Dodaj do ulubionych

co zrobic, zeby sie szybko zagoilo?

17.12.03, 15:12
Wbrew wszelkim zasadom dorwalam sie do pryszcza na czole. Narobilam sobie
wiecej szkody niz pozytku, gdyz teraz mam zaogniona ranke, ktora nie bardzo
chce sie goic. Smarowalam juz specjalnym pudrem wysuszajacym zawierajacym
cynk, przecieralam tonikiem alkoholowym, robilam oklady z rumianku etc, ale
na wiele to nie pomoglo. Co z tym zrobic? Pomozcie, bo nawet nie jestem tego
w stanie zatuszowac korektorem.
Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • setorika Re: co zrobic, zeby sie szybko zagoilo? 17.12.03, 15:15
      Spróbuj Alantan Maść, przeznaczona do podrażnień u bobasów, ale dobra też na
      wszelkie oprzenia, zadrapania, gojące sie ranki, etc., w aptece bez recepty
      (ale nie krem! bo też jest o takiej nazwie)
      • calineczka1 Re: co zrobic, zeby sie szybko zagoilo? 17.12.03, 15:18
        Zapomnialam napisac, ze smarowalam juz Alantanem, ale nie widze efektow. Moze
        musze byc bardziej cierpliwa. Ta masc jest strasznie tlusta i myslalam, ze
        lepiej uzyc czegos, co wysusza.
        Dzieki za odpowiedz. :)
    • izalil Re: co zrobic, zeby sie szybko zagoilo? 17.12.03, 15:33
      posmaruj miąższem aloesa
      nie wiem co ta roślina w sobie ma ale skutecznie przyśpiesza gojenie i
      likwiduje stany zapalne

pozdr
    • Gość: brylka Re: co zrobic, zeby sie szybko zagoilo? IP: *.swiebodzin.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 15:58
      świetnie działa łagodzaco-gojąco(troszke wysuszajaco) maseczka z platków
      owsianych(2-3 łyzki platków owsianych zalac wrzatkiem-woda tak aby tylko
      przykryc platki suche one potem napecznieja i zrobi sie ztego taka papka, po
      wystygnieciu nakladać ja na całą buźke i pozostawic na okolo 15-20 minut do
      momentu wyschniecia platkow-powstanie taka "skorupka") na moje "syfki' to
      działa rewelacyjnie! szybciej sie goja i ogolnie twarz sie wygladza, odźywia,
      ale nie oczekuj rezultatów po 1 dniu- co najmniej 2-3 dni powodzenia
      • calineczka1 Re: co zrobic, zeby sie szybko zagoilo? 17.12.03, 16:20
        Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi! Mam nadzieje, ze Wasze rady sie
        sprawdza. Prosze ewentualnie o inne. :)
        • Gość: troll Re: co zrobic, zeby sie szybko zagoilo? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.12.03, 17:23
          Ja dzis wyprobuje aloes, bo po platki juz mi sie nie chce leciec, a aloesik
          sobie w kuchni rosnie, wiec zaden problem. Kiedys mialam taki wyciag z aloesu
          100%, zaplacilam za niego 20 zl, to byl od takiej znajomej. Po jakims czasie
          zaczal strasznie smierdziec *?? zepsul sie?? * i go wywalilam. Efektow
          rewelacyjnych nie zauwazylam.
          • izalil Re: co zrobic, zeby sie szybko zagoilo? 17.12.03, 19:21
            jak masz aloesa, to odetnij kawałeczek, umyj, odetnij kolce bo można się
            podrapać, rozetnij na pół i posmaruj
            można również przyłożyć aloes na dłużej, wtedy przyklej plaster

mi aloes pomógł na wrastające paznokcie, gdy miałam stan zapalny

pozdr
    • Gość: Nika Re: co zrobic, zeby sie szybko zagoilo? IP: 195.187.102.* 18.12.03, 11:18
      Na zaognioną rankę możesz wypróbować maść Tribiotic, jest także dość tłusta, ale
      zawiera antybiotyki. Na noc można nią posmarować i przylepić plasterek, żeby nie
      poduszki. Wydatnie przyspiesza gojenie, ja często stosuję punktowo na krostki po
      depilacji woskiem. W aptekach sprzedają na saszetki, więc możesz kupić np. jedną
      na próbę.
      • Gość: calineczka Re: co zrobic, zeby sie szybko zagoilo? IP: *.ARMnet.Torun.org.PL 18.12.03, 17:46
        Dzieki. :)
      • Gość: Nitka Re: co zrobic, zeby sie szybko zagoilo? IP: *.chello.pl 18.12.03, 17:53
        Krem penaten dla dzieci...
    • Gość: cinka Re: co zrobic, zeby sie szybko zagoilo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 23:27
      zdezynfekowac alkoholem/woda utleniona i NIE RUSZAC. nie dotykac, nie szorowac
      niczym, niczym nie smarowac. zagoi sie najszybciej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka