Gość: Kasia IP: *.connector.net.pl 30.12.03, 18:31 Mam 23 lata ,ale zauważyłam u siebie pod oczami zmarszczki mimiczne. Jaki krem pod oczy byście mi poleciły, żeby opóźnić ich powstawanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: Dobry krem pod oczy IP: *.connector.net.pl 31.12.03, 10:26 Nikt mi nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: Dobry krem pod oczy 31.12.03, 10:34 no dobzre: pretestowalam: - Vichy cos z retinolem - ale teraz nie moge retinolu (ciaza) - probeczke Age Fitness Biotherm i kupilam Dermika Preventi Tych 2 pierwszych bylo z amalo zeby cos konkretnie swtierdzic, ale nie uczulily mnie (co rzadkie) na efekty tez trzeciej czekam od wczoraj :) Renia Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: Dobry krem pod oczy 31.12.03, 10:36 Kasiu, na www.wizaz.pl mamsz sporo opinii o kremach pod oczy. Renia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raczek Re: Dobry krem pod oczy IP: *.zdik.wroc.pl 31.12.03, 11:12 nivea Q10 - zero efektu, vichy lift actif - podobnie; garnier po oczy - nic; loreal - tak sobie. różnicę w wyglądzie skóry zauważyłamod razu po koktajlu witaminowym daxa pod oczy - ta seria chyba się nazywa biodnowa, naprawdę super nawilżona, elastyczniejsza i jędrniejsza skóra i prawdziwie świeże spojrzenie. teraz sotsuję żel na dzień i krem przeciwzmarszczkowy na noc oceanica z serii aa eye perfect. oceanic z daxem mają naprawdę całą serię świetnych kosmetyków. oczywiście przetestuj zanim kupisz - patrz posty o próbkach, jak je zdobyć itp:) zagranicznej ciotce zawiozłam serię oceanica aqua zen i była po prostu zachwycona. piała peany po niebiosa nie mogąc uwierzyć, że produkujemy takie cuda:)powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ini Re: Dobry krem pod oczy IP: *.connector.net.pl 02.01.04, 13:40 A sądzcie o kremie Ziaji Atretina Q Odpowiedz Link Zgłoś
mandalay00 Aretina Q 02.01.04, 17:41 To sa kosmetyki do dojrzalej skory, wiec ich nie uzywalam, ale moja mama byla z nich zadowolona, szczegolnie z kremu na dekolt i do dloni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Dobry krem pod oczy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 15:21 a czy w wieku 23-24 lat powinno się już używać kremów pod oczy o działaniu przeciwzmarszczkowym, z retinolem itp.? czy nie są one za silne? bo czego będziemy używać później? ostatnio jest reklamowany jakiś krem na zmarszczki mimiczne, nie wiem, może taki by się bardziej nadawał? Odpowiedz Link Zgłoś
mandalay00 Re: Dobry krem pod oczy 02.01.04, 17:37 No wlasnie, bez przesady z tymi mocnymi kremami. Z tego co czytalam kiedys na Wizaz.pl to Vichy Lift Active byl polecany dla kobiet po 40-stce, a Vichy z retinolem po 30! Chociaz z pewnoscia duzo zalezy od stanu Twojej twarzy. Po 20 roku polecano zele pod oczy czy lekkie kremy. Sama uzywam - co prawda nieregularnie- zelu pod oczy AA. Najlepiej zajrzyj na wizaz.pl i tam poczytaj na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Dobry krem pod oczy 02.01.04, 18:34 kremy nalezy stosować zaleznie od kondycji skóry, a nie w zalezności od wieku - starzejemy się bowiem różnie. jedne kobiety potrzebują kremów przeciwzmarszczkowych pod oczy już w wieku lat 22-23, inne cieszą się gładką skórą nawet po 30. Nie ma reguły, bo mamy różne geny. Dużo też zależy od sposobu odżywiania się, aktywności fizycznej, nałogów. ja się dużo śmieję, i pod oczami mam już drobne kreseczki, dlatego nie waham się od czasu do czasu stosować kurację z mocniejszego specyfiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Dobry krem pod oczy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 10:52 starzejemy się różnie, dlatego zalecane granice wieku do stosowania ksometyków powinny być używane jedynie jako orientacja. ale chyba nie jest wskazane, by 23 latka używała tego samego kremu, cokobieta po 40-tce? wszystko z rozsądkiem. kremy pod oczy nalezy stosować od 20 r.ż., ale oczywiście zacząć od lekkich, ochronnych, żeli itp. nie wiem, co musiałaby robić taka dwudziestka (palić, pić, brać narkotyki, nie spać po nocach, nic nie jeść), żeby jej skóra utraciła tak szybko zdolność regeneracji. to wydaje się niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Dobry krem pod oczy 02.01.04, 18:46 Najlepszy krem pod oczy jaki kiedykolwiek miałam (a już trochę tego jest) to AA Eye Perfect na noc. Estee Lauder sie nie umywa. O cenie już nie wspomne :) Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria0 Re: Dobry krem pod oczy 02.01.04, 19:39 elve napisała: > Najlepszy krem pod oczy jaki kiedykolwiek miałam (a już trochę tego jest) to > AA Eye Perfect na noc. Estee Lauder sie nie umywa. O cenie już nie wspomne :) To także mój najlepszy krem p/oczy! Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Dobry krem pod oczy IP: 80.51.255.* 02.01.04, 19:32 tez się zastanaiwałam nad tym czy jesli teraz zaczne uzywac mocnych kremow to czy skora sie do nich nie przyzwyczai i w starszym wieku skladniki kremu przestana działac, ale z drugiej strony jesli zanedba sie zmarszki mimiczne powstana z nich prawdziwe zmarszki a tego bym nie chciala, do justy tez słyszałam o tym kremie przeciw zmarszkom mimicznym tyle że nie stosuje sie go pod oczy. chbya sobie kupie ten nowy sorbet z dax cosmetisc. pozdrowienia dla wszytskich kobietek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Dobry krem pod oczy IP: *.client.comcast.net 02.01.04, 22:26 Len Pollena Eva,bardzo dobry...ze zjaji Biomin-krem jogurtowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gola Re: Dobry krem pod oczy IP: *.icpnet.pl 05.01.04, 09:15 hej Kasiu!! tez mam 23 lata i od 2 stosuje kremy pod oczy. W tej chwili mam lepsza skore niz w wieku 20 lat! ale nie uzywaj niczego z retinolem, czy Q10!! za mlode na to jestesmy!! czego bedziesz uzywala po 40 stce?? ja polecam np. krem pod oczy Soraya-seria nawilzajaca lub dotleniajaca, ew. krem pod oczy Nivea, ale nie Q1o, tylko taki w sloiczku, niestety sporo drozszy od sorayi-kosztuje ok 27zl, soraya ok 9zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Dobry krem pod oczy IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 06.01.04, 01:02 W tej chwili mam > lepsza skore niz w wieku 20 lat! ale nie uzywaj niczego z retinolem, czy Q10!! > za mlode na to jestesmy!! czego bedziesz uzywala po 40 stce?? Tego samego, to jest nieprawda, taka plotka, która chyba nigdy nie zginie. Retinol im dluzej i wczesniej stosowany przynosi lepsze rezultaty, stosuje sie go juz w preparatach na tradzik dla nastolatek i jakos nikt sie nie oburza, a dzieki te nastolatki stosujac go dalej pozniej juz jako kuracje przeciw starzeniu skory maja lepsze efekty i lepszy stan skory niz kobiety ktore zaczely stosowac retinol kidy juz dochowaly sie duzych zniszczen skory, oczywiscie zawsze w polaczeniu z ochrona sloneczna od najmlodszych lat, skora wokol oczu koniecznie wymaga ochrony slonecznej w ciagu dnia, i to wcale nie musza byc kremy pod oczy z filtrami, bo takich nie znajdziemy, a jesli juz to nei beda skuteczne pod wzgledem ochrony UV, uzywamy kremow z filtrami do twarzy, najlepiej bezzapachowych. Koenzym Q10 to przede wszystkim dobry antyutleniacz, a antyutleniacze powinny byc stosowane od mlodych lat, ich funkacj to glownie zapobieganie starzeniu sie skory, trzeba stawiac na zapobieganie, po potem bedzie juz za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gola Re: Dobry krem pod oczy IP: *.icpnet.pl 06.01.04, 14:38 to czemu na wiekszosci takich mocniejszych kremow jest napisane"zalecane po 40 roku zycia," albo po 35??? jasne ze nie ma co szalec i mozna zaczac troche wczesniej ale bez przesady!!! poza tym z retinolem tez trzeba uwazac i nie uzywac od wiosny do wczesnej jesieni o czym sie malo mowi i nie wszystkie firmy przed tym ostrzegaja!!! niedlugo dojdzie do tego ze rocznym dziewczynkom bedziemy aplikowac Q10 pod oczy bo im wczesniej tym lepiej...obled moim zdaniem zadbanej tak mlodej cerze starczy cos delikatnego no chyba ze ktos siedzi co drugi dzien w solarium i ma juz takie zmarszczki, ale wtedy nawet Q10 nie pomoze, przede wszystkim umiar.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi Re: Dobry krem pod oczy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 22:20 To prosty zabieg marketingowy, kremy zwane przeciwzmarszczkowymi mają sprzedać się w określoneg grupie wiekowe, to jest grupa docelowa. Ich cena jest zwykle dość wysoka ale wiele kobiet w wieku 30-40 lat może sobie na nie pozwolić w odróżnieniu od nastolatek. Czytajcie co jest napisane na opakowaniach - krem przeciwzmarszczkowy ma przeciwdziałać powstawaniu zmarszczek, powinno używać się ich przede wszystkim ZANIM zmarszczki się pojawią! Q10 jest dobrym przeciwutleniaczem, ludzie, toż to żadna "mocna" substancja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Dobry krem pod oczy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 10:31 cytat kosmetyczki z wizazu: "Z reguły po silniejsze kuracje można sięgać już po 30 roku życia." pytanie, co uważa się za silniejszą kurację, jakie składniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: link Re: Dobry krem pod oczy IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 07.01.04, 16:01 www.wizaz.pl/w-agora/view.php?bn=ogloszenia_kosmetyczka&key=1047578986&pattern=&pattern= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Dobry krem pod oczy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 16:45 jaki wniosek z tego artykułu chcesz nam zasugerować? jedyne, co ja zauważyłam, to to, że antyoksydanty i filtry są dla każdego, niezależnie od wieku. nie zauważyłam nic o zalecaniu kremów przeciwzmarszczokych, retinolu czy Q10 dla nastolatek. mogłam przeoczyć, bo artykuł bardzo długi. podaj konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: link Re: Dobry krem pod oczy IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 07.01.04, 17:43 to jest wypowiedz na innym forum, nie artykul, ja nic nie sugeruje, kazdy wnioski sobie moze wyciagnac sam po przeczytaniu calosci, tak to jest ze opinii jest wiele, a poniewaz mi ta wypowiedz pomogla i jest zwiazana z tutejszym tematem, wiec podalam link, byc moze komus sie tez sprzyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nitka Re: Dobry krem pod oczy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 00:07 Tak, ja też się zachwyciłam Tym kremem Eye Perfect. Mam dwie próbki i jest to krem marzenie, zero pieczenia, fantastyczna konsystencja, no i można aplikować nawet na powieki bez stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Re: Dobry krem pod oczy IP: *.proxy.aol.com 06.01.04, 12:39 A ja uzywam zel pod oczy szafwiowy zaiaji-jest super!Lagodzi,chlodzi,szybko sie wchlania,ale tez procz zelow chcem kupic sobie jakis kremik-dla mlodej cery mam 23 latka takze-no 18 stycznia bedzie ta sumka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias1 Re: Dobry krem pod oczy IP: 217.97.133.* 06.01.04, 16:19 Warto zainestowac w dobry krem pod oczy!! to jest inwestycja na przyszlosc, bo skora wokol oczu najszybciej sie starzeje. Ja polecam: Advanced Night Repair Estee Lauder lub Lightsource tej samej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Dobry krem pod oczy 07.01.04, 23:47 a dla mnie ANR EL okazał się po prostu nic nie działającym kremikiem za grubą kasę. nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
goloneczka Re: Dobry krem pod oczy 07.01.04, 19:24 Na twoja.uroda.w.interia.pl pełen wybór kremów. Próbowałam i nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Dobry krem pod oczy IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.04, 23:56 o którym konkretnie produkcie z serii AA Eye Perfect mówicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: )) Re: Dobry krem pod oczy IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 08.01.04, 00:03 Jest tylko jedna wersja kremu na noc z serii AA Eye Perfect, to chyba o tej mowa, dla mnie maseczka była jeszcze dobra, zaś wersje dzienne czyli lekkie żele zupełnie się nie sprawdziły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Dobry krem pod oczy IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 00:11 dzięki. wiem że jest tylko jeden, chodziło mi o to że ktoś może napisać "krem", mając na mysli np. maseczkę, jesli uzywał jej jak kremu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Dobry krem pod oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 00:35 Sprobuj kremu pod oczy firmy Mary Kay. Krem nazywa sie Instant Action Eye Cream. Jest super, uzywam go od 3 miesiecy i jest rewelacyjny. Maja tez inne fajne produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Dobry krem pod oczy IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 20:59 Jeśli któraś z Was jest zainteresowana kosmetykami, możecie zgłosić się do mnie. Konsultacje i pytanie nic nie kosztuje, a mogę Wam przedstawić naprawdę dobre kosmetyki. malgosia_w@tenbit.pl najszybszy kontakt: 604 625 141- możesz zadzwonić lub wysłać smsa, kiedy chciałąbyś się spotkać (dla mieszkających we Wrocławiu) Odpowiedz Link Zgłoś