anna1239 23.06.09, 07:54 w piatek lece do lonynu,co z kosmetykow warto przywiesc do pl ,i gdzie sa ladne ciuchy ?dziekuje i pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
just-for-fun Re: londyn 23.06.09, 08:30 Zależy jakie ciuchy lubisz, jaki styl. Ale myślę, że wejdziesz do pierwszego lepszego centrum handlowego i będziesz zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 Re: londyn 23.06.09, 23:23 To zależy jakich kosmetyków potrzebujesz;)? Generalnie wg mnie wszystkie kosztują trochę taniej niż w Pl. Ja ostatnio przygotowuję skórę do opalania i zaopatrzyłam się w balsamy brązujące stopniowo, żeby tak totalnie biała nie wystąpić;). Do ciała mam mekebelive, do twarzy fake bake. Kolor jest śliczny, bez porównania z balsamami brązującymi typu dove i bez tego nachalnego zapachu samoopalacza. Ceny w granicach 20Ł. Ostatnio czytałam, że Fake bake pojawiła się w Polsce, ceny średnio 170-210zł...Paranoja. Co do ciuchów, to też trudno poradzić, dużo jest wszędzie ostatnio fajnych letnich sukienek. Właśnie zaczęły się przeceny, więc raj dla zakupoholików;), do których niestety należę;( Odpowiedz Link Zgłoś
amelie_poulain Re: londyn 24.06.09, 09:20 nie wiem jak z kosmetykami bo za duzo nie kupowalam w Londynie...moge najwyzej polecic firme MAC (maja sklep niedaleko Carnaby street). A zakupy....polecam oxford street i earl's court...na pewno cos znajdziesz:) tylko zleci ci caly dzien:P Odpowiedz Link Zgłoś
widokzwenus Re: londyn 24.06.09, 22:36 Jak zwykle zależy ile masz kasy i na co chcesz ją wydać. Pół Polski robi zakupy w Primarku - trzeba mieć żelazne nerwy i twarde łokcie. Podejrzewam że od biedy można tam coś wypatrzeć ale z jakością cieniutko. Z rzeczy fajnych - Na Regent Street masz wielki sklep Desiguala: fajne ciuchy, niestety cenowo już wyższa półka. Co do kosmetyków to oczywiście wielka oferta Body Shop ( IMO przereklamowany ) ale w drogeriach Boots można wynaleźć sobie różne perełki. Polecam min. serię Botanics. Odpowiedz Link Zgłoś
amelie_poulain Re: londyn 24.06.09, 23:39 O wlasnie, ja tez polecam Body Shop i sklep firmowy L'occitane! Kup sobie tez czekoladki Godiva albo La maison du chocolat:P Odpowiedz Link Zgłoś
biedrona999 Re: londyn 25.06.09, 11:31 Zakupy na Earl's Court? Chyba chodzi ci o High Street Kensington. Teraz wiekszosc rzeczy mozesz kupic w Polsce - choc cenowo moze bardziej ci sie oplacic kupic w UK. Sa kosmetyki raczej dalej niedostepne w PL - Eve Lom (swietna maseczka dla skory tlustej), Laura Mercier (swietne podklady i korektory), Nars (wszystko z makijazu)....wybierz sie do Space NK. Odpowiedz Link Zgłoś
martadss Re: londyn 25.06.09, 20:55 ja polecam zakup szamponów, marek tony & guy lub mark hill. w brytyjskim bootsie kosztują około 5 funtów a w PL 40 złotych:/ dodatkowo często są na nie jakieś promocje typu "buy 2 get 1 free" Odpowiedz Link Zgłoś
anna1239 Re: londyn 25.06.09, 22:13 ohooho!!! dzieki jeszcze raz dziewczyny za porady;lece w piatek o 15.00,bede do poniedzialku, czasu bedzie malo bo kzltura i szoping.strasznie jestem ciekawa londynu ,slyszalam ze wspaniale miasto. Odpowiedz Link Zgłoś