Dodaj do ulubionych

Rodier by Rodier

12.12.03, 17:12
Dziewczyny !
Czy ktoras uzywala lub uzywa ten perfum.Zamowilam go ostatnio przez
internet,dostalam go wczoraj i jestem zachwycona.Dodam,ze zamawialam go w
ciemno,tzn. nie znajac tego zapach,znajac natomiast tylko rodzine z jakiej
pochodzi.
Czy zdarzylo Wam sie dziewczyny zamowic jakis zapach bez wczesniejszego
rozeznania jak on pachnie i czy bylyscie zadowolone z tego wyboru ?
Pozdrawiam !!
Anna
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: Rodier by Rodier IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.12.03, 20:48
      Mam pytanie usiłuje dostac te perfumy od kilku miesiecy i totalna klapa, w
      której perfum.internetowej dostałaś je?Będę wdzięczna za adres.Te perfumy sa
      najlepsze!!!!
      • annaha1 Re: Rodier by Rodier 14.12.03, 22:33
        Hej Iwona !
        Rodier jest the best,masz racje.Kupilam Rodiera na amerykanskiej
        stronie,mieszkam w Stanach wiec nie ma problemu z przesylka itd.Strona na ktorej
        kupilam to:www.fragrancenet.com i maja tam 50ml za 20,00 $ (woda toaletowa) i to
        samo tylko 100 ml za 36,19 $ plus trzeba dodac za przesylke.Maja t4ez przesylki
        miedzynarodowe,wiec musialabys popatrzec czy i do Polski by byly,a moze nie
        mieszkasz w Polsce.
        Na tej stronie jest Rodier najtaniej,przejrzalam wiele stron i na tej wlasnie
        bylo najtaniej.Mysle,ze te ceny sa superowe.
        Kiedy wachalas te perfumy ? One juz nie sa takie zupelnie "mlode",widzialas je w
        ogole w Polsce ? Nikt nigdy mi nie wspominal o tych perfumach,ze je zna albo ,ze
        uzywa,Ty jestes pierwsza osoba,ktora cos o nich wie.Mysle,ze wiecej ludzi je zna
        tylko moze nie maja czasu by o tym pisac.Nie uwazasz,ze troszke pachna jak
        Lolita Lempicka.Oczywiscie to inne perfumy zupelnie ale wydaje mi sie ,ze troche
        czuc Lempicka.
        Pozdrawiam !! Jak bedziesz miala jakies pytania albo bedziesz je chciala kupic w
        Stanach tylko cos z ta dostawa bedzie nie tak to daj znac,jakos Ci postaram sie
        pomoc.
        Pa !!
        Anna
        • Gość: iwona Re: Rodier by Rodier IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.03, 22:54
          Cześć Annaha1!!!
          bardzo się ciesze że odpisałaś jesteś moim jedynym "śladem" w poszukiwaniu tych
          perfum.faktycznie sa stare ale nie tak bardzo bodajże z 1998/99r.
          Mieszkam w Polsce i zawsze kupowałam je w perfumerii w moim mieście tzn.Nowej
          Soli ( miasto koło Zielonej Góry) az któregoś dnia kiedy poszlam je znou
          zakupic po prostu usyszałam że ich nie ma wycofano je z polskiego rynku.
          Szukałam w większych miastach ale najczęściej "zorientowane" panie wybałuszały
          ocy i dawały mi do zrozumienia że przekręciłam pewnie nazwę..bo takich perfum
          nie ma...Znajomi też nie słszyeli o tym zapachu, w internetowych perfumeriach w
          Polsce ich nie ma.
          ten zapach jest najlepszy na świecie, kupuje różne perfumy ale żaden nie
          zastąpi Rodiera.przyznam się że nie znam zapachu Loility Lempickiej ale zapewne
          poznam przy najbliższej okazji. Szokuje mnie też cena Rodiera w Stanach (
          bardzo pozytywnie) bo jest bardzo niska 20$ za 50 ml!!!Ja w 2001 r kupowałam je
          za 207 zł ( tez 50ml woda toalet) .Bedę próbowała zakupic je na wskazanej przez
          Ciebie stronie, bardzo dziekuję za chęć pomocy!mam nadzieję że jakoś sobie
          poradzę sama, chyba że faktycznie coś nie wypali...Masz szczęście że kupując w
          ciemno trafiałaś na Rodiera.
          pozdrawiam iwona
          odezwę sie jeszcze:o))
        • Gość: iwona Re: Rodier by Rodier IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.03, 23:31
          Własnie weszłam na te strone i...poza tym że odnalazłam Rodiera to...nie bardzo
          orientuje się na tej stronie.Mam problemy językowe bo poza ojczystym
          językiem :)) znam niemiecki a ten tu mi sie niestety nie przyda.
          Aniu czy napisałabyś mi coś o tych przesykach międzynarodowych czy w ogole jest
          możliwość zakupu z Polski (koszt i itp.)
          Z tego co zrozumiałam to jest super obniżka, ale do kiedy ona trwa?pewnie do
          Świat..
          pozdrawiam hej iwona
        • Gość: iwona Re: Rodier by Rodier IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.03, 23:45
          Nudze 3 raz...wiesz własnie odkryłam fenomenalnie:)) informacje o przesyłkach
          międzynarodowych z tego co zrozumiałam to:
          sa do Polski za 10.95$ - nie rozumiem co oznacza "amound of prodkucts ordered'
          zaznaczyłam tu 1 i stad ta cena 10.95, wybranie innych opcji 2, 3 itd. skutkuje
          wższa ceną za przesyłke czy dobrze myśle?
          Ania możesz mi pomóc w kwestii samego zakupu tzn. gdzie klikac i jak to wygląda
          technicznie czy płace przy odbiorze itp. itd.
          z góry dziekuję "ta co nudzi"
          ps. chyba dzięki Rodierowi zaczne uczyc się angielskiego :o)
    • annaha1 Re: Rodier by Rodier 16.12.03, 02:09
      Hej Iwonko !
      Masz racje,tzn.dobrze odnalazlas,ze sa przesylki do Polski . Ten termin
      angielski,o ktory mnie pytalas..oznacza on ilosc zamowionego towaru,czyli jak
      jeden to 10,95.Moje pierwsze pytanie do Ciebie to jak chcesz
      placic.Podejrzewam,ze karta ,tak jest najwygodniej.Ja bardzo czesto robie zakupy
      przez internet i zawsze place karta,nigdy nie "bawie sie" w czeki
      itd.Najszybciej i najwygodniej karta.Jesli bedziesz placic karta to daj
      znac,opisze Ci caly proces.Nie chce sie teraz rozpisywac,bo jesli nie chcesz
      placic karta no to moje dlugie opisy to strata czasu.
      Robie czasem przysluge znajomym i sama kupuje te perfumy na siebie a potem im
      przesylam albo jak lece do Polski to podaje juz je w Polscedla kogos.
      Pozdrawiam !!!
      Anna
      • Gość: iwona Re: Rodier by Rodier IP: *.bci.net.pl 16.12.03, 13:17
        Hej Ania!!!
        mam pytanie czy czek i karta to jedyne formy płatności, czy istnieje coś
        takiego jak zapłata przy odbiorze? Nigdy nie płaciłam karta przez internet
        więc ...ale jeśli nie ma innego sposobu to zamówię płacąc karta, więc jeśli
        możesz to opisz mi cały proces, mam nadzieję że dam sobie radę.(rozumiem że
        jeżeli chciałabym zamowic coś jeszcze to koszty będa wyższe (wybieram opcję 2
        itd.)
        A tak poza tym jeżeli lecisz do Polski to w które rejony :o) ? A może będziesz
        w Swięta?
        na razie pozdrawiam Iwona
        • annaha1 Re: Rodier by Rodier 17.12.03, 04:05
          No to juz Ci pisze:Jestes na stronie z Rodierem
          1.Klikasz w maly kwadracik z napisem add,kwadracik przypisany pozycji ktora
          chcesz kupic.
          2.Klikasz w add to shopping bag.
          3.Klikasz w Proceed to checkout.
          4.Wpisujesz Swoj e-mail.
          5.Wypalniasz dane (adres rachunku)-jak skladasz podanie o karte kredytowa to
          zawsze podajesz w banku jakis adres-z reguly domowy i ten adres wpisz na tej
          stronie.(Billing address-adres rachunku).
          6.Jesli adres dostawy (shipping address) i adres rachunku to ten sam adres to
          kliknij w okienko przy napisie "Shipping address is the same as my Billing address"
          7.Klikasz w Continiue step 3 i pokaze Ci sie Twoj adres gdzie ma byc dostarczony
          towar.
          8.Klikasz w continiue step 4 i to juz ostatni krok czyli wpisujesz dane Swojej
          karty kredytowej (numery,data waznosci,jaki typ karty czy Visa czy Master Card)
          i potem klikasz w Submit Order.

I to wszystko.

Pytalas czy istnieje placenie przy odbiorze-nie mam pojecia ale nie
          sadze,jeszcze sie z czyms takim nie spotkalam.
          Widzialam tez taka adnotacje na tej stronie,ze trzeba placic jakis podatek od
          towaru przt przesylkach miedzynarodowych,ale czy to dotyczy Polski to nie
          wiem,chyba nie powinno byc problemu.Wiesz ja mieszkam w Stanach i nigdy bedac w
          Polsce nie zamawialam towaru ze stron amerykanskich tak wiec nie powiem Ci tego
          bo nie mam doswiadczenia,ale mysle,ze to zaden problem.

W Polsce pochodze spod Poznania,na Boze Narodzenie niestety nie lecimy,ale jak
          polece w najblizszej przyszlosci to dam Ci znac,gdybys potrzebowala jakis
          pachnidel,dla mnie to zaden problem.
          Gdybys miala jeszcze jakies zapytania dotyczace tego zamowienia albo zapytania
          zwiazane z czyms innym to pisz,jestem troche zabiegana przed Swietami ale zawsze
          znajde chwile by Ci pomoc.
          Pozdrawiam ! Powodzenia !
          Anna
          P.S. Jak bedziesz zamawiac wiecej sztuk to faktycznie placisz wiecej,tak samo
          jest tu w USA,wiecej sztuk wiecej placisz,choc akurat na tej stronie jesli Twoje
          zamowienie przekracza 60 $ to przesylka jest free,ale to dotyczy tylko Stanow.
          • Gość: iwona Re: Rodier by Rodier IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.12.03, 22:29
            czesc Aniu !!!!zamówiłam własnie perfumy oczywiście zgodnie z Twoją instrukcją
            wszystko się powiodło!Dziękuje !!!
            skladam najlepsze świateczne życzenia przede wszystkim bogatego gwiazdorka!!!!
            jezeli cos moge dla Ciebie zrobic to pisz.
            pozdrowionka
            ps. rodier...mała rzecz a tak cieszy :o))
            hej
            • annaha1 Re: Rodier by Rodier 19.12.03, 05:28
              Hej Iwonko !
              Ciesze sie,ze powiodlo Ci sie z zamowieniem perfum.Ja tez skladam Ci najlepsze
              zyczenia swiateczno-noworoczne,dziekuje za Twoje zyczenia oraz dziekuje Ci za
              mile slowa.
              Pamietaj,jak bedziesz kiedys czegos potrzebowac,lub czegos bedziesz chciala sie
              dowiedziec to smialo pisz,chetnie pomoge.
              Serdecznie Cie pozdrawiam !
              Ania
              • Gość: Fa Re: Rodier by Rodier IP: 62.148.95.* 19.12.03, 14:09
                Aniu i Iwono,
                Z przyjemnością śledziłam bitwę o Rodiera. Gratuluję sukcesu. Podczas
                kibicowania ogromnie zainteresował mnie zapach. Czy możecie opisać jak to cudo
                pachnie ? Od lat szukam pewnego zapachu - wiem jak pachnie a nie wiem co to
                jest. Może Rodier ?
                • coralin Re: Rodier by Rodier 19.12.03, 17:07
                  Właśnie jestem 5 godzin po testowaniu:) Pamiętałam że stał na dolnej półce w
                  perfumerii niesieciowej w moim mieście (tam dopadłam też Safari, tam jest też
                  Ventilo, Armand Basi, Patou) i faktycznie był. Przeceniony:) Została butelka
                  EDT 100 ml za chyba 129 zł. Pachnie kwiatowo-orientalnie, zdecydowanie ciepło.
                  Ja czuję przede wszystkim wanilię ze maleńką szczyptą cynamonu.
                • annaha1 Re: Rodier by Rodier 19.12.03, 17:09
                  Witaj Fa !!!
                  Masz racje,"bitwa" o Rodiera wygrana.Ponizej podaje Ci opis zapachu,ktory
                  znalazlam na jedenej ze stron:

"Kwiatowy zapach "Rodier" to kompozycja nut pomarańczy, żółtej frezji, imbiru,
                  kakao i kawy. Świeżość zapewnia mu aromat cyklamenu, magnolii i kwiatu głogu.
                  Zmysłową aurę tworzą zaś heliotrop, drzewo sandałowe Mysore, irys Florentine i
                  wanilia. Ascetyczny flakon ma odzwierciedlać duszę Rodiera i uosabiać
                  "zbrodniczą pasję". W "talii" przewiązany jest czarna wełnianą niteczką,
                  oznaczoną woskową pieczęcią. "Rodier" przeznaczony jest dla kobiety
                  zapracowanej, aktywnej, tryskającej życiem i spontanicznej."

Ten zapach generalnie jest orientalno-drzewno-swiezy,tak wszedzie go ogolnie
                  klasyfikuja.Powyzej w tym opisie,jest na poczatku podane,ze to kwiatowy
                  zapach,wedlug mnie nie jest jakos super kwaiatowy (ja osobiscie nie lubie
                  kwiatowych,choc wiadomo,ze prawie we wszystkich zapachach troche tego kwiecia
                  musi byc).
                  Moim zdaniem Rodier jest troche podobny,tzn. ma cos wspolnego z Lolita
                  Lempicka,chociaz to zupelnie inne zapachy,ale jakies podobienstwo czuje,bym moze
                  na mojej skorze tak to odczuwam a ktos inny moze nie miec takich wrazen.
                  Pozdrawiam Swiatecznie !!
                  Pa !
                  Ania
                  • coralin Re: Rodier by Rodier 19.12.03, 19:17
                    annaha1 napisała:

>
                    > > Moim zdaniem Rodier jest troche podobny,tzn. ma cos wspolnego z Lolita
                    > Lempicka,chociaz to zupelnie inne zapachy

Zgadzam się z tym skojarzeniem . Łączy je słodycz. Można też wywąchać
                    podobieństwo do Venezia Laury Biagiotti .
                • Gość: iwona Re: Rodier by Rodier IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.12.03, 21:44
                  hej dziewczyny! Ja w zasadzie ostatni raz czułam na żywo rodiera dwa lata temu,
                  ale do dziś pamiętam jego zapach...ktoś kiedys powiedział mi że pachnie jak
                  soczyste wiśnie i mysle że to prawda, przynajmniej ja tak odbieram ten zapach
                  czyli świeżo, troszkę owocowo, ale na pewno nie kwiatowo. Zapach bardzo
                  oryginalny i nietypowy, mocny ale nie duszący, jak dla mnie rewolucja i
                  rewelacja!!!!!
                  pozdrowionka;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka