Dodaj do ulubionych

hmmm, henna....

12.05.09, 00:07
Wielkiego doświadczenia jeżeli chodzi o robienie brwi henną to ja nie mam, stąd pytanie do bardziej doświadczonych:)
Robiłam wiele podejść do henny, za każdym razem czułam się okropnie, bo wydawało mi się, że za czarna. Robiłam, znięchęciłam się i znowu przerwa... W zeszłym roku zdecydowałam się, że się przełamię, bo tych moich brwi prawie nie widać. No i przyzwyczaiłam się, teraz głupio się czuję, jak już się brwi rozjaśnią. Mam swoją ulubioną kosmetyczkę, która świetnie reguluje moje brwi i robi hennę na nie i na rzęsy. Czasem jednak nie mam czasu (kosmetyczka ma salon 20 km ode mnie) skończyć do niej. Zwłaszcza ciężki miałam poprzedni miesiąc... Więc postanowiłam sama sobie zrobić. Kupiłam brązową hennę żelową firmy viki. Mam swoje jasne włosy, nie chciałam przesadzić. Efekt był taki, że zero efektu. Kolor taki sam jak przed nałożeniem. Następnie kupiłam hennę grafitową - dalej zero efektów. No i ostatecznie zaopatrzyłam się w czarną, pewna, że chwyci te moje brwi. No i dalej nic, mimo że trzymałam dobre 10 min. Kochane dajcie radę, co robić, aby kolor był? Chodzi o producenta czy co? Teraz będzie ciężko mi ruszyć się do kosmetyczki, bo jestem w ciąży i nie za dobrze się czuję.
Obserwuj wątek
    • paulinaa Re: hmmm, henna.... 12.05.09, 09:33
      a dodałaś wodę utlenioną do tej henny?
      • iwonagos Re: hmmm, henna.... 12.05.09, 11:03
        Tak, wodę dodałam, była w zestawie
        • paulinaa Re: hmmm, henna.... 12.05.09, 13:41
          a to na pewno była woda utleniona? bo czasem do henny dodają jakies aktywatory,
          które nie są wodą utlenioną i działają kiepsko
    • gory_szalenstwa Re: hmmm, henna.... 12.05.09, 11:54
      Jeśli masz możliwość kup sobie hennę Refectocil, jest żelowa i bezpieczna do
      stosowania w domu. Jeśli już do czegoś ją wciśniesz, najlepiej szklany słoiczek,
      dodaj 3 krople 3% wody utlenionej, nie za dużo by nie była zbyt wodnista. Bo
      rozmieszaniu, uzyskaniu konsystencji śmietany, nałóż na brwi, tak by pokryć
      wszystkie włosy henną. Odczekaj jakieś 5 minut. Później zmyj wacikami
      nasączonymi wodą. Jeśli to nie przyniesie efektu - a nigdy henna żelowa nie daje
      takiego efektu jak proszkowa, to będziesz musiała nabyć proszkową. Ale nie wiem
      czy będziesz sobie w stanie ją położyć sama. Proszkowa barwi również skórę -
      więc po wszystkim możesz wyglądać jak Gargamel :).
      • paulinaa Re: hmmm, henna.... 12.05.09, 13:41
        też polecam refectocil, jest najlepsza
        • driadea Re: hmmm, henna.... 12.05.09, 14:56
          Też polecam RefectoCil. Możesz nawet kupić kolor blond (ale to nie jest
          rozjaśniacz!) :)
      • happy_time Re: hmmm, henna.... 12.05.09, 16:15
        A gdzie kupujecie tę hennę Refectocil? Nie widziałam ani w Rossmanie
        ani w Naturze.
        • paulinaa Re: hmmm, henna.... 12.05.09, 16:52
          bo to henna profesjonalna, do kupienia w hurtowniach kosmetycznych
          bywa tez na allegro
          • paulinaa Re: hmmm, henna.... 12.05.09, 16:52
            www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=refectocil
          • happy_time Re: hmmm, henna.... 12.05.09, 17:12
            Dzięki :)
            • iwonagos Re: hmmm, henna.... 12.05.09, 22:31
              dzięki dziewczy. właśnie kupiłam na allegro.
              • iwonagos Re: hmmm, henna.... 27.05.09, 23:45
                no i dziś pierwszy raz zrobiłam, jest suuuper:)
                • paulinaa Re: hmmm, henna.... 28.05.09, 08:53
                  cieszę się ;) ja też ją bardzo lubię
    • wzorowa.uczennica Re: hmmm, henna.... 28.05.09, 17:44
      Dziewczyny, powiedzcie jeszcze jaki kolor powinnam kupić, bo ciemnego brązu nie
      ma, a włosy mam własnie ciemnobrązowe. Chciałabym wyglądać naturalnie...
      • driadea Re: hmmm, henna.... 28.05.09, 17:51
        Brązowy (nr 3), wychodzi bardzo ciemny.
    • li_lah Re: hmmm, henna.... 29.05.09, 09:25
      ja ze swojej strony polecam henne firmy Kama z krakowa. nalezy ją mieszać z woda
      utleniona kupiona w aptece, kosztuje okolo 2 zl i bardzo dlugo się trzyma.
      sprzedawana w malych fiolkach bez opakowania i dodatkow.
      • driadea Re: hmmm, henna.... 29.05.09, 13:41
        Henna krakowska jest genialna (o niebo lepsza od Kamy jest Dragon, ale raczej
        niedostępna w małych fiolkach i tylko w hurtowniach kosmetycznych. No i na
        allegro), ale to produkt naprawdę silnie działając y i obawiam się, że jak ktoś
        nie ma wprawy to może sobie nieźle naszkodzić.
        • madai Re: hmmm, henna.... 29.05.09, 19:07
          a jak nakladac henne na rzesy ? nakladalam kilka razy i nie wiem,
          czy efekt byl, bo naturalnie tez mam ciemne rzesy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka