izaura2311 16.12.03, 14:18 mam pytanie ktore bardzo mnie nurtuje-słyszałam,że urynoterapia pomaga uzyskać zdrowsze, gęste włosy? Czy to prawda? Jeśli tak to jak ją stosować.Czy taka terapia szkodzi włosom ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oksana.zarewicz Re: urynoterapia 21.12.03, 14:43 Witam Dotychczas nie spotkałam się z informacjami, które potwierdzałyby korzystne efekty urynoterapii na stan włosów. dlatego nie mogę odpowiedzieć na Pani pytania. Również w praktyce lekarskiej nie spotkałam się z taką metodą leczenia. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt Oksana Odpowiedz Link Zgłoś
mapi59 Re: urynoterapia 04.01.04, 09:48 Nasza współczesna medycyna ze wstrzemięźliwością odnosi się do metod leczenia innych niż "naukowo" potwierdzonych. Nie zauważają, że jeszcze parę setek lat temu coś takiego nie istniało a ludzie się jakoś skutecznie leczyli. Jednym z powodów, dla których naturalne metody leczenia nie zyskują statusu powszechnych jest fakt, że nie stoi za nimi bogaty przemysł farmakologiczny. Wracając do Pani włosów polecałbym lekturę na ten temat i wyrobienie sobie własnego zdania. Zachęcam do niej bo jest fascynująca. - John Armstrong - "Woda Zycia" - Elzbieta Cybulska - "Tajemnice niekonwencjonalnej medycyny" i "Cuda urynoterapii - leczenie moczem" - Boguslaw Komorowski - "Urynoterapia" - G.P.Malachow - "Biorytmologia i urynoterapia" Wszystkie te pozycje są osiągalne w księgarniach internetowych. Z moimi włosami nie eksperymentowałem ale jest sporo relacji o wspaniałych efektach po zasotsowaniu tej terapii. Odpowiedz Link Zgłoś