Dodaj do ulubionych

Skąd te ceny na ALlegro

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.03, 17:24
DZiewczyny, mam może głupie pytanie. Skąd na ALlegro pojawiają się kosmetyki
renomowanych firm dwa albo i trzy razy tańsze niż w sklepach? Sama sporo
kupuję w sklepach wolnocłowych i nie ma aż takiej różnicy! Nie myślę tu o
testerach czy miniaturkach, ale o pełnowymiarowych, nie przeterminowanych i
nie podrabianych Diorach, Lancome, Shiseido... Czy one pochodzą z
nielegalnego żródła? CZy nie są przypadkiem kradzione?
Przepraszam, jęśli kogoś uraziłam.
Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: martaa2 Re: Skąd te ceny na ALlegro IP: *.acn.pl 06.12.03, 17:25
      W większości są to podróbki.
      • elve Re: Skąd te ceny na ALlegro 06.12.03, 22:08
        bzdura. podrabiane są tylko niektóre produkty, które bardzo łatwo namierzyć i
        które stanowią niewielką część kosmetyków pojawiających się na allegro. a
        oryginalny towar najczęściej pochodzi z hurtowni - cena bez pośredników i bez
        marży narzucanej przez sklep (nawet ten wolnocłowy) musi byc mniejsza.
        • Gość: JoP Re: Skąd te ceny na ALlegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.03, 09:34
          Serio w to wierzysz czy po prostu Tak To Sobie Tłumaczysz?

JoP
          • elve Re: Skąd te ceny na ALlegro 07.12.03, 14:09
            dałaś mi do zrozumienia, że NA PEWNO się mylę - wobec czego nie zamierzam
            kontynuować wymiany zdań, jest bezcelowa.
    • saramara Re: Skąd te ceny na ALlegro 07.12.03, 01:45
      Masz racje. Może nie tyle z kradzieży, co po prostu nielegalnych źródeł (z
      pominieciem VAT i akcyzy).
    • martaa2 Re: Skąd te ceny na ALlegro 07.12.03, 14:45
      Cóż jak ktoś namietnie robi zakupy na Allegro, to przecież wiadomo,że dla niego
      to nie są podróby, bo nawet przed samym sobą się do tego nie przyzna. Ja
      twierdzę,że większość rzeczy tam sprzedawanych jest podróbami, bo takie ceny
      wywoławcze jakie oferują sprzedawcy są po prostu niemożliwe. W zyciu nie
      uwierzę,że tusz Lancome, który normalnie kosztuje w drogerii około 100 zł, ktoś
      oferuje za 35 zł, a na końcu sprzedaje za 60 zł. Niby w jaki sposób miałoby to
      się opłacić ?
      A nie wspomnę o takich "oryginałach" jak tusze do rzęs Hugo Bossa czy Angel, bo
      to z góry wiadomo,że takie w rzeczywistości w ogóle nie istnieją.
      Nie wierzę też w "oryginalność" torebek i perfum. Podróby tylko tak zrobione,że
      gołym okiem trudno rozpoznać różnicę a co dopiero na marnej jakości zdjęciach.
      Ja wolę dołozyc kilka złotych i kupić oryginalne kosmetyki w perfumerii, a nie
      główkować czy coś nie jest fałszywką.
      • Gość: trinka Re: Skąd te ceny na ALlegro IP: *.toya.net.pl 07.12.03, 15:18
        Sprzedawca wystawiający tusz Lancome warty 100zł za 35zł oczekuje, że sprzeda
        go za jakieś 60-65zł- historia innych licytacji na to wskazuje. Marża typowej
        perfumerii luksusowej to minimum 35%, więc już samo pominięcie sklepu tłumaczy
        cenę 60-65zł.
        • cukiereczek6 Re: Skąd te ceny na ALlegro 07.12.03, 16:13
          Gość portalu: trinka napisał(a):

> Sprzedawca wystawiający tusz Lancome warty 100zł za 35zł oczekuje, że sprzeda
          > go za jakieś 60-65zł- historia innych licytacji na to wskazuje. Marża typowej
          > perfumerii luksusowej to minimum 35%, więc już samo pominięcie sklepu
          tłumaczy
          > cenę 60-65zł
          --------
          Ale skoro sprzedawca zaczyna od ceny wyjściowej 35 zł tzn. że w hurtowni ,
          kupił go za tyle albo przypuszczalnie jeszcze taniej. Czyli,że rzeczywisty
          koszt tuszu Lancome to 25-30 zł.
          Ee, ja też nie wierzę ,że to oryginały.
          Ale widocznie inni bardzo chcą w to wierzyć .
          • Gość: zorientowana Re: Skąd te ceny na ALlegro IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.12.03, 16:32
            echhh... gluptaski.... na allegro siedze dopiero od miesiaca a wiem o co w tym
            chodzi...

sprzedawca SPECJALNIE wystawia kosmetyki ponizej ceny za ktora je kupil (czyli
            wcale nie musial ich kupic ponizej 35 zl, jak to sugerujesz cukiereczku) zeby
            ludzie zalicytowali, wiadomo ze mnostwo osob bedzie licytowac i ktos przebije
            cene, przy ktorej sprzedawca przestaje tracic a zaczyna zarabiac ... a jak nie,
            to sprzedawca prosi np. kolezanke, zeby, jesli cena nie osiagnie np. 70 zł,
            podbila ja w ostatniej chwili, aby sprzedawca nie musial sprzedac kosmetyku za
            cene, ktora mu sie nie oplaca - wtedy wraca do punktu wyjscia i placi tylko
            allegro 1zł za wystawienie przedmiotu....
            • Gość: Ilona Re: Skąd te ceny na ALlegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 17:02
              są tam też kradzione rzeczy i szmuglowane ze wschodu
              • Gość: Madzia Re: Skąd te ceny na ALlegro IP: *.acn.pl 07.12.03, 17:07
                No , ale przecież jak szmuglowane ze wschodu to wiadomo, ze podróby !
            • wadera2 Re: Skąd te ceny na ALlegro 07.12.03, 18:59
              Uważam, że trafiłaś w sedno. Wiadomo, że nikt nie sprzeda kosmetyku poniżej
              jego wartości, ale niska cena wywoławcza bardzo, ale to bardzo zachęca
              kupujących. Wiele razy widziałam, jak ludziska walczyły pod koniec licytacji o
              jakis kosmetyk, a identyczny w innej aukcji był taniej - tyle, że na początku
              kosztował drożej.
              Poza tym większość sprzedawanych tam kosmetyków to próbki i testery. Osobiście
              kilka razy w mojej dwuletniej karierze na allegro kupowałam kosmetyki i raz
              były podróbką, w pozostałych przypadkach nie.Sama też kilka razy wystawiłam
              kosmetyk i to dużo taniej niż w sklepie, a były to oryginały. Po prostu mam
              rodzinę na zachodzie i czasem dostaję coś np. perfumy, o których wiem, że nie
              są dla mnie. Wtedy wystawiam je na allegro za połowę ceny sklepowej, bo gdybym
              tego nie zrobiła, to stałyby na toaletce, a tak ja mam parę złotych, a ktoś
              inny ma ulubione perfumy dużo taniej. I tyle.
              A co do tego, że jak ktoś kupił podróbę na allegro, to w życiu się do tego nie
              przyzna...Jak ktoś nic nigdy nie kupił na allegro, to skad może to wiedzieć?
    • Gość: asa Re: Skąd te ceny na ALlegro IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 19:21
      Musze przyznać ze da się kupić taniej.NP: tusz do rzęs Lancoma na promie do
      Szwecji mozna kupić za 60zL(pracuję w fimie spedycyjnej i tak mi kierowcy kupują
      .Ostatnoi u Clarinsa była promocja -wybrane towary-50%.W perfumerii w Niemczech
      w proocji szminki Chanel i Diora były od 10-12euro.Wystarczy miec rodzinę na
      zachodzie,samemu jeździć i jest co sprzedawać.
      • Gość: Ania Re: Skąd te ceny na ALlegro IP: 80.50.97.* 07.12.03, 21:05
        ja sprzedaje kosmetyki Avonu połowe taniej. Ani nie są ze wschodu ani
        kradzione. Ale Avon to nie to samo co np. lancome :)
      • Gość: aa Re: Skąd te ceny na ALlegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 01:07
        sie wie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka