16 Jaki krem mogłybyście polecić? Wiek 25 lat. Z góry dziekuję. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloneczna.dziewczyna Re: Zmarszczki na czole 05.05.09, 20:17 Krem nie pomoże. Botoks. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Zmarszczki na czole 05.05.09, 21:48 krem z filtrem profilaktycznie. nie marszcz sie bez powodu. ze smarowideł- retinoidy od lekarza. najszybszy efekt- botoks. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Zmarszczki na czole 05.05.09, 22:50 Prawdopodobnie masz zanieczyszczone jelito... czytałam gdzieś, że objawia się to zmarszczkami na czole. Polecam zrobić hydrokolonoterapię. Nie rób botoksu, bo to bardzo szkodliwy i przestazaly zabieg. Moja koleżanka, która ma obsesję na puncie operacji i zabiegów upiększających na twarz poleca zastrzyki z tłuszczu. Ale czy robią to na czoło- nie wiem. W każdym razie NIE dla botoksu. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Zmarszczki na czole 06.05.09, 10:47 > Prawdopodobnie masz zanieczyszczone jelito... czytałam gdzieś, że objawia się t > o > zmarszczkami na czole. To prawdziwy hit dzisiejszego dnia:D! Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Zmarszczki na czole 06.05.09, 16:50 ciesze sie ;] vrinda.net.pl/wiadomosci/artykul.php?tytul=17&nrm=12%20(12)&id=1080 Odpowiedz Link Zgłoś
pink.water Re: Zmarszczki na czole 06.05.09, 09:41 Faktycznie, po co zaraz botoks. Spróbuj krem przeciwzmarszczkowy, jakiś dobry. Ja odkryłam niedawno krem z kwasem hialuronowym i faktycznie cera jest wygładzona. A też borykam się ze zmarszczkami na czole niestety. Mogę polecić krem Eubos z tym kwasem. Tani nie jest (płaciłam 130zł - może gdzie indziej jest tańszy - tego nie wiem) ale działa. Aha, i oczyszczaj twarz regularnie, stosuj maseczki albo nakładaj co jakiś czas grubo kremu na noc. Najlepiej jakiegoś przeznaczonego na noc, one fajnie odżywiają w takiej ilości. A fajne płatki peelingujące mają w Lidlu. Żele i inne mazidła nawet się nie umywają do ich płatków :) Niestety, nie są w stałej sprzedaży więc zrobiłam sobie zapas :D Odpowiedz Link Zgłoś
california-only Re: Zmarszczki na czole 06.05.09, 10:05 Jezus Maria..kazdy kroo ma choc minimalna wiedze o budowie skory chyba wie,ze ZADEN krem nie zlikwiduje juz istniejacych zmarszczek, to jest po prostu fizjologicznie niemozliwe! Wygladzic istniejace zmarszczki moga bardziej inwazyjne zabiegi kosmetyczne (glebokie zluszczanie, botox - bynajmniej nie przestarzaly a na czole dajacy najlepsze i natychmiastowe rezultaty). odkad zrobilam sobie botox na czolo nie wyrzucam pieniedzy na drogie kremy - naprawde wystarcza dobrze nawilzajace kosmetyki z apteki (np. Dermosan). Odpowiedz Link Zgłoś
pink.water Re: Zmarszczki na czole 06.05.09, 10:23 Dziewczyna ma 25 lat. Naprawdę uważasz, że to odpowiednia chwila na botoks? Poza tym, nie twierdzę że krem zlikwiduje zmarszczki. Mówię, że je wygładzi. Póki co, dobrze odżywiać skórę, ograniczyć opalanie itp. Na botoks (jeśli w ogóle) ma jeszcze kupę czasu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Zmarszczki na czole 06.05.09, 11:04 pink.water- nie masz racji w tym przypadku. Własnie jako b. młoda osoba powinna zrobić botox. Krem nie zlikwiduje mimiki odpowiedzialnej za "czoło mędrca". 25 letniej skórze na ogół nie brakuje składników, które kremy dostarczają, na skutki opalania tez raczej zbyt wczesnie (no chyba się ktoś smaży+ solarium- ale wtedy nie tylko czoło byłoby problemem). Jeśli zrobi botox jak najszybciej ma szansę na TRWAŁE pozbycie się problemu po 2-3 wstrzyknięciach. Po pierwszym efekt osłabienia mimiki utrzyma sie ok 6 mies. często dłużej bo twarz "zapomina" o nadmiernej mimice- tzn. mięśnie już nie są sparaliżowane ale rzadszy jest nawyk marszczenia czoła. swietnie przedłuża to działanie prosta i tania maseczka daxa 35+ z biopeptoxem. Po drugim wstrzyknięciu efekt osłabienia mimiki trwa ponad rok, po trzecim jeszcze dłużej i nierzadko zdarza sie, że zmarszczki juz nie wracają- twarz na dobre 'zapomniała" o marszczeniu czoła. Młody wiek nie jest żadnym przeciwwskazaniem do zabiegu, wręcz przeciwnie. Łatwiej twarz pozbędzie sie nadmiernej mimiki jesli ten nawyk jest stosunkowo krotki. Odpowiedz Link Zgłoś
pink.water Re: Zmarszczki na czole 06.05.09, 12:32 Nie wiem, jeśli to ująć w ten sposób to może rzeczywiście masz rację. A tak z ciekawości, to ile kosztuje taki zabieg? Odpowiedz Link Zgłoś
aannaa6 Re: Zmarszczki na czole 06.05.09, 11:36 Jesteś jeszcze bardzo młoda i te zmarszczki mogą być objawem nieodpowiedniego nawilżenia, odwodnienia skóry. Spróbuj jakiś krem mocno odżywczy. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Zmarszczki na czole 06.05.09, 12:53 Podobnie jak hotally polecam "rozwalanie jelita",pomaga na wszystko,a i zarobic można. Ludzie,skąd się bierze taka głupota?Czyszczenie jelit nie jest blahostką typu maseczka na twarz! A na temat-niestety też mam taką zmarszczkę,od dziecka marszcze czoło,taka mimika.Pomoc może tylko botoks,bo zmieni mimike,przynajmniej ograniczy Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Zmarszczki na czole 06.05.09, 14:32 Na zmarszczki, które już masz nic nie pomoże. Nawilżaj skóre i postaraj się nie marszczyć czoła - w tym wieku to chyba najczęstsza przyczyna zmarszczek. A jak Ci bardzo przeszkadzają to obetnij grzywkę :) Odpowiedz Link Zgłoś